София - метро, транспорт, осветление, протести....

Общинският съветник Борис Бонев пред Bulgaria ON AIR
20 авг 2020 10:23, Анисия Иванова
26

Столичната община поставя допълнителни стъпала на входовете на метростанции в София с цел те да служат като диги срещу наводняването им. Такива диги вече са поставени пред стълбите на НДК и новата станция на бул. "България", която трябва да бъде пусната в експлоатация до края на месеца. Гражданската организация "Спаси София" сигнализира за допълнителното повдигане и циментиране на входовете на метрото и се противопостави на тези действия.

Тези обещания са гасене на пожар и търсене на изход от ситуация като наводненията. Явно, който е смятал шахтите, не ги е проектирал както трябва. Това каза в "България сутрин" независимият общински съветник Борис Бонев.

Той даде пример с Париж, където имало огромни отводнители, за да не прескача водата. "Възниква въпросът кой не си е свършил работата инфраструктурата да не може да поема големи количества вода от валежи. При положение, че това е новопроектирана метростанция. Очевидно е, че това е недобро решение, грозно, пречи на хората с двигателни затруднения", подчерта Бонев.

Според него един от мотивите за това инфраструктурно решение е, че е евтино.

"Метрото е изключителна система - гръбнакът на транспортната система в София, но само то няма как да реши проблемите с наземния градски транспорт. Преди време имаше много повече автобуси, трамваи. В други градове, когато се пусне метро, не се съкращават коли на градския транспорт. В София концепцията за това, че автобуси и трамваи возят пътуващите до метрото не е ясна", допълни той за Bulgaria ON AIR.

"МВР допусна напрежение пред румънското посолство. Протестите са протести, за да предизвикват неудобство. Така е по цял свят", заяви Бонев.

Той коментира и скандала с обществената поръчка за осветлението на София.

"Подготвили сме информация за броя на глобите на фирмите, които отговарят за осветлението в столицата. Очевидно е, че имаме проблеми с него, дори в централни улици като "Съборна", където то не работеше само преди няколко дни. Тази поръчка е неаргументирана. Няма анализ и ще настояваме за прекратяване ѝ и с прозрачност да бъде пуснат нов търг с нормална цена", допълни общинският съветник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
5
 
! Отговори
Партизан Торбаланов преди 3 години
"Протестите са протести, за да предизвикват неудобство. Така е по цял свят", заяви Бонев."ДА ДЕ, АМА КОГАТО ПРЕДИЗВИКВАТ НЕУДОБСТВА НА ВЛАСТТА.....А КОГАТО ПРЕДИЗВИКВАТ НЕУДОБСТВА НА МИРНОТО ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО СЕ НАРИЧА ТЕРОРИЗЪМ...!!! А СПРЯМО ТЕРОРИСТИТЕ СЕ ДЕЙСТВА БЕЗКОМПРОМИСНО И ТАКА В ПО ЦЯЛ СВЯТ!!!
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При всеки по-силен дъжд, канализацията в централната част на София, започва да връща водата и да пълни мазетата. Причината е ясна - тясна канализация , която не може да поеме многократно по-голямото количество вода, заради асфалтирането на улиците и застрояването на дворовете, където преди това попиваше голяма част от водата. За станциите на метрото би трябвало да има канализация за оттичане на водите на входовете на подлезите, но с тази тясна канализация и там ще се получи връщане на водата.
21
1
 
4
 
! Отговори
За съжаление преди 3 години
както казах, дори коефициентите да са запазени, проектантите винаги ще намерят вратичка, която да им даде още някой озеленен покрив, някой озеленен паркинг, някоя обитаема подпорна стена... А само с копане няма да стане първо трябва проучване, ЦЯЛОСТНО проектиране и в крайна сметка ЗАБРАНА. За строеж в зоната, където е старата канализация. Високи сгради трябва да се предвиждат за строеж само там ,където инфраструктурата може да поеме натоварването. Антипример - Площад Македония. Потресаващо!
20
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само за миг Борисов прахоса 106 милиона лева наши париборисов -милиони -власт -париЦелта е прозрачна - оцеляване, оцеляване, оцеляване...
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
решението е просто, но скъпо, а и никой в СО няма интерес от него... в центъра вече няма къде да се строи, от години няма, но разрешения се дават на кило, защо ли? отговорът е ясен на всички.. или се изравя цяла София и се гради изцяло нова отводнителна система и канализация с увеличен дебит или просто се спират всякакви разрешителни за строеж. може ако се бута стара сграда, но новата да е със същите показатели, а не двуетажна сграда да се събори и на нейно място небостъргач...
18
3
 
15
 
! Отговори
бегом марш преди 3 години
Много неприятно човече е този Борис Бонев. Защо не разкаже за протестите на гражданите от Патриарх Евтимий срещу измислените проекти на организацията му за ремонт на улицата.
17
11
 
13
 
! Отговори
Спаси София=ГЕРБ преди 3 години
Този е патерица на ГЕРБ, уреди удобно мнозинство за тях в СОС. Заедно с леворезбезстата му организация Спаси София лобира за "правилните фирми" при конкурси за ремонти и доставки за София. Води се "независим"
16
4
 
13
 
! Отговори
Въпреки че преди 3 години
Далеч по-е лесно да се критикува. Много е по-трудно когато си седнал зад кормилото и други те критикуват.
15
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не вземе да се кандидатира за парламента на следващите парламентарни избори? По-големи шансове има като опозиция на ГЕРБ отколкото са шансовете на бсп.
14
9
 
12
 
! Отговори
Борис преди 3 години
Точно пък Борис не само, че прави нещо, ами пуска и записи от заседанията на общинския съвет - тъй като те трябва да се споделят с гражданите. Прави ги на луди с ПРАВИЛНИТЕ въпроси, а те се чудят с какви заучени фрази да се спасяват, за да не отговорят къде са поредните 50 милиона за кошчета за ***, примерно. И, за голяма "изненада" новите изменения, гласувани от "мнозинството" в ОС, вече намаляват прозрачността за гражданите :) Понеже е неудобно да има вече и ЗАПИСИ на тоталната им корупция
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този ли е "умен и красив"
12
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия "диги", които фандъка слага в момента, са ужасно опасни. Диги са правели варварите преди 4000 години, днес се прави отводняване. Вместо това калинките на самоковската учителка решили да правят ДИГИ, т.е. бордюри, на входа на метрото, където безброй хора ще си изпочупят крака, ръце, таз, ребра, глави и каквото още можете да се сетите. И така общината ще плати милиони за обезщетения в резултат на поредна проява на некомпетентност! Гербаджиите са изключителни мозъци, няма спор.
11
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оратори бол,важно е майстори да има да го направят и най-вече инженери.Иначе така на приказки всеки ще го докара да вземе едни пари и да не се изпълни качествено.Тука е принципа:''Давай набързо да вземем тия пари!''Ама дали е хубаво,дали е качествено няма значение.
10
1
 
5
 
! Отговори
Въпреки препоръките преди 3 години
в закона, които предвиждат разумен коефициент за озеленяване, проектантите често ползват всички възможни вратички, за да има още и още РЗП. Съответно озеленяването е проформа, както общото, така и с едроразмерна растителност / в повечето случаи джуджета/. Озеленените покриви не да озеленяване - въпреки това което твърди кандидата за кмет на София на ДБ арх. Борислав Игнатов. Нито пък озеленените паркиниги, където попиването се намалява със 70 %.
9
2
 
10
 
! Отговори
За съжаление преди 3 години
понеже обхвата на проектите е ограничен се налага да се предприемат такива неспецифични средства за защита, като диги на стъпалата. Причината е ,че дори да се проектира и изпълни канализация с необходимия дебит тя ще се заусти в канализация, която е строена преди 100 години и оразмерена за тогавашните тесни улици, ниски сгради, озеленени дворове, където голяма част от водата е попивала в земята. В много села се направи канализация в последните години, но в София цели квартали НЯМАТ ВЪОБЩЕ.
8
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не бе тоя е лаладжия,само големи приказки разправя.От начало ми се видя свестен,но после ми стана ясен.
7
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Исках повече власт да му се даде за да го видим дали само говори или може да прави.Струва ми се,че при тоя екземпляр само приказките са големи а действията нещо май няма да ги може.Онзи Джамбазки е същия модел,много лае каквото иска да чуе народа,но резултати нула!Третият от същата партида е Контрера.
6
1
 
17
 
! Отговори
до Спасителите преди 3 години
какво стана с проекта ви за бул. "Фритьоф Нансен" и ул. "Раковска", нищо защото живеещите те изгониха Бонев
5
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво осветление толупи,уличните лампи са от Живково време от 500 вата използвани за да стоплят пилета и кокошки зимата ,милиони за ток се плаща по точно краде ,а можеше със соларни да се подменят.юОставка боклуцииииииии
4
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво правят "спасителите на София" в Общината освен да се заяждат, да мотаят всяко решение и да се пъчат с "умно-кпасивата" си тъпотия пред медиите, без да предлагат не нещо по-умно, а каквото и да било?Направиха общ фронт срещу ГЕРБ -браво, значи, и като не стана кмет, трябва ли непременно да е общински съветник?Да си вземе под мишница любовника на порно-звездата от Варна и да ходи да врещи по протестите, тъкмо ще изкара някой лев.