От СДВР: Спирането на тока в метрото застрашава живота и здравето на пътуващите

Влак е останал в тунел на метрото за минути заради посегателството
Обновена: 21 юли 2020 11:31 | 21 юли 2020 10:29, Красимир Ангелов
149
От СДВР: Спирането на тока в метрото застрашава живота и здравето на пътуващите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Влак на столичния "Метрополитен" е престоял в тунел на метрото за няколко минути заради умишленото спиране на тока в понеделник. Това стана ясно от съвместен брифинг на представители на СДВР, Районна прокуратура и "Метрополитен“.

От полицията уточниха, че около 12:50 ч. на станцията на Софийския университет е изключено електрозахранването, като след преглед на записите от охранителните камери са установени извършителите.

"Лице е отведено за спирането на тока в метрото. Издадена е заповед за 24 часа за задържане. Едно такова действие застрашава здравето на гражданите. Една от мотрисите е останала вътре в тунела. Това може да все страх и паника в пътуващите", обяви шефът на СДВР Георги Хаджиев.

Още по темата
По думите му подобни действия не кореспондират с демократичните ценности на протестиращите, като се има предвид общественото положение на едно от задържаните лица. Става въпрос за бившия депутат от НДСВ Минчо Спасов, който е бил отведен в Първо районно управление и разпитан, по думите на Хаджиев, в присъствието на адвокат, съобщава "Фокус".

Вторият участник в проявата е 29-годишен мъж. И двамата са с повдигнати обвинения за хулигански действия и са освободени след парична гаранция в размер на 1 500 лв.

Самоличността на третия човек, който е участвал в изключването на електрозахранването на метростанция "Свети Климент Охридски", все още не е установена.


"За нас е без значение дали признават или не, ние сме доказали авторството", допълни още директорът на СДВР.

"Нашето метро е от открит тип метра. В края на пероните има бутон безопасност. На станцията са 4 такива бутона. Той е достъпен за служебни лица и за пътници. Трябва да се ползва, когато има потребност. Съществува опасност за пътниците заради рязко спиране на влака. В тунела влакът е стоял няколко минути, графикът има нарушение 9 минути", каза шефът на "Метрополитен" ЕАД проф. Стоян Братоев.

По думите му станалото не е етично спрямо пътниците, които са били по това време във влакчетата. "Тези бутони имат смисъл, ползвани са няколко пъти в критични ситуации, дори при падане на пътник на релсите, трябва да ги има", добави той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес пари от Божков не чакайте, заловили са цялата му банда.
22
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И ка ше стане тая работа. Кое е младото поколение. Къде се е учило на държавност. Откъде накъде смятате, че то е честно и почтено.------Нойко Норисов къде се е учил на държавност и почтеност? В милиционерското училище ли? Или баща му, полковник комунистически милиционер го е научил на почтеност?
21
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повече няма да ви спираме тока, обещаваме. Вече само ще ви черпим с торти Гараш да ви е сладка мутренската тирания.
20
3
 
18
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Абсолютно вярно ! За такива лум.пени трябва доживотен затвор, да им дойде акъла !
19
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МНОГО *** ХОД!!! Това с метрото е типично действие на комунистически подривник - горене на общински книжа, взривяване на мостове и мандрите, разбира се. Учили сме ги тия работи като закон божи в учебниците по история....Има и по-далечна цел - компроментиране на протеста, защото и ТЯХ не искаме!Отвратителни са!Омитайте се
18
8
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
НИЩО НЕ РАЗБРАХ ОТ СТАТИЯТА!!!КОЙ КАКВО Е НАПРАВИЛ НИЩО НЕ РАЗБРАХБУТОН ЗА СПИРАНЕ НА ВЛАКА ЛИ СА НАТИСНАЛИ ДРУГО ЛИ СА НАПРАВИЛИ АЗ НИЩО НЕ РАЗБРАХ ОТ СТАТИЯТАДАНО ВИЕ СТЕ РАЗБРАЛИ
17
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега остава някоя църква да гръмнат.
16
5
 
3
 
! Отговори
Мен преди 3 години
До АнонименПич ти виждал ли си масата от новото поколение какво е - над 50% са ***. Останалите 40 са на същият акъл, има един 10% останали дето сега се мъчат нещо да направят по протестите. Не се ли получи българия загива.
15
3
 
22
 
! Отговори
Mitaka преди 3 години
Комунистите не могат да сторят метро, могат само да го спират.И то точно провалените комунистически кандидат кметове на София Т. Дончева и Мая Манолова го пратиха и веднага припнаха да го защитават.Христо Иванов напада плажа и Теца на Доган. Комунистите обаче нападат обикновените хора, които не пътуват с кола, с джип, нямат нито плажове нито Тецове, а отиват на работа с метрото.
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Младото поколение задължително трябва да промени системата за да станем цивилизована държава мутрите трябва да останат в миналото
13
4
 
20
 
! Отговори
антикомунист преди 3 години
Така действат комунистите. Я си спомнете колко хора убиха м. февруари, цялата интелигенция на България. За пари и власт са готови да жертват народа. Какво им пука, че в метрото може да е моето дете и да му се случи нещо. това си е чист терористичен акт и тези които са го извършили, трябва да се съдят за тероризъм.
12
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да спре тока в метростанция в САЩ, да види как се действа с терористи. Що за крeтени стават депутати? С такива емоционални решения на нови партийки е такива влизат. Мислете, че и на следващите избори ще вкарате такива, и пак друг ще ви е крив, че ви оправят, ама отзад... Саботаж на инфраструктурата не е хулиганска проява, а тероризъм! Това е подигравка със закона. А после - защо не ни щели тук и там...
11
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ок, виновни са глобете ги. Но защо полицаите на клипчето с побоя 2 сеемици не ги намират и не е ли корона паниката същото, но в по-голям мащаб, не само на 100 човека в мотриса? Това е проблема на БГ - двойния стандарт.
10
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Минчу в затвора за тероризъм
9
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Терористи!!!
8
8
 
33
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Това си е чиста проба диверсия с/у държавата и гражданите и, като тези които извършваха от БКП преди 9-ти септември, взривявайки влакови композиции, църкви и извършвайки политически убийства ... Няколко хилядите опълченци на улицата са готови на всичко, за да сринат държавата в която живеят, предизвиквайки анархия и масови безредици, въпросът е дали останалите български граждани влизащи в категорията Народ, както и отговорните силови министерства, ще им го позволят ... !!!
7
3
 
35
 
! Отговори
Сандански преди 3 години
Протестирането пред парламента е законно право на демокрацията.Спирането на тока на метрото е бай-ганьовска простотия. Да му лепнат една година при Бай Ставри и повече няма да прави тийнейджърски тъпотии.
6
10
 
28
 
! Отговори
пепе преди 3 години
Комунистите са така. Готови са да изтребят народа само за да го "спасят" от мафията. (И те да се доберат до баницата)
5
11
 
26
 
! Отговори
Мартин преди 3 години
Нямя оставка не защото Борисов е цвете.. най-малкото зло е.. очевидно е, че от алчност става всичко.. редовните избори са март догодина! Е няма да им се даде да крадат със служебен кабинет!
4
30
 
10
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Не застрашава толкова, колкото управлението на мафията ГЕРБ.