Спор заради обществена поръчка за осветлението в София

От "Спаси София" смятат, че сумата за поддържка е твърде висока
19 авг 2020 20:52, Красимир Ангелов
20

Обществена поръчка за осветлението на столицата разпали нов скандал.

Според неправителствената организация "Спаси София" плановете на общината са да плаща за поддръжката му 88 млн. лв. за 2 години, което според тях е пет пъти повече на година, спрямо досегашните договори.

Затова те поискаха поръчката незабавно да бъде прекратена, а критериите за нова да бъдат разработени при пълна прозрачност.

Според заместник-кмета по транспорта Кристиан Кръстев обаче, сумата е 36 млн. лв. без ДДС за 2 години, след което възлагането може да бъде удължено с още 2 години и тогава за четвъртата година сумата ще нарасне до 73.6 млн. лв. без ДДС, или 88 млн. лв. с ДДС.

Каква е истината вижте в следващия репортаж на телевизия Bulgaria ON AIR
 


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Статистик преди 4 седмици
Бабикянските тролове активни с глупостите си! И компетентни до възбог. Всяка обществена поръчка била 10 пъти х
по-скъпа, пише един льольо! Понеже той разбира от материята, врял и кипял е, много дълъг трудов стаж има!
Абе бунаци, дето не могат на 2 магарета слама са разделят, все да дават акъл.
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Явно гербавите крадци са готови с нова схема, чрез която да измъкнат последната коричка хляб от беззъбите усти на пенсионерите !
Дерзайте молодци !
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пак ли герб лaпане
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 14
Ти работа нямаш ли си? Професионален клавиатурен воин?
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе къде са днес гъстите редици от предани гербави войници и подкована милиция! Липсват ми. Само представители на третия им отбор се навъртат и будят съжаление, защото коментарите им ве отличават със същата възвишеност, с която и телефонните разговори на вожда им.
13
3
 
2
 
! Отговори
До долния коментар преди 1 месец
И сега излиза, че Мутафчийски е мафиот и мутра ли БХАХАХАХА. Жалък опит. А, между другото, самият факт че се опитват да го злепоставят, говори какво влияние имаше и има той, колко силна личност е и какво може да причини на статуквото, ако реши да влезе в политиката. Той говори по-умно от 240 дупетати взети заедно.;)
12
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Генералът от НОЩ, който ни плашеше всеки ден от екрана на телевизора и каза, че ще се мре яко, го удари на разпускане.

Венцислав Мутафчийски бе хванат от папараци на плажа на комплекс Оазис в Лозенец „, който се стопанисва от небезизвестния наркобос Евелин Банев – Брендо.

Генералът, който се правеше всеки ден на фелдфебел, очевидно не спазва нито една от разпоредбите си. На плажа той бе засечен в компанията на две жени, без маска, нито пък в социална дистанция.

От снимката се вижда още, че Генералът очевидно е позагубил от спортната си фигура и е започнал на прилича на ортака си в пан
11
1
 
2
 
! Отговори
Тъмна Индия преди 1 месец
Е нали фъндъка обясни съвсем ясно, че осветлението в софето ще бъде с издълбани хелоуински тикви със свещ по средата, така наречените тиквени фенери, хем по-евтино, хем политически коректно. Какви са тези безпочвени обвинения в корупция?
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да ги върнем в първи клас да ги научат да смятат. Не могат да разделят една сума на 4 .
9
5
 
5
 
! Отговори
Спаси София pedali преди 1 месец
Тези джендъри на абонамент от Позитано 20 не спряха да врякат. Не разбраха ли че никой не се интересува от глупостите им.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Без заведена жалба, в прокуратура, МВР или където е нужно, всичко е медийно внимание, за да подхвърля нужните внушения в публичното пространство.
За някой, този миг е по важен от бавната битка за справедливост. Но и това е причината за сегашното положение. Всеки иска сладко то а никой не желае да действа, преко сили дори. ПОНЯКОГА.
7
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На всички обществени поръчки, цените им са завишени изкуствено между 5 и 10 пъти от пазарна такава. Всички заете и как се печелят. Тази практика не е от вчера - усвояване майна, комисионни, проценти и т.н.н - 40% за партията на власт, веригата край няма. Ако например някакво СМР струва Х пари, то държавата е готова да плати за същото - 10 пъти по Х. Контрол няма и всичко това е нарочно. Ако си аз например си правя ремонт .... надали щяха са са такива цените. Далавер импекс ...
6
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия пе.............си от спаси София колко дена имат трудов стаж в производството. Като поработят там ще видят как се изкарват пари
5
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Брато коя е правилната фирма, на щерка му.
4
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Фандъкова, защо просто не каза колко струват тоалетните наистина? Защото разминаването между обявената от Бонев цена и реалната е едно ДДС. Позорни лъжци сте в тази Столична община, и схемаджии! Как не те е срам? Съвсем си се скапала от цялата вина, която носиш, виж се на какво приличаш! Проста, неспособна и неадекватна тьотка. Време е да си ходиш, а времето да го направиш с достойнство отмина много отдавна.
3
8
 
9
 
! Отговори
Дрямката преди 1 месец
Явно още едно нощно шкафче в покоите на Буда е напълнено догоре!
2
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Т.иквения грабеж продължава с пълна сила.
1
6
 
10
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
Тия лаладжии само мрънкат .Къде разбрали ,къде не !!!