6 кв.м жълти павета са изкъртени при протеста вчера

Намерен е и изваден пътен знак, липсва и капак на шахта
3 сеп 2020 12:36, Нели Христова
78
6 кв.м жълти павета са изкъртени при протеста вчера
Снимка: Facebook

Рано тази сутрин зоната около Министерски съвет, Президентството и БНБ, в която се провеждаха протести през вчерашния ден, са почистени от екипи на почистващите фирми на Столична община. Извозени са голямо количество отпадъци – бутилки, хранителни продукти, слама и са събрани извадени жълти и гранитни павета, плочи и камъни, съобщиха от Столичната община.

Служители на Столичния инспекторат и Регионалния исторически музей са направили оглед на материалните щети по жълтите павета и публичната инфраструктура в района. При проверката са установени около 6 кв. м изкъртени жълти павета в района на пл. „Независимост“ и бул. „Цар Освободител“, както и изкъртени и счупени тротоарни плочи, и бордюри, добавят от общината.

Намерен е и изваден пътен знак и е установен липсващ капак на отводнителни шахти около куполите на ларгото. На парапета при подлеза на Президентството липсват облицовъчни плочи и решетка от английския двор на Президентството. Две от вратите на сградата на Народното събрание са със счупени стъкла.

Столична община предприема необходимите действия съвместно със СДВР за установяване на самоличността на гражданите, които по време на вчерашните протестни действия са вадили жълти павета. Наличните снимки и записи ще бъдат предадени на полицията.

Жълтите павета на София са със статут на културна ценности и увреждането им подлежи на санкция по Закона за културното наследство.

От общината напомнят, че за 2 септември бяха издадени три съгласувателни писма за провеждане на протестни действия. Съгласно Закона за събранията организаторите им носят отговорност за причинените вреди по време на провеждане на събитията и са длъжни да осигурят почистване на мястото след края на мероприятието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До от 100 хилядиА Радев кога си я хвърли?
60
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напрежението и насилието го предизвикаха жандармите на мутрите и те трябва да плащат щетите.
59
0
 
1
 
! Отговори
8 преди 3 години
До До 64 Неграмотнико , точно тогава се учи геометрия , ако изобщо си чувал за такава наука !
58
3
 
1
 
! Отговори
До 64 преди 3 години
Да , ако паветата са с размери 50см×60см. Най-добре си продължи образованието , че е спряло някъде 7-ми клас.
57
6
 
2
 
! Отговори
8 преди 3 години
До Анонимен Дори и не можете да смятате лице на повърхнина ! Пет павета всяко по 0.30 кв м прави 1.50кв м ! Вкараха гамени да опорочат протеста , но номерът им няма да мине -продължаваме !
56
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
stom tesi anarhisti taka praviat na segashnoto upravlenie i na bg darjavata, ako sluchaino poluchat doverie i vot za upravlenie, i nie taka ste pravim na tiah :-))))po socialisticheski i komunisticheski etalon.
55
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
fake bews. nema real snimki i real video.
54
2
 
5
 
! Отговори
умрук преди 3 години
умрук не забравяй бранеков - ***, какви са тези родители да поверят децата си на това нищожество. Всички червени *** (ЦСКА +БКП - те са едно) по желание в сибир или африка
53
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отровното трио и фигуранта
52
0
 
14
 
! Отговори
грешка преди 3 години
Ами не трябваше да чистят според мен - да видят пишлеметата като изтрезнеят днес евентуално хубаво ли се живее в такава ***. Защо един трябва да ***, а друг да му чисти?
51
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Леле цели 6 кв.м., истински ужас, светът е в шок, как ще живеем сега без тия павета, кой ще поеме щетите, кой ще ги оправи, сигурно ремонта ще е няколко милиона, нали сме в бг
50
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 53,Пак се почна с конспирациите. Избори ще има, властта ще се смени, но културата няма да се появи. Промяната трябва да започне от нас!
49
3
 
11
 
! Отговори
прокураТУРА преди 3 години
Тези ръчички нямат ли лице и глава или като фигуранта с юмручето ще мине "метър".
48
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Целта е да се измести фокуса от корупцията във властта към едни хулигани. Няма да се учудя, ако властта ги е инспирирала да правят това с цял да не се пише за новата конституция и да се позабрави темата с чекмеджето.
47
1
 
9
 
! Отговори
ъ преди 3 години
Само *** могат да правят подобни действия.Така ли се протестира?!?
46
2
 
11
 
! Отговори
Футболиста с паве преди 3 години
Хванаха ли го той с такава злобна засилка хвърли павето, че със сигурност е ранил полицай или друг човек. Дадоха видео някакъв бивш от ЦСКА.
45
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До Анонимен 40 в момента, че номерацията се променя!Така е! Във ФАКТИ поне пишат, че те са затрили коментара, а номера си остава и няма обърквации и разминавания като тук! Ама бутай! Недомислено и недоправено от IT-тата! Или не са им платили договореното!
44
2
 
2
 
! Отговори
хахахаха преди 3 години
До Анонимен 46-правилен въпрос!Много от колежките ми в банката са спирани още на Дондуков с въпрос-къде и защо отивате,и не са пуснати да минат даже след показване на баджовете)))Вследствие на това закъсняха половината за работа...
43
6
 
1
 
! Отговори
ех ти тролче преди 3 години
До Анонимен38-ЮНАШКА сила?Или ПРЕДВАРИТЕЛНО разбити през нощта легла от цивилни ченгяри,каквито бяха и провокаторите и тия дето къртеха паветата?Как пък ЕДИН не хванаха с ПАВЕ в ръка,след като ги снимаха?И като е имало НАБЛЮДЕНИЕ,що не видяха как в ПАЛАТКОВИТЕ лагери се внасяли разни там ЗАБРАНЕНИ неща?
42
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо на протест се допускаха хора с качулки и с тъмни очила? Защо обикновени хора като мен ги проверяваха, а други са влизали с тобички с бомбички?