Протест за 33-и ден: Блокадите пред МС и Орлов мост остават

Протестиращите по традиция се събират в Триъгълника на властта
Обновена: 10 авг 2020 22:26 | 10 авг 2020 19:52, Красимир Ангелов
456

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За 33-а вечер в София се провежда антиправителствен протест.

Майките от "Системата ни убива" премахнаха доброволно палатковия си лагер пред Софийския университет, но блокадите пред Министерския съвет и на Орлов мост остават.

Още по темата
Началният час на днешния протест е 19:00. Демонстрантите се събраха на традиционното място - Триъгълника на властта. Ситуацията на Орлов мост е спокойна, като протестиращите продължават да пропускат линейки, съобщава Bulgaria ON AIR.

Част от протестиращите носеха със себе си книги, които поставят под формата на дълга линия пред Министерския съвет. Така, за разлика от предходните дни, когато демонстрантите замерваха сградата, днес те поставиха книги пред нея.

Протести тази вечер има и в още няколко областни града - Бургас, Варна и Велико Търново.

В старата столица протестиращи хвърляха памперси срещу Съдебната палата. За поредна вечер, недоволни от управлението и от прокуратурата търновци се събраха пред паметника "Майка България" на митинг, който прерасна в протестно шествие.

Както е известно, по-рано през деня премиерът Бойко Борисов отново увери, че блокадите няма да бъдат премахнати със сила.

Всичко за протестите днес вижте в следващия репортаж на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


456
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
324
0
 
15
 
! Отговори
До 388 преди 3 години
Само с РАЗУМ И СПОКОЙСТВИЕ се преодоляват т.ъпите метежи. НИКОГА С КРЪВ И НАСИЛИЕ. ТОВА Е ПАТЕНТ НА БКП И ДС.
323
3
 
16
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 3 години
Хората искат да станем нормална европейска държава, а не мафиотска руска провинция.Импичмънт на проводника на руските интереси Грипен Решетников Радеф !
322
0
 
25
 
! Отговори
Ей Мутрите преди 3 години
Маджовите хора на Орлов мост се борят срещу мутрите -- оксиморон.А, Христо Иванов да се погледне в огледало и тогава да коментира кой е МУТРА
321
1
 
13
 
! Отговори
Трябва и акъл преди 3 години
Да изобретяваме качествени български стоки - това е истинската революция!
320
2
 
19
 
! Отговори
Не е този начинът преди 3 години
Насила хубост не става! С насилие, революции, метежи, войни и преврати само се забавя развитието на един народ. Образование, иновации, творчество, производителност на качествени продукти. Това е пътят на благоденствието на един народ.
319
1
 
10
 
! Отговори
Коняк преди 3 години
До ПицаХр. Ив. освен ФорМаджо да черпи и по едно питие Брендо, няколко пъти.
318
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Там де що царува БКП-то (Герб, БСП, ДПС, Патриоти, Воля) народа го боли дупето!
317
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слагат минуси като се напише, че герберите не могат да се справят. Добре де, власт имат, закон има, защо трябва хората да се подлагат на тоя тормоз и да се тероризират в тия жеги, пред очите им незаконно да се блокират кръстовища, домати по сградите....Ами явно е че не стават. Кое не е вярно, кат напишеш че са некадърни. Явно гербавите *** няма да го проумеят с гумените тикви.
316
2
 
19
 
! Отговори
Пица преди 3 години
Къде е този великан Хр.Ив. - този титан на протеста, да не сервира пица Чери форМаджо за 50 лв.?
315
1
 
18
 
! Отговори
Реал Протест преди 3 години
Аз протест, който да генерира вътрешен брутен продукт и имагинерно бързо замогване на народа досега не съм видял.
314
2
 
17
 
! Отговори
бакшиш преди 3 години
Колеги,утре носете щанги и лопати в колите,тия продажни мишоци смятат да затварят магистрали ,да им налеем малко мозък в празните кратуни
313
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересни са комунистите от Герб Не искали БСП. Ами нали се виждат, че не стават и не могат да управляват. Елементарен ред не могат да въведат. Страх ги тресе. С група наркомани са некадърни да се справят, камо ли при някаква сложна ситуация. А и мазния кокал не пускат. За чий к..р искат власт тия нехранимайковци.
312
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
преди малко ми предложиха наркотици на Орлов мост,за това ли проституирате ме мишки?
311
3
 
8
 
! Отговори
До 379 преди 3 години
Да и Сталинка (Кристалина) Георгиева, шеф на МВФ, е една от тях. Родена от пламенната любов на бригадир и бригадирка по време на строежа на Хаинбоаз.
310
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 379за съжаление от еднополови двойки деца не се раждат,а на протеста са основно такива
309
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само ДПС-най-демократичната партия, може да се справи с положението. А скоро ще бъде и първа сила, елементарна аритметика е. Така че разни комунисти, псевдо демократи и патриотчета да не си правят сметките без кръчмар. Да смятат с елката. Ако Доган беше на власт, тия досега да са отсвирени и забравени.
308
2
 
15
 
! Отговори
гр. Сталин (Варна) преди 3 години
Колко ли дечица на Протеста ще се народят след 9 месеца? Едно време дядовците им ходеха на бригади а сега младите протестират в палатките на Орлов мост. Ех защо и аз не съм по-млад, романтика...
307
3
 
21
 
! Отговори
Никога БСП на власт! преди 3 години
Всичко е тест. Колко си умен народе? Дали ще се поддадеш пак да те обират БСП и да те връщат назад, да ти спъват с деситилетия развитието? Удобни бяхме за роби и овце. БСП не вярва, че не може пак послушно да ни дои.
306
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестиращите са напълно прави. Гербавите са некадърни да се справят с анархията, хаоса и тормоза над гражданите. Треперят герберите от страх, вземат панически решения и нищо не правят. Иначе гордо заявяват как са постигнали ред, законност и сигурност. И къде им е сигурността? За това бездействие, некадърност на управление, трябва да бъдат изритани и съдени.
305
3
 
18
 
! Отговори
Внимавайте преди 3 години
ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ОТЧАЯНО СЕ НУЖДОЯТ ДА ПОПАДНАТ НА ПЪРВИТЕ СТРАНИЦИ НА МЕЖДУНАРОДНИ ИЗДАНИЯ ЧРЕЗ КЪРВАВИ ИЗЦЕПКИ. НЕ СЕ ХВАЩАЙТЕ НА ТЕЗИ ПРОВОКАЦИИ!!!!! САМО НАШЕТО СПОКОЙСТВИЕТО ЩЕ ГИ НАКАРА ДА ОТСТЪПЯТ!!!!!БЪДЕТЕ ПО-УМНИ ОТ ТЯХ!!!!!