На протест пред Столична община: Докога без места в детските градини?

От там увериха, че се работи усилено за осигуряване на забавачки
Обновена: 14 сеп 2020 19:26 | 14 сеп 2020 19:10, Веселина Йорданова
59

Снимки: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Родители протестират пред Столичната община срещу недостига на места в детските градини.

Те настояват за изграждането на нови сгради, които да отговорят на нуждите в столицата, искат и финансови компенсации за всяко неприето дете.

"И тази година останаха неприети деца, за тях и до момента не е предложено каквото и да е решение. За нас компенсацията е само временно решение, искаме ударно строителство на детски градини", казват част от организаторите на протеста.

От Столичната община увериха, че усилено се работи за осигуряването на места за децата, предаде Bulgaria ON AIR.

"Ние ще продължим да изграждаме детски ясли, колкот се налага, защото нашата цел е системата на детските заведения, в която имат 46 000 деца да, правим възможното да обхванем повече деца, 3-4 000 деца са в частни градини и други места, всички те трябва да бъдат подкрепени от обществените механизми, защото така е справедливо", заяви Тодор Чобанов.

Той допълни, че се изграждат нови обекти, като в същото време се разширява капацитетът на вече съществуващите. Такъв е случаят с детска градина "Приказен свят" в район Студентски, където се извършва реконструкция на бивша етернитова сграда с 8 групи. Градината ще бъде разширена с изцяло нова сграда за още 4 групи.

Три нови детски градини ще отворят на 15 септември, а до края на месеца ще бъдат завършени и още няколко. Въпреки това родителите са отчаяни, защото са принудени да записват децата си в частни градини.

Предстои да се уточни окончателният размер на месечната сума, която ще получават родителите на некласираните. Таванът е 300 лева за деца от 3-годишна възраст до първи клас.

Вижте още във видеото!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наглост!
15
1
 
6
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Единствения начин е да се децентрализира бизнеса и администрацията от София и да почнат да се взимат и там заплати от по 600 лева - всичко ще стане точно.
14
13
 
5
 
! Отговори
В. Узунов преди 3 години
Държавата не е длъжна да се грижи за толкова изтърсаци. Кой си е родил дете да си го гледа. Ся да тръгна да ги мисля тях че нямали места в градините. Ако бяха ползвали презервативи нямаше да имат тези проблеми.
13
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единствения начин да има места е да върнат софийското жителство.Ако всяка година идват в София по 5 хиляди деца , няма как да се строят по 50 нови градини
12
12
 
2
 
! Отговори
мак преди 3 години
За толкова години даскалицата не можа да осигури места за всички деца, затова й трябват още няколко мандата и може би работата ще стане. Гласувайте пак за нея, дайте й шанс.
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва терор над селяноидният талаш в София.Нагли прсти освирепели полухора ламтящи все за привилегии.
10
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То не става да живееш в София,но в същото време по документи да се водиш,че живееш в Пазарджик примерно и после да се чудиш,защо няма място за твоето дете. Да гадаем всяка година каква бройка ще е необходима не става.
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я сблъскайте тоя протест с родителите,които не искат да си пускат децата на училище.Малеее,голям смях !
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо няма места за всички русофили в Карлуково? Оставка
7
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протест докога всички ceляндypи в София.
6
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фъндъка обещава от 2008 година за повече детски градини. 2018 година обещаваше че до 2 години ще има места за всички. Днес обещава че до 3 години. Те децата станаха абитуренти. Безгласна буквичка, отрасъл на баце. ОСТАВКА.
5
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протест докога всички *** в София?
4
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
върнете се по села и места ще има. Защо не протестирахте, когато Симо-Имота си припозна две детски градини в Изток и станаха затворени комплекси или доказоно некорумпираният каза, че градините били ненужни поради липса на деца и ги раздаде на този и онзи
3
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъй де, строят се още градини. Или нещо подобно.. Има една, дето като я пуснат в експлоатация ще се срине върху децата и учителките. Добре че се мотаят със строежа още, та не са умрели хора. От друга страна пък като се мотаят още повече средства усвояват... Ама иначе строят, де. Или нещо подобно...
2
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е да има протести, не е важно за какво. Да правим навалица на улицата и да се плюе по управляващите.
1
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МАЙКИТЕ ДА ЗАПОЧНАТ РАБОТА В РАМКИТЕ НА ЕДИН МЕСЕЦ- А СЕГА ОГРОМНА ЧАСТ ОТ МАЙКИТЕ НЕ РАБОТЯТ, А ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ 3 И 4 ГРУПИ МОГАТ ДА ГИ ИЗКАРАТ В УЧИЛИЩАТА.