При строги противоепидемични мерки: След 1 юли започват абитуриентските балове

Изпращанат зрелостниците от столичните училища от 24 юни до 1 юли
Обновена: 21 юни 2020 12:48 | 21 юни 2020 07:30, Анисия Иванова
93
При строги противоепидемични мерки: След 1 юли започват абитуриентските балове
Снимка: БГНЕС

От следващата седмица започва изпращанията на зрелостниците от столичните училища. Те ще се проведат между 24 юни и 1 юли, като тогава на дванадесетокласниците ще бъдат връчени и дипломите им, съобщиха от Регионалното управление на образованието София - град пред БНР

След 1 юли ще се състоят и абитуриентските балове, но при строги противоепидемични мерки.

Абитуриентските балове ще започнат веднага след изтичането на заповедта на министър Кирил Ананиев на 30 юни за организиране на събития, сватби и балове на закрито с максимум 10 души.

В заведенията ще се следи стриктно за спазването на всички противоепидемични мерки, уточни заместник-председателят на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите Атанас Димитров: „Решихме да се ограничат бройките на маса - до 4 души, дезинфектанти и санитарно-хигиенни принадлежности, а вентилационни съоръжения, които имат - то да работя“.

Заведенията ще работят с намален капацитет от наличните си места.

„Приблизително на 50 процента - с отстояния един от друг. Това създава известна дискомфорт на всички, включително и на празнуващите“, допълни Димитров.

В София вече са направени резервации от десетки училища, въпреки че  зрелостниците са все още предпазливи. От следващата седмица започва и връчването на дипломите за средно образование..

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
10
 
! Отговори
В крак с модата преди 3 години
Новата мода е да си сложиш корона на главата и да се напръскаш с парфюм от кисело зеле. За да не се заразиш с коронавирус, бъди коронавирус!!! (в случай, че някой направи това, не нося никаква отговорност)
42
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Т. нар. абитуриентски балове са големите надежди на т. нар. ресторантьори да ударят големите да ла ве ри. От десетилетия се вихри системно мани пу ла тивнонастървяване към "балове" с високохуманната грижа за ресторантьорите да дип лят яко. Останалото е по-видимо и трудно за описване.
41
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още една пратка за чужбина
40
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе досещаме се какви ще са тези строги мерки, ама карай, тя работата и без това върви на зян.... Тати и мама са купили парцалките отдавна, няма как, трябва да се употребят
39
3
 
20
 
! Отговори
Да са живи и здрави преди 3 години
Нека се радват хлапетата.Който си е мечтал за абитуриентския бал, нека има възможност да го изживее. Да се надяваме, че вирусът ще ги подмине.
38
1
 
8
 
! Отговори
Олеле! преди 3 години
Думата тюрбан забранена ли е? Тя е синоним на една друга дума, която беше заменена със звездички в коментар "Противоепидемично".
37
5
 
4
 
! Отговори
Абитуреееент преди 3 години
Втора бална на Бакърена
36
5
 
8
 
! Отговори
Христо преди 3 години
Продължението ще бъде при Др. Костов в инфекциозното!
35
4
 
22
 
! Отговори
Люцерната преди 3 години
Само семплия човек се радва на такъв тип празненства. Със стадото да се налочи и да иде в заведение. Ако това те изпълва вътрешно значи си адски изпразнен от съдаржание. Жалко е. Да живееш за едното ам ам и гъл гъл. Да се радваш, че най хубавото и безгрижно време от животата ти свършва и почва тегубата.
34
3
 
7
 
! Отговори
Противоепидемично преди 3 години
Парламентът да гласува решение за тазгодишните балове:1. Всяка абитуриентка с бурка.2. Всеки абитуриент с *** на туарег.За незнаещите обяснявам, че туарегите са племе, което обикаля пустините на Северна Африка. Мъжете носят ***, направени от много дълъг шал, единият край на който е оставен да виси и с него мъжът покрива устата и носа си. Това е строго спазвана стара традиция и дори има жени, които твърдят, че никога не са виждали устата на съпрузите си. Вероятно по светло не махат шала.
33
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Маските ще бъдат ли задължителни?
32
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 26Танци ще бъдат разрешени.И целувки по главата.Я вождът как цуна фу тката Караянчева!
31
6
 
19
 
! Отговори
Стегнете се преди 3 години
Баловете са просто панаир на суетата това е. Я всеки да си признае от класа колко приятеля е имал ама истински? 1-2 макс. Какво умиление какви блусове бе ? На Кондьо блус? Ха ха ! Всичко е един панаир да си избием малко комплексите и да се напием групове. Броят радват се после джобса и за 1000 кинта ратаи доживот. Е нема що! Голям празник да се накъркаш в ресторант... велик спомен ! Толкова е интересно и запомнящо се !!! Напих се в ресторант !!!! Най-великия ми спомен ! Хахахаха
30
3
 
6
 
! Отговори
х преди 3 години
Как ще спази мерки някой възбуден абитуриент като покани девойчето на танц, стисне я по дупето, пусне й език.
29
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Към средата но юли по 300 на ден положителни да има, тогава банкянският се.л.я.нин ще излезе разгневен, ще са разкрещи на материала, че всички са *** и са виновни, че не спазват дистанция, неблагодарни сме, а той по цял ден магистрали ни строи!
28
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едва ли ще се спазят строгите противоепедемични мерки.Отделно има и учителки патриоти които ще искат да тропнат и хорце на бала с целия клас.
27
5
 
17
 
! Отговори
Гледам Тв преди 3 години
Какъв е смисълът от тези балове - месец след завършването? Едни вече са в чужбина, други са се отказали, трети класове нямат куверт и т. н. Някои си направили домашни купони, някои не очаквали, но имат двойки на матурата
26
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Вурст 18Никой никого не кара насила да ходи на бал. Като са ти били неприятни твоите съученици, защо отиде на абитуриентски бал?Повечето хора помнят този свой празник с умиление.Вече са пълнолетни и нека всеки сам да реши какво да прави.
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А танците по двойки ще бъдат ли разрешени?Защото какъв е смисълът в ресторанта да ги заставиш да седят на разстояние един от друг и да се провикват, ако искат да си приказват, а после като станат, да се гушнат по двойки и да танцуват блус?
24
10
 
11
 
! Отговори
Кунчев преди 3 години
Ясно. Значи след 1 Юли ще има по 300-400 нови случая на ден. Отново Генерала се оказа прав.