Граждани внесоха жалба заради блокираните кръстовища в София

Според тях всеки ден протестиращите в столицата извършват безчинства
Обновена: 6 авг 2020 12:05 | 6 авг 2020 12:05, Красимир Ангелов
455
Граждани внесоха жалба заради блокираните кръстовища в София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Група граждани внесоха жалба до прокуратурата и МВР заради блокираните кръстовища в София, съобщава БГНЕС.

"Решихме да подадем жалба до прокуратурата и МВР за издевателствата, които се правят върху софиянци, ходят ни по главите вече не знам колко време, трябва нещо да се вземе да се направи. Ние сме граждани, които не сме съгласни да излизат и да блокират кръстовищата от наше име. Не сме ги упълномощили ония хора там от наше име да се изказват и да правят зулуми", каза Веселин Георгиев при влизането си в Съдебната палата.

Още по темата
"С настоящата жалба искаме да изразим притеснението си и възмущението си от безчинствата, които се вършат ежедневно на кръстовищата "Орлов мост", пред Софийския университет и на бул. "Цар Освободител", забулени под формата на мирен протест. Търсим вашето съдействие за прекратяване на тези хулигански действия", пише в жалбата.

Самият Георгиев отчете, че не е ходил лично при протестиращите. "По снимки от медиите правят си софри, алкохол, скари, използват дворовете на живущите там по нужда, смърди всичко и самото блокиране, нарушават правата на всичките. Не знам колко са няколко десетки, и стотици да са, не могат да ходят по главите на 2 милиона софиянци", посочи той.

"Ние също сме граждани на тази страна и имаме права. Искаме да ползваме правото си на свободно предвижване, правото си на работа и правото на поне малко почивка и спокойствие след и без това натовареното ни ежедневие", се казва още в жалбата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


455
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
373
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки който е на власт краде,но Бойко мина всякаква граница. За чекмеджето и запасите,ще кажете-подправено е( не може се докаже),ама парите от ремонти? Всяка година след това е ремонт на ремонта и се бие по гърдите,че магистралите са с ду.пки.Пример давам Сърбия, където преживяха и война. Пътищата им удобни и равни. Бойко направи далавера със санирането,суджуците от европейските програми и какво ли още не. Освен това не говори правилно един език и са излага навсякъде. Защо пък да е незаменим?
372
1
 
2
 
! Отговори
В този сайт е преди 3 години
пълно е с провокатори на Герб, който целят да разединяват протестиращите и да крепят положението. Жалки сте
371
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
подкрепям протестите и ***, но съм против блокирането на магистрали и булеварди. няма полза, депутатите са в отпуска, Бойко му дреме, само дразнят обикновените граждани. по добре да блокират резиденцията на Боцко и къщата му в Банкя. от това има смисъл, да усети лщбовта на гласоподавателите, а така на центъра много шум за нищо
370
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали ги видяхме работещите хора, масово са благодарни да бият камъни и строят "на тиквата" пътищата. Стига им да има за салатка и ракийка, друго не им трябва.Това е състоянието на държавата и хората след 30 години политически безчинства.
369
2
 
3
 
! Отговори
Берлин преди 3 години
В Берлин Меркелката за има-няма час ги омете всичките от площада, а те бяха стотици хиляди. 200 човека бяха арестувани, защото посегнаха на полицаи.
368
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Будните" платени провокатори на гербавите..."Не сме ходили при протестиращите, ама знаем какво правят..."
367
13
 
13
 
! Отговори
Човек преди 3 години
Заради ей такива жалващи се граждани сме на тоя хал.ЕНИЧАРИ...
366
11
 
15
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
"До кога нервите на работещите хора ще издържат"Работещите хора търпят десет години тиквата да ги краде и унижава, тях и децата им - явно имат здрави нерви, ще издържат, не ги мисли
365
8
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Интересно тези будни граждани защо не са внесли жалба за 700-те милиона, с които Горанов и Менда сарги ощетили? Скъпим се за малкото, а за голямото нехаем, същи тикви като тартора им.
364
3
 
4
 
! Отговори
Az преди 3 години
Kajete kak da procedirame za spirane na taka narechenite protesti. Ne moje da se opavat palatki kadeto padne. A toaletni ....zapochna da voni. Otvrashtavat me tova ne e demokraciq.
363
3
 
4
 
! Отговори
?? преди 3 години
До Анонимен 403 Не им изнася,защото ще им попречат да крадат,обаче това никой не го вижда.Все едно и също се повтаря от протестиращите и стана като стара и изтъркана плоча.Ясно е, че щом им пречат, трябва да ги изгонят под някакъв предлог.Как иначе,ако им вземат скъпите коли и къщи,какво ще правят горките с по-нисък стандарт на живот?Никой не се е загрижил за народа, а за собствената си изгода.Веднъж нещо да започне да се оправя и всички недоволни,никой не вижда хубавото,за което трябва време.
362
4
 
10
 
! Отговори
Смешници преди 3 години
До АнонименСтамболов е изклал русофилите и е спасил България.Сега България я управляват руски *** .Мечтаят за сръбски патоци,Белене ,Хъбове ,руски туристи ..и вся руская ***.
361
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
анархията най и подхожда на България.българите мечтаят за нов жан виденов, а не за нов Стамболов.
360
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Даниела"Германия няма президент"О, така ли? Я ми кажи каква функция изпълнява понастоящем лицето Франк-Валтер Щайнмайер?
359
5
 
20
 
! Отговори
555 преди 3 години
Един по един трябва да ги арестуват палаткаджиите и да им повдигнат обвинения за нанасяне на щети на българските граждани с неправомерни и антидържавни действия .
358
13
 
5
 
! Отговори
Даниела преди 3 години
До Анонимен Гернания няма президент. И при един дори по-малък скандал от тези ББ сам щеше да си пададе оставка , както един от районните кметове на Берлин. Само наште държат кокала до край и революция ще има , или БГ няма да я има. Раждат ромки по 3, 4, 5 деца , като самите не знаят една дума български. Какво стана с многото пари за интеграцията им. Младите ще заминат, другите ще урат, ромите ще управлват живото ви....Бъдеще за чудо и приказ!
357
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези протестъри са едни агресивни и платени пионки. Те разбират само от агресия.Долу Президента, който разединява нацията, заради лични интереси.
356
6
 
40
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Правилно! Съжалявам, че и аз не отидох да се подпиша! Не може 200 човека да пречат на 2 000 000! Това не е демокрация! Преместете си палатките там, където няма движение и си стойте колкото си искате! Ама и още нещо - без да ползвате съседските дворове за ходене по нужда! Да ги нямаме такива! Ако някой дойде и се изходи по нужда пред палатката ви? А? Как ще се чувствате?
355
40
 
12
 
! Отговори
Мистър Сенко преди 3 години
Браво на блокадите! Така трябва да се действа срещу хунтата! А са ги пипнали с пръст и сме излезли всички да им счупим главите. Като ви пречат блокадите, що не ви пречи корупцията и кражбите?
354
8
 
46
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 3 години
До кога хората ще търпят шепа хора да се подиграват с тях! До кога нервите на работещите хора ще издържат?