6 кв.м жълти павета са изкъртени при протеста вчера

Намерен е и изваден пътен знак, липсва и капак на шахта
3 сеп 2020 12:36, Нели Христова
78
6 кв.м жълти павета са изкъртени при протеста вчера
Снимка: Facebook

Рано тази сутрин зоната около Министерски съвет, Президентството и БНБ, в която се провеждаха протести през вчерашния ден, са почистени от екипи на почистващите фирми на Столична община. Извозени са голямо количество отпадъци – бутилки, хранителни продукти, слама и са събрани извадени жълти и гранитни павета, плочи и камъни, съобщиха от Столичната община.

Служители на Столичния инспекторат и Регионалния исторически музей са направили оглед на материалните щети по жълтите павета и публичната инфраструктура в района. При проверката са установени около 6 кв. м изкъртени жълти павета в района на пл. „Независимост“ и бул. „Цар Освободител“, както и изкъртени и счупени тротоарни плочи, и бордюри, добавят от общината.

Намерен е и изваден пътен знак и е установен липсващ капак на отводнителни шахти около куполите на ларгото. На парапета при подлеза на Президентството липсват облицовъчни плочи и решетка от английския двор на Президентството. Две от вратите на сградата на Народното събрание са със счупени стъкла.

Столична община предприема необходимите действия съвместно със СДВР за установяване на самоличността на гражданите, които по време на вчерашните протестни действия са вадили жълти павета. Наличните снимки и записи ще бъдат предадени на полицията.

Жълтите павета на София са със статут на културна ценности и увреждането им подлежи на санкция по Закона за културното наследство.

От общината напомнят, че за 2 септември бяха издадени три съгласувателни писма за провеждане на протестни действия. Съгласно Закона за събранията организаторите им носят отговорност за причинените вреди по време на провеждане на събитията и са длъжни да осигурят почистване на мястото след края на мероприятието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отровното трио и Божков да плащат!Пращайте му сметката в Дубай или му запорирайте още имоти!Крими контингента ще сменя властта!Ай сиктир!
40
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На протеста си имаше футболни фенове. Те синхронно и под команда от мобилните си телефони правеха бели - хвъляха бомбички. Накрая полицията би мирните протестиращи. Кой има интерес да се злепоставят протестиращите? Кой?
39
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЛУМПЕНИАДА Много добре казано.Ха ха ха
38
2
 
20
 
! Отговори
гост преди 3 години
Ето нагледно какви са протестиращите. Крадци, хулигани, криминално проявени дечица ..., които ги тормозят и полицаите им извиват главите... ***! Аз не искам бъдеще на новоизлюпени мутри, които се считат над закона. Аз не искам такава демокрация родена от тълпата, аз искам ред и закон, мир и свобода.
37
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тва са на Радев депутатите от уличния парламент
36
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До анонимен 33 ( в момента, че номерацията се променя)Много си прав.Трябва да изнамерим и за Конституцията. Кога искаха нова пък после вече не искаха.Ха ха ха
35
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 37Е Нинова ли ще ни управи. То по-добре да беше Станишев. Тази доказана крадла ли е спасението. Тоя филм сме го гледали. Мерси. По-добре Борисов.
34
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"изкъртени и счупени тротоарни плочи, и бордюри" "изкъртен пътен знак, капак на отводнителна шахта"За тази сила мъжка-юнашка трябва доста алкохол и дрога.А защо не букет от 3-4 вида наркотик като Кристиян, дето уби МиленЦветков.
33
1
 
16
 
! Отговори
Bungar преди 3 години
Сега да изготвят фактура на умрялото трио за щетите,и да платят и за почистването и ремонта. Глобите отделно. До кога ще плащаме всички граждани вандалщината организирана от измисленото трио и провалените политици.Тези които са поискали разрешение за протеста трябва да носят отговорност.
32
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 32Ми не ми плащат,не съм и от Герб,но съм против такива като теб които като ги питат какво ще правим след оставката и кой искате да ни управлява и си траете. Или давате смешни отговори като "едни нови хора". Кажи ги тия хора де
31
4
 
5
 
! Отговори
хахахахха преди 3 години
Както писам,но ме изтриха,ако бяха подредени както трябва жълтите павета,нямаше да ги изкъртят.Но те са редени няколко пъти след 10 ти ноември от братя роми.Впрочем,до 10 ноеммври нито дин път не ги пипнаха и бяпа супер,но нали половината трбваше да се пренесат в частните ни имения....Абе,ами като ги СНИМАХТЕ при къртенето,ЩО не спряхте къртещите,а чакахте да ги хвърлят????
30
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Питаха Бабикян какво иска от управляващите. Отговори,че иска да слезнат при тях и да има диалог с тях .После питат друг протестиращ какво иска от управляващите.Той каза,че не иска никакъв диалог с тях. Е да вземат да се разберат какво искат,че са смешни. Ден 1 от протестите. Искали нова система на управление. Ден 40 Борисов казва-предлагаме ви нова система на управление. Ден 41 протестиращите казват- не искаме нова система на управление.Май искат само да се намърдат и те да крадат и нищо повече
29
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко ви плащат тука да драскате герберастчета?
28
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По 100лв. На герберастки провокатор дават .
27
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това митинг ли беше, хахаха. Дори не знаете за какво сте там. Събрани от кол и въже, леви, десни с наивни идеи - доброто да победи злото. Изобщо слушате ли се по телевизията. Все едно гледам малки деца. Зрелите хора предлагат нещо, а не ходят да хвърлят павете под команда. Вижте си лидерите - хубави, оправени. Дали са били сред вас!!!
26
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 26О, я стига с тия "провокатори". Ако този протест беше нормален щяхте да имате лидер и щяхте да уведомите общината. Вместо това цари анархия, успех с исканията ви, каквито и да са те!
25
21
 
8
 
! Отговори
МАРИНА БИЛЧЕВА преди 3 години
До АнонименПРАТЕНИ БЕХА ПЛАТЕНИ ПРОВОКАТОРИ ЗАДА ОПОРОЧАТ МИТИНГА! ТВА НЕ БЯХА ОТ МИТИНГИРАЩИТЕ А ГЕРБЕРСКИ ПРОВОКАТОРИ КОИТО ВСЯВАХА БЕЗРЕДИЕ , КАЗВАХА ЧЕ СА ВЗЕЛИ ПО 100 НА КАЛПАК ЗАДА ОПРАВЯТ БЕЗРЕДИЦИ
24
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 24Ето това ни е проблема, чувството за безнаказаност. Щот трябва да ви накарат да си платите, като в Щатите или в развитите европейски държави. Да видим тогава колко ще сте отворени!
23
12
 
5
 
! Отговори
До 19 преди 3 години
Божееее,ти не се притесняваш,че твоите пари са отишли в чекмеджето на вожда,но се косиш,че с твоите пари щели да ги поставят отново.И да,не е трябвало да се хвърлят павета,защото можеха да убият някого,но който е изпратил провокаторите,толкова му е бил акълът.
22
7
 
22
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
И тия са ми тръгнали да градят държавност! Май са си взели сувенирчета жълти павета.