Скандал в градския транспорт – контрольори се опитаха да свалят жена

Пътниците я защитиха
18 юни 2020 22:12, Нели Христова
45

Скандал в автобус на градския транспорт в София. Пътници са заснели как контрольори се опитват да свалят жена без билет. Някои от тях започват да я защитават. Изваденият телефон допълнително подразнил служителите на Центъра за градска мобилност.

Аргументът на пътниците да защитят жената без билет бил, че те все още не се продават от шофьорите, няма и къде да се купят по маршрута на автобуса. Заснемането на ситуацията от един от пътниците обаче вкарва допълнително напрежение.

По случая вече е направена проверка от Центъра за градска мобилност, съобщават от Bulgaria ON AIR.

От ЦГМ апелират гражданите да се качват в градския транспорт с предварително закупени превозни документи, а когато се стигне до глобяване, да се проявява разбиране от страна на пътуващите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Контрольорите в София подминават ромите които винаги пътуват гратис.Сега и без маски.
35
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наистина не разбирам! Каква е тази философия, която налага обструкции на ватманите да имат налични билети за продажба на пътниците по всяко време? Все пак всички пунктове си имат ограничено работно време и не навсякъде има автомати в транспорта. Толкова ли не може да се разреши този проблем толкова години!? Изключително неадекватно е!
34
7
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
всички снимат и се обаждат а никои не вади билет от джоба си и да го даде напътника без билет типично българско поведение на де=би-ли
33
0
 
9
 
! Отговори
Пътник преди 3 години
Преди дни ми се наложи да пътувам с трамвай, нямаше откъде да си купя билет, всичко беше затворено, нямаше автомати.В най-пропадналите д-ви продават на първа врата шофьорите, не можахте ли да преместите автоматите на втора- трета врата?Във всяка европейска д-ва климатиците работят, а контрольорите са излишно звено по веригата.
32
1
 
3
 
! Отговори
Ели преди 3 години
Само бой на такива! Ще давам пари за нещо без климатик в тоя мор... Как не! Пък и не може билета да е колкото един хляб.
31
1
 
2
 
! Отговори
Таню преди 3 години
Трябва да имаш усещане, къде си и как трябва да подходиш. Да, тук контролерчетата са оуигофрeни тотални, затова и трябва да се подсигуриш. Да, пунктовете им са редки, затова си взимаш един талон - хем е по-евтино, хем дълго време (в моя случай) нямам грижи. Софийският гт е масово с подменен автопарк и возенето е много прилично (винаги има изключения). След като приятели, убедени-карачи, слязоха от колите, не е за нищо! Та, за 1,20-1,60 да си хабиш нервите с ***, мерси, ама не е моят филм...
30
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво разбиране от страна на пътуващите да се проявява??? Върнах се след 13 години живот в четири различни EU страни (учене и работа), преди няколко месеца се качих на трамвай 20 в 10 пм от парка Заимов след театър и от никъде не можах да си купя билет (нямаше и автомати). Попитах ватманът дали продава, а той ме погледна с най-възмутеният си поглед - как мога да искам билет, НЯМАЛО ... Върнахте ме в ученическите години, грам прогрес няма в тази посока (само метрото е лъскаво). Жалко е!!!
29
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да контрольори и особено ченгета трябва да бъдат снимани, защото иначе си правят каквото си искат, а после най-нагло лъжат в докладите си
28
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук започнаха да внедряват заплащане на пътуването чрез ПОС-терминал в автобуса, но както казал бай ***" Какво да ви обяснявам, като няма да разберете"...Качване от първа врата , "абонаментните карти "'са безконтактни , плащаш 0,68цента и имаш 1 час за да смениш автобус безплатно, ако платиш в брой са 1,20? и затова 99% ползват карти.
27
0
 
21
 
! Отговори
Боби преди 3 години
Като съвестен гражданин, от момента в който пуснаха карта за градски транспорт в София за 1г. си купувам такава. В създадената обстановка повече от три месеца аз не ползвах тази карта и съм платил услуга, която не съм ползвал. Преди няколко дни ми се наложи да пътувам с градски транспорт - оказа се, че няма откъде да си купя билет, нито се продава от шофьора, нито има пунктове, в които могат да се купят билети в близост до дома ми.
26
1
 
25
 
! Отговори
Майна преди 3 години
В Пловдив в поне от половината автобуси купуваш билет от шофьорите.В останалите има кондуктор.Билета ни е левче.Питайте фъндата що вашите са1,6пък няма и откъде да ги купите.Тоя контролъолъо тука щеше як бой да яде!
25
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Автобусите са обществено място и там може да се снима всичко снимайте винаги когато видите нередности , конфликти ако не бе записът щяха да обвинят жената и край Неслучайно контрольорите се дразнят като ги снимат - не искат да има доказателство за противоправните им действия Бъдете активни граждани , снимайте
24
5
 
16
 
! Отговори
Ето какво пише преди 3 години
в сайта на Градската мобилност:"" Всеки пътник,който е хванат в нарушение без билет и откаже да плати глоба,получава удар от бухалка или метална тръба,след което принудително се сваля от превозното средство.""Това,че контролните органи са изпълнили съвестно дълга си,прави негативните коментари по-долу напълно излишни.
23
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е ясна ситуацията, но да удряш пътниците с метална тръба , не знам това е прекалено. От къде ги намира Фандъкова тия от затворите ли ги наемат?
22
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искам да вмъкна, че не само в България шофьорите спряха да продават билети. Живея в Чехия и смея да твърдя, че имат едни от най-добрите транспорти в Европа от гледна точка на редовност и организираност. Да, в много моменти са с по-стари превозни средства, но за сметка на това цепят секундата, а и можеш да стигнеш навсякъде. Та... идеята ми е, че и тук шофьорите не продават билети, но пък има автомати на доста спирки и можеш да си купиш.
21
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
провокаторите в днесбеге-то просто ме изумяват и никога не спят. Ако 20 човека викат, че нещо е черно, един идва и пуска коментар или понякога 10 да им се кара и да им вика, че е бяло. Толко ли не можахте да си намерите нормална работа бе...трябва да ви е срам пред майките ви.
20
1
 
30
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 3 години
Не сте добре нещо! Щом няма откъде да си купи човек билет ,то ще му го продадат контрольори !
19
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо просто не сложат камери и после да карат софтуер за лицево разпознаване. Който няма активен билет - пляяяс по 20 лева глибка на спирка. Да оставят 1-2 години да с етруоат глоби и после, общината ше препечели яко паричкинт отнемане на имущество и запориране на заплати :)
18
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бааа трябва ги нагреят тея ба!Мач пара бил да убштината! Памдя да си платями и билети ... аааааа! Сиктир уеее!
17
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера и аз неволно станах нарушител. В три павилиона питах, не продават билети, на спирката също, шофьорът се оградил с една лента заради Covid19, и от него не можеш да купиш, автомат също няма...е, аз от къде да го намеря тоя билет?! И накрая пътувах гратис с 1,60 в джоба. Като ще глобяват поне да има от къде да купиш билет.