СДВР: Трафикът в София ще е кошмарен, палатки на Орлов мост и пл. "Независимост"

Полицията подложена на стрес и провокации
Обновена: 30 юли 2020 09:02 | 30 юли 2020 08:10, Александър Попов
518

 Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Днес очаквам да има големи затруднения при придвижването в столицата, на Орлов мост и пл. "Независимост" има палатки. Цяла нощ сме водили разговори с протестиращите и част от кръстовищата бяха освободени, заяви на брифинг ст. комисар Георги Хаджиев от СДВР.
Още по темата
"Поне на 2-3 пъти аз лично разговарях с протестиращите, но без резултат. Опитваме се да спазваме свободата както на протестиращите, така и на гражданите, но мисля, че има голяма вероятност да се стигне до физически сблъсъци. Надявам се и протестиращите, и останалите граждани да проявят благоразумие. Не изхождаме от позицията на силата. Опитваме се да водим диалог, трябва да положим максимални усилия и да запазим мира. Нека се протестира според правилата и закона", заяви Хаджиев.
 
Няма задържани след снощния протест.
 
"Вчера е имало напрежение на бул. "Арсеналски", когато е била спряна кола. Прави ми впечатление как протестиращи налагат правила на полицията. Знаем си правомощията и няма да се колебаем да ги изпълняваме. Очаквам големи затруднения в трафика днес. Ние сме близо до протестиращите и останалите граждани - опитваме се да избягваме конфликтни. Търпението ни е огромно, но има някакви граници. Разчитам на самоконтрола на колегите. Подложени сме на изключителен стрес и провокации. Отправят се много обидни реплики и искам да благодаря за професионализма и самообладанието на всички полицаи. Разчитам и на здравия разум на гражданите", завърши комисарят, цитиран от Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


518
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
4
 
20
 
! Отговори
Off преди 3 години
Изринете тези *** от кръстовищата.
54
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СЪРДЕТЕ СЕ НА ТУЛУПЧО !да подава ОСТАВКА с каскета и всичко ще се оправи !ОСТАВКА !!!!
53
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
комуниста оставка не дава , тя се взема от него !
52
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отменете лигитимността на протеста! Никой няма право да отнема ресурс от ежедневието на хората! Особено без фактологични доказателства и обосновани претенции ! Протестът няма аргументи-от чисто юридически аспект! Така ,че нека се протестира,но без пряко възпрепядстване на останалата част от обществото,която на практика е повече от протестиращите! Стига ! Демокрацията не е анархия! Утре ще излезят лихварите срещу ниските лихви на заемите в банките! И ? Как ще ги спреш,след като не спреш тея ?
51
9
 
10
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Нане... Ела да го олигавиш...... Феновете на Радев сте експерти по "олигавянето".
50
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нaпрeд Бългaри, cлучи ce нeщo, в кoeтo нe вярвaхмe. Улицaтa рoди грaждaнcкo oбщecтвo и тo oт млaди хoрa. Гeрбeрлунгия ce cъбуди oт cтo гoдишeн cън. Брaвo млaдeжи. Хoдeтe и прeд пocoлcтвaтa нa гeрмaния и caщ. нeкa мeркeл и тръмп видят c oчитe cи, кoгo пoдкрeпят.
49
12
 
19
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Днес Конституционния съд ще се произнесе по питането на Гешев за това какво е държавна измяна и какъв е имунитета на президента. Затова е цялата тази истерия и ескалация на напрежението. Радев се тресе от страх и се опитва по този начин да окаже натиск върху решението на съда.
48
8
 
20
 
! Отговори
бай Ламби преди 3 години
Добре че не живея в София, че кът гледам тия михлюзи ка са се натръшкали по кръстовищата, много бели щях да напрая с правата лопата.Тцтцтц....
47
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се предавайте. Ние от провинцията сме с вас, но няма как да ви подкрепим освен морално.Блокада до пълна оставка на Мафията.Толупа и Кескета - в затвора.
46
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слънцето да не обикаля с Ж'ипката и да се прави на интересен,ами да вземе да излезе сред протестиращите и да ги"успокои"СТИСКА ЛИ МУ?
45
7
 
12
 
! Отговори
минувач преди 3 години
Що блокирате кръстовища и пречите на обикновенните хора да се придвижват? Блокирайте власта.
44
14
 
12
 
! Отговори
ДС убива преди 3 години
Излизайте всички на протести,изгонете уро.да Борисов,иначе той ще ви убие бавно и мъчително!Аз съм пътник!
43
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
алоо върнете ми данъците след като полицията не се оправя да осигури ред
42
8
 
17
 
! Отговори
съвет преди 3 години
спрете им потока от ПАРИ,няма да се друсат,няма да лежат по асфалта
41
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рано или късно протестът ще ескалира и това ще бъде нещото което ще прелее чашата!
40
13
 
13
 
! Отговори
избирател преди 3 години
БОЙКО, ВСЕКИ ДЕН ГУБИШ ПОВЕЧЕ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ ОТКОЛКОТА СА ПО КРЪСТОВИЩАТА!
39
11
 
30
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Радев съзнателно насъсква българи срещу българи, но ако недай си Боже се пролее кръв ще се скрие като плъх и ще се прави на света вода ненапита.
38
9
 
14
 
! Отговори
забрана преди 3 години
На протестиращите е забранено да произнасят думите президент и Румен Радев. Все едно главния координатор на Божков не съществува. Искат електронна администрация -имат я.Божков дистанционно електронно управлява протеста.
37
22
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
цялата страна трябва да се блокира-всички на улицата.
36
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жандармерията да си свърши работата и да докара водните оръдия и да охлади страстите на тези надрусани крякащи наркомани!