500 лв. гаранция за обвинения, че чупил колата на "Ситняково"

Магистратите заявиха в мотивите си, че и лекарката е провокирала
Обновена: 20 авг 2020 20:30 | 20 авг 2020 20:30, Веселина Йорданова
186

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Георги Георгиев, който е обвинен, че е чупил колата на д-р Елена Мицева, излиза на свобода срещу гаранция от 500 лв. Това реши състав на Софийския районен съд, предаде "24 часа".

Георгиев обясни пред съда, че е бил на протеста, но стоял встрани от кръстовището. Демонстрантите блокирали движението пред румънското посолство и всички околни улици.

Още по темата
Хората молели колите да обърнат и всички, без Елена Мицева, го направили.

25-годишният мъж посочи, че бил далеч, когато видял “ужасяваща гледка” как тойотата на лекарката тръгнала с около 15 км/ч към тълпата. Чул и писъци. Тогава се затичал натам.

“Не знаех, че в колата има деца”, каза мъжът, който има криминална регистрация за шофиране надрусан. Призна, че е “тупал” по колата, но не, че е строшил предния панорамен прозорец. Обясни, че лекарката и демонстрантите се псували един-друг, а конфликтът продължил до идването на полицията.

Съдът посочи в мотивите си, че Георгиев е удрял колата, но и Мицева е провокирала протестиращите, като решила да мине въпреки блокадата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още по темата: мяркагаранция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До закона на наркоманите ли?Не, *** смотано. Наказателният кодекс не ти разрешава, да нараняваш други хора, освен при случаите на неизбежна самоотбрана!!!
142
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е вие, какво искахте? Да го застреля съдийката, ли? Тече дело. Преценено е че няма да избяга, че няма да извърши ново престъпление и това е. След делото, тогава може да се оплаквате. Най-много ще има глоба 1000 лева, 3-4000 лева за щетите по автомобила, 400 лева съдебни разходи и може да го изврънкат едни 1000-2000 лева, за "нематериални". И ще има години, да ги изплаща. Едва ли, ще рискува да хукне или да заплашва, че да лежи с години после.
141
5
 
2
 
! Отговори
!!! преди 3 години
На младежа трябва да му благодарят, че е предотвратил по-голяма трагедия. Включително и шофьорката, трябва да му е благодарна. Ако беше сгазила някой, тя щеше да лежи в затвора и да остави децата си сами.
140
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо не харчи МВР вече. Това е обичайна патрулка, отзовала се на сигнал. Аз викам такива по веднъж на 2-3 месеца за различни нарушения в квартала.
139
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи МВР харчи народните пари за да охранява разни наркоманчета.Това го няма никъде.
138
3
 
8
 
! Отговори
До 123 преди 3 години
"Егати простата съдийка, тая трябва да я разкарат от съда"______Съдебната система явно вече е реформирана в полза на протестиращите. Проблем имат само с прокуратурата която си позволява да преследва техни хора. Съдийката им постигна доста - създаде прецедент: вече произволна агитка може да застане на сред път да чупи стъклата и фаровете на превозни средства които возят деца! Честито!
137
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЗаконът задължава БЕЗ УТОЧНЕНИЕ ЗА МЯСТО, ПОВОД И ЗАКОННОСТ НА ДЕЙСТВИЯТА НА ПЕШЕХОДЕЦА да пазиш пешеходцитезакона на наркоманите ли?
136
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
мъжът, който има криминална регистрация за шофиране надрусаназ си мислех, че катунарите са студенти от Оксфорд в лятна ваканция, а те били най-обикновени наркомани!
135
9
 
5
 
! Отговори
някой преди 3 години
До възмутенВ друга държава от Европа тая щеше да е с белезници и в полицията.Опит за убийство на повече от едно лице.Трябва да си ненормален да тръгнеш през хора,независимо от това защо са на пътя.Тази психически нестабилната е лекар.
134
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха, разбира се бием жени , деца , хвърляме яйца , а иначе се борим за демокрация. ***.
133
3
 
8
 
! Отговори
123 преди 3 години
Егати простата съдийка, тая трябва да я разкарат от съда.
132
2
 
13
 
! Отговори
Незнаел ли? преди 3 години
Не знаех, че в колата има деца, каза мъжът, който има криминална регистрация за шофиране надрусан-е,това "невинно ангелче с бели протестни крилца" явно не е знаел,и че карането надрусан е престъпление(спомнете си Милен),а и самото друсане и крими регистрации не само на този,но и на други "активисти",заедно с терора на блокадите срещу обикновените граждани-отблъсква обикновените почтени хора от каузятя им(да паднат ГЕРБ,да дойдат БСП и ДПС-БЕРОВ ИЛИ ОРЕШАРСКИ ОТНОВО)
131
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Питам се, кога пак ИТ специалистчето ще си "изпусне нервите"? Горко на тези около него.
130
6
 
34
 
! Отговори
възмутен преди 3 години
Блокадата на пътя е престъпление. Този *** участва в престъпление. Увреждането на имуществото е в продължение на престъплението.Радев трябва да отговаря за своите престъпления.
129
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Магистратите заявили, че и лекарката провокирала...ок, ама нещо да е блокирала?!Старите комунистически номера....докато не бъдат изтребени като вредни гризачи,мир в България няма да има.
128
3
 
25
 
! Отговори
Off преди 3 години
Само не стана ясно, взети ли са на задържаните проби за алкохол и упойващи вещества. Любопитно ми е какво употребяват.
127
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само да се допълня към 141.Давам примера с дрогирани и пияни, защото агитката нарича така протестиращите и оправдава така действията на провокаторката.
126
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Елена Мицева сама е предопределила случилото се като е тръгнала да влиза в тълпата, знаейки, че децата й са на задната седалка. Малките деца, обезпокоени и разстроени, са били на задната седалка. Поведението на Георгиев не е било агресивно към двете деца", посочва в мотивите си съдът
125
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето ги протестиращите: криминално проявени. Искат оставката на Гешев, за да няма кой да ги наказва.
124
10
 
32
 
! Отговори
До125 преди 3 години
"Щом е доктор е ясно ,можете да си представите какьв лекар е да псува и да гази хора - боже опази от такива лекари."Защо обвиняваш жената, тя не се е качила на тротоара с колата за да ги гази, а си кара по пътя. Тези лум пени смра.дливи какво правят незаконно на булеварда и ограничават движението и. След като плащаме данъци не може някакви жалки кре тени да си правят с нас каквото си искат.