Още над 12 млн. лв. ще връща "Топлофикация София" за парно

Дружеството вече е възстановила 24 млн. лв. на клиентите си
19 авг 2020 07:58, Анисия Иванова
18
Още над 12 млн. лв. ще връща "Топлофикация София" за парно
Снимка: БГНЕС

“Топлофикация София” вече е възстановила 24 млн. лв. на клиентите си от сваляне на цените заради поевтинелия газ със задна дата. Сумите се приспадат от сметките на клиентите, съобщиха от дружеството.

Към 17 август 2020 г. чрез прихващане за юни са върнати над 10 млн. лв., а с фактурите за юли и годишните изравнителни сметки - още 13,8 млн. лв. Остават за възстановяване 12 798 316 лв., с които ще бъдат прихванати бъдещи сметки на потребителите.

"Топлофикация София“ е изготвила Общите фактури за потребената топлинна енергия за периода 1 май 2019 г. – 30 април 2020 г. и те вече са достъпни на Интернет страницата на дружеството и в Центровете за обслужване на клиенти. 

Предвид намалението на цената на топлинната енергия за периода 1 юли 2019 г. - 31 март 2020 г. и с оглед предоставяне на цялостна информация на потребителите за изчислението на сметките в съобщенията към общите фактури на потребителите са посочени ценовите периоди и съответната цена на топлинната енергия без ДДС, фактурираните количества топлинна енергия по старата цена и изравнение на потреблението по новата,  по-ниска цена.

Така клиентите ще могат да видят какво е общото им реално потребление за периода 1 май 2019 г. - 30 април 2020 г., допълват от дружеството.

Във вторник - втория ден, в който столичната топлофикация възстановява суми по изравнителните сметки на клиенти, които са надплатили през сезона, пред центровете за обслужване се натрупваха хора.

Заради мерките за предпазване от COVID-19 посетителите изчакват реда си навън.

В центъра за обслужване на клиенти в кв. “Борово”, където е централата на топлофикацията, се предлага и вода, както и места, където чакащите да седнат под чадъри. Парите от изравнителните сметки се получават на каса, ако клиентът предпочете да ги вземе, а не да погаси с тях бъдещи сметки.
 


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И кой вече се е похвалил, че са му върнали пари? Щото нали не падаме от Юпитер, де.
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия хиени са извън коментар. Хората се умориха да ги баламосват, тия обаче са си те с цялата им наглост. Приличен тон им е забранен? Оттам женски гкасиве еи говорят като каруцарки. На изклюпено записване обаче. Хитреят като *** бе, Уили.
13
1
 
5
 
! Отговори
Питам преди 1 година
От къде ще вземе Топлофикация 12 млн., като окрадоха парите ?
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам какво са ни изравнявали, ама на мен ми писаха, че им дължа още 1210 лева, ама понеже има невероятно намаление, ще им платя само 1080... мерси за тия 130 лева отстъпка, хахахах.И по интересното, сега се зачетох - по водомери е отчитат 916 единици, ама реално ми фактурират 1042, щото имало някакви разлики с общия? Ми да ходят да си ги търсят тия разлики и да ги махат, аз ли да им ги търся? То стана малко като "това струва 1 лев, ама понеже изгубихме едно подобно ще ви го продадем за 2"
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде,поне ще вземете нещо.Ние в Плевен сме само с 4,1% .На нас са 12,79 лв.А в Русе разбра ,че нищо.
10
0
 
4
 
! Отговори
:) преди 1 година
Днес отивам на каса и си взимам надвзетите 400 лева, обирджии, дано фалирате час по-скоро!
9
0
 
10
 
! Отговори
кйклрйсдг преди 1 година
Топлофикация не само, че не връща пари, ами ПАК падна надписване на сметки! Уникални обирджии подплатени от властта! Единственият вариант е да платиш, уви!Нещ***стници д0лни!
8
0
 
8
 
! Отговори
преди 1 година
До АнонименНали ви казах, че ще надуят изравнителните сметки, по които имаме да даваме и ще ни го вземат от "върнанте" пари. ХА, ХА. ХА
7
0
 
5
 
! Отговори
АЗ преди 1 година
не съм усетила да са ми върнали пари досега.....
6
0
 
9
 
! Отговори
Witch преди 1 година
Това, което прави Топлофикация е нагла измама. Ако иска да е коректна към абонатите си, то следва дължимите суми да приспада от годишните изравнителни сметки. Припадайки от месечните фактури за юни, тя не връща никакви реални пари, защото в изравнителните сметки ще влезе консумацията за юни и на практика само ни е отложила плащането. Не че сме очаквали коректност, но такава долнопробна лъжа??!!
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак ни лъжат от Топлофикация. Уж имат да ми връщат, но някакси пак им дължа два лева и нещо, ами да си ги прихванат, какъв е проблема. Отделно някаква смешна сума от 50 лв. са определили за в.ъщане при нулева консемация. Лъжат яко.
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво, този път си удържаха на обещанието.На мен ми върнаха 234 лв.
3
1
 
2
 
! Отговори
? преди 1 година
Излязоха ли вече окончателно изравнителните сметки? Смених квартира и ни вест ни кост от бившия хазайн...как мога да получа информация дали имат да ми връщат и мога ли да си ги получа евентуално сумите?
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На мен ми се струва, че ми надписаха.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който кради, той връща.