Фандъкова затяга мерките в София, 115 болни от коронавирус са в болници

Засилен контрол за спазването на мерките в столицата
119
Фандъкова затяга мерките в София, 115 болни от коронавирус са в болници
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Кметът на София Йорданка Фандъкова свика заседание на Общинския оперативен щаб за ограничаване на разпространението на COVID-19, съобщиха от Столична община.

По данни на директора на Столичната Регионална здравна инспекция (РЗИ) д-р Пенчев в последната седмица се регистрира устойчив ръст на броя на заразените и настанените в болница. Към 9 юли в София са хоспитализирани 155 души, от които 27 са в интензивни отделения.

Още по темата

По време на заседанието са обсъдени конкретните дейности, които се пред приемат за изпълнение на новата заповед на министъра на здравеопазването.

От утре, 10 юли, се забраняват посещенията във всички дискотеки, пиано-барове, нощни клубове и други нощни заведения за развлечение на закрито. Посещенията се допускат само на открити нощни заведения при заетост до 50% от общия капацитет на местата и при спазване на дистанция от 1.5 м.

Не се разрешават групови празненства на открито и закрито с повече от 30 присъстващи.

Културните и развлекателни мероприятия, в това число, театри, кина, концерти, сценични прояви, могат да се провеждат при заетост до 50% от общия капацитет на местата и при спазване на дистанция от 1,5 м.
Конгресно-конферентните мероприятия, семинари и изложения също могат да се провеждат при заетост до половината от местата.

Без публика ще се провеждат всички колективни и индивидуални спортни мероприятия на открито и закрито, с тренировъчен и състезателен характер.

Забраняват се посещенията на външни лица в лечебните заведения за болнична помощ и в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и услуги от резидентен тип за деца и възрастни. Преустановяват се присъствените учебни занятия в центровете за подкрепа на личностното развитие и в специализираните обслужващи звена от системата на предучилищно и училищно образование, и висшите училища.

Кметът на София Йорданка Фандъкова възложи засилен контрол за спазването на въведените противоепидемични мерките на обществени места. Продължават проверките за носене на предпазни маски в градския транспорт. От утре съвместни екипи на СДВР, РЗИ - София и БАБХ ще проверяват търговски обекти за осигуряване на нужната дистанция и носене на предпазни маски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
13
 
15
 
! Отговори
Веднага преди 3 години
Затворете София за провинцията, те са най големи нарушители и вирусоносители, погледнете в София не може вече да се живее нормално от пришълци с изкривени мутри....
23
5
 
21
 
! Отговори
До кога преди 3 години
Какъв контрол?! все още има *** роми който най нагло пътуват без маски и влизат без маски в магазините, и нищо те ръсят зарази а ния блеем....
22
2
 
11
 
! Отговори
блеее блееее блеееее преди 3 години
Есента идна, след има няма 2 месеца е! А след това и Зимата!!
21
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Морските кметове трябва да въведат забрана за влизане до общините им на хора от София и Пловдив. След, като не спазват нищо.... Нямат работа там.
20
21
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Софиянците - София не е малък град, над 2 милина. Вземайте се в ръце, щото да не ви извозват със строителни колички към гробищата. Постоянно подценявате проблема, накрая всички ще ядем мазната опашка. Толкова ли пък не можете да се дисциплинирате? Ама като знам какви л екенца са почти всички там между 18 и 35 години, не мога ви мисля.
19
7
 
5
 
! Отговори
Активен Борец преди 3 години
срещу Китайска БелоДробна Чума.Добър ден, Софиянци, пардон, Уханци! Как е?! Носите ли си маските?
18
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Знайте,чеВ анархията всеки с всеки си помага на солидарния принцип и не чака на фикцията Държава да го дундурка и спасява. По-добре анархия, отколкото уродливa власт!
17
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нивото на интелект в София се оказа ниско. Факт.
16
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
99% от населението са животни не мисля че мерки биха помогнали, италианския сценарий е неизбежен
15
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От тъпитеее шопи почна всичко. Да ми ходят глупациии по мачове и магистралите. Без мозъчниии амеби. Заради вас сега летния туризъм и държавата като хазна, ще загуби милиарди евро приходи. Да се правите на големи разбирачи по пандемия. Цървулиии 5лв неможее да извадите иначе акъл... За световната икономика имате на приказка. Леваци
14
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СЛАВЧО ТВЪРДИ ПО ВСИЧКИ САЙТОВЕ, ЧЕ ЗАРАЗЕНИТЕ НАМАЛЯВАЛИ, А УПРАВЛЯВАЩИТЕ ЛЪЖЕЛИ. КАКВА ДРАМА, ...А ОНЯ С ПУРАТА ОТ МАГУРАТА ЗОВЕ НА ПРОТЕСТИ- ВИДИТЕ ЛИ ПРОТЕСТИРАЩИ- ПУРАТА И КРАДЕЦ МУСТАКОВ ГИ ПЛАЩАТ. ОЛИГАРХИЯТА Е РАЗБИТА- ДА ЖИВЕЕ ГЕРБ. ВЗЕМЕТЕ ПАРИТЕ КОИТО ОТКРАДНАХА ОТ ФАЛИРАНИТЕ 16 БАНКИ И ГИ ЗАВРЕТЕ В ЗАТВОРИТЕ ДО ЖИВОТ, АКО НЕ МОГАТ ДА ДОКАЖАТ ПРОИЗХОД НА КАПИТАЛ, А НАЙ ЧЕСТО СА ОБРАЛИ НЯКОЙ, ЧИЯТО ФАМИЛИЯ Е СПЕСТЯВАЛА ЗА ДЕЦАТА СИ- ДОЛУ ЧЕРВЕНАТА КРАДЛИВА ОЛИГАРХИЯ.
13
18
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пътувам половин час в трамвая.Срещу мене един ром без маска ми кашля в лицето.Направих му забележка,а той ме посъветва да сляза,като не ми харесва.Не се качи нито един проверяващ за маски.Гетата са развъдник на вируса,но нали не е политкоректно да ги озаптим.Все пак идват избори,а знаем кой избра Фъндъкова.
12
11
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мерките от днес са никакви...Ефекта ще е равен на нула... Трябва да се затворят веднага всички места където се събират хора да консумират храна или напитки.Там се заразяват болшинството оФце и дoбитък...
11
12
 
19
 
! Отговори
Затваряйте преди 3 години
Затваряйте и контролирайте. Само с казване по телевизията няма да стане. Трябва контрол. Офисите да затварят. Колкото работа можеш от вкъщи да свършиш, толкова, че и по-малко от офиса. Не е време за недоказали се професионалисти. Затворете моловете. И без това са празни. Който иска да ходи на село, на море. Да не се стъпкват хората на едно място.
10
10
 
9
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
115 по 1200лв. ох бабачко
9
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я па тая.Уж тя затягала мерките.Кой я бръсне за с..ва?Добре че вожда и е наредил иначе самостоятелно решение в нейната главица не може да се роди.
8
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А колко има от грип в болница, оти разпраат че ковидо било сущо кат него.
7
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мерките са лекарство против Коронавируса. На тоя свят сме на гости и като такива имаме задължение да раздаваме препоръки по наше усмотрение.
6
10
 
9
 
! Отговори
Уни комерс оъ преди 3 години
Точно тая Коко шка ще слушам. Да си затяга семейството.
5
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кметица-магарица.