Попове протестират заради скандала с "Вяра и общество"

Предаването на Горан Благоев бе свалено от ефир
1 юли 2020 21:51, Петя Славова
46

Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Протест бе организиран пред БНТ заради скандала с Горан Благоев. Неговото предаване "Вяра и общество" бе свалено от програмата на телевизията заради считане, че прави тенденциозен избор на гости, както и отправя обвинения към министър-председателя Бойко Борисов и Светия синод.

Затова генералният директор Емил Кошлуков вече бе изслушан от СЕМ. Според него водещият кани участници, които са извън православната църка по начина, по който е дефинирано в Закона за вероизповеданията.

Също така той смята, че форматът на предаването е образователен, а не публицистичен, в какъвто се е превърнал. Първият протест в защита на предаването бе на 27-и юни. По-късно бе организиран и контрапротест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
6
 
19
 
! Отговори
. преди 3 години
Не се казва "попове" Петя, а свещенници, свещеннослужители или йерарси. Точно тази дума ли намери да използваш??
16
7
 
11
 
! Отговори
Аааайде, наште! преди 3 години
Под 46 е бил класиран на писмения изпит, който е анонимен за проверяващите. Не се знае коя писмена работа на кого е. Точно на този изпит се проявяват знанията, културата, правописът на кандидатите.На събеседването вече е ясно кое е нашето момче или момиче и разбира се на него поставят най-висока оценка, като обявяват, че именно преценките от събеседването са водещите. Също като на конкурс за длъжност или докторантура в БАН. Горан ижена му знаят как се правят докторантури там, имат опит.
15
11
 
15
 
! Отговори
Скромно питане преди 3 години
Защо всички отбягват един факт, който буквално боде очите?Когато се провежда конкурс за водещ, Горан Благоев е класиран на 46-о място. Но на събеседването изведнъж решават, че точно той е най-подходящият, въпреки ясно изразения си граовски изговор, който до неотдавна разсмиваше цяла България! Как стават тези шашми?Аман от псевдо-конкурси, обявявани с предварително известен резултат!
14
0
 
22
 
! Отговори
Мечо Пух преди 3 години
Защо не протестираха, когато един плазмодий изрече: майната му на православието!
13
4
 
14
 
! Отговори
кош-луков преди 3 години
не е ли по-добре да закрият "националната"телевизия,щото така или иначе никой не я гледа
12
10
 
22
 
! Отговори
НЕЩО СТОЙНОСТНО преди 3 години
У нас независима и неудобна журналистика в национална медия не може да има. И Милен Цветков остана безработен мисля точно точно преди катастрофата вероятно заради голямата си уста.А синодът не искам да го коментирам... По-добре да не го правя.Истината е, че предаването на Горан Благоев беше СМИСЛЕНО и СТОЙНОСТНО. Поздравления!
11
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
каквото предаването, такива и коментарите - няма нищо Православно в тях. Да бъде спряно това псевдо предаване от което лъха само злоба и грехове!!!
10
10
 
21
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Не остана нищо читаво в Бг. Всичко се унищожава. Кошлуков се държи като ликвидатор на БНТ. Колко нещо закри и изгони.
9
21
 
10
 
! Отговори
spoko! преди 3 години
Бесовските изяви в Светия синод ще изчезнат при Новия световен ред, когато ДС-арите сами ще избягат от синода, заедно с дс-агент Симеонов /сатанарх Неофит/...
8
1
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Рашкоизвинявай,написах некои работи преди да мерна поста ти...Ти си го дал в цялост..
7
13
 
24
 
! Отговори
Влади преди 3 години
Милиционерите от Светия синод ревнали срещу Г.Благоев, който яко ги чешеше, че са всичко друго, но не и свети отци на БПЦ. Сузи дългото бедро веднага изпълни заповедта на висшестоящите ченгета да свали журналиста от ефир. Сега Драго Чая с интересната сексуална ориентация, може би ще е новият водещ. Таман ще си пасне с наследниците на баба Гуси. Може и Кошлука да е ководещ...
6
2
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
а,усещам че некои ше викнат:-"Стига с тия внушения,Просо!".....Е,аз знам нещо,вие знаете нещо,ДРУГИ знаят нещо,..Важното КОГО ТЪРКАЛЯТ Овластените....а че Кошлука е "ИЗТЪРКАЛЯН",може да не се съмнявате...Просто отгърнете страниците му от "далечното" и близко минало..Успех!../макар че тоя е треторазряден..Нищо важно не може да се очаква от него..САМО махленски заяждания и имитация на"дейност".Но си продаде душицата "бореца за истина",а по некои "места" продадената душица струва доста скъпо/
5
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днесбеге, журналистиката ви никак не е на високо ниво /най-вече заглавието имам предвид/ А поповете "протестират" с пълно основание. Горан Благоев отдавна премина границите, а зависимостите му са очевидни.ПП. Драги днесбеге журналисти, това не е протест, а бдение, нещо съвсем различно.
4
7
 
16
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
абе нещо не ми стана много ясно:-"Протеста" СРЕЩУ свалянето на предаването ли е,или в подкрепа на ЦРУ-агента "Кошлуков"?
3
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сред поповете не виждам Свидетелите на Йехова ))))
2
13
 
33
 
! Отговори
Бубето преди 3 години
Кошлуков затова ли го назначиха, да уволни всичко кадърно, което му пречи.
1
2
 
19
 
! Отговори
. преди 3 години
Пепи, в тоя нелeп текст, който си драснала набързо, може ли нещо и за протеста да добавиш, че нещо се губи връзката със заглавието.