Общински съветник се съмнява в положителния си тест за COVID-19

Резултатът от теста на РЗИ-София и този от частна лаборатория са противоположни
Обновена: 3 юли 2020 09:20 | 3 юли 2020 09:12, Ния Христова
10
Общински съветник се съмнява в положителния си тест за COVID-19
Снимка: Pixabay
След като беше направено масово тестване на членове на БСП за коронавирус, четирима души дадоха положителен резултат. Вече седмица общинският съветник Николай Николов е поставен под карантина в дома си. Той си е направил повторно изследване по своя инициатива, а резултатът му е отрицателен. 
 
В ефира на bTV той каза, че се чувства добре и няма никакви симптоми. Общинският съветник сподели, че се съмнява в положителните проби. Той разказа, че РЗИ са му направили PCR тест на 22 юни, а само ден по-късно здравен инспектор се е свързал с него и му е съобщил резултата. 
 
"Инспекторът ми каза, че до два дни ще дойде екип да ми направи втори тест, за да се потвърди първия тест. На 12-ия ден, който се пада днес, трябва да ви направят трети тест. Ако е отрицателен се маха карантината. Аз, обаче, получих само едно телефонно обаждане, нямам документ от РЗИ за положителна проба", обясни общинският съветник. 
 
Николов разказа, че след като от РЗИ са му направили втори тест, той сам решил да си направи допълнителен тест в частна лаборатория. Това става четири дни след първоначалния тест. Той допълни, че на колегата му от БСП Николай Цонков е взета втора проба и тя е потвърдила резултата му от първия тест. "Може би, трябва да си депутат, за да ти направят втори тест", каза общинският съветник. 
 
"Първата проба ми беше взета само от гърлото, а втората - и от гърлото, и от носа. За мен е по-логично втората да даде по-правилния резултат. 120 лв. ми струваше теста, 30 лв., за да дойдат лаборанти в дома ми и 5 лв. административна такса. Понеже много хора ми се оплакват, че са в същата ситуация, представете си едно семейство - това са 640 лв., ако имат съмнения", уточни Николов. 
 
Той заяви, че може да прави разлика между заразен и болен. "Чух и обратната теза - човек, който няма симптоми, няма как да е заразен. Тезите са различни и се бият. В гимназията съм имал астматични пристъпи и напълно сериозно приемам заболяването, защото белите дробове са моето слабо място", каза още Николов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Номер едно е много умен
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По принцип диагноза не може да се поставя на базата на тест, който представлява лабораторно изследване. Трябва да се отиде на доктор, който разглежда изследванията, преглежда и поставя диагноза. Какво значи от РЗИ ти звъни някаква мишка и те диагностицира, нито преглед, нито документ - пълна мъгла! Това е най-малкото несериозно и непрофесионално отношение!
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно медицинско изследване трябва да се направи 2 пъти, ако има нещо съмнително. Казвали са ми го доктори.
5
12
 
4
 
! Отговори
Off преди 3 години
Тоя не спря на мрънкя по всички медии. Да не би да иска да е над всички други хора? Иска да заразява други хора ли? Чел бил някъде, ама и той не знае къде нещо си. Чело коте книжки, как се хващат малки бели мишки.
4
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В предаването на Валя Ахчиева когато затвориха Банско хората казаха че изобщо не са им дали документи за пробите а положителните са получили само едно телефонно обаждане.В момента се повтаря същата ситуация. Явно бройката на заразените се увеличава изкуствено и не е реална и всичкото е за едни пари от ЕС които нашите лапачи чакат да лапнат.
3
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
A ти пък си голям вирОсУлог. Ай у лево!
2
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-после някой да си го каже
1
10
 
3
 
! Отговори
Вирусолози преди 3 години
Всички станахме големи вирусолози покрай този вирус. Защо има повече логика за него при втората проба да е правилен резултатът, защото е от две места ли? Не е ли чувал, че той вирусът в началото се отделя в носа и гърлото, а после отива в другите органи. Не е изобщо по-логично за един непознат човек да си вади изводи.