Протест и контрапротест в София, какви са исканията?

Протестът е в триъгълника на властта, контрапротестът до НДК
Обновена: 14 сеп 2020 21:51 | 14 сеп 2020 20:03, Веселина Йорданова
431

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

68-ят пореден протест с искания за оставка на правителството и на главния прокурор е тази вечер.

Протестиращите отново се събраха около фонтана на президентството.

Тук е и камионът с озвучителната техника. Остава и палатковият лагер с черни знамена и инициативата "Системата ни убива" пред бившия Партиен дом.

И през вечер на протеста фасадата на бившия партиен дом отново стана киноекран, на който участниците гледат и слушат записи на премиера Бойко Борисов и на негови министри. Излъчваха се и кадри от протестите досега.

Междувременно няколко десетки граждани се събраха при пилоните на НДК на контрапротест срещу президента Румен Радев, когото определиха като разединител на нацията.

Хората носеха български знамена и плакати, на които пише "Не искаме гражданска война".

Контрапротестиращите настояват за оставката на президента и обявиха за платен антиправителствния протест.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


431
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
256
6
 
15
 
! Отговори
До 300 преди 3 години
Драги беларусковци. Кой да управлява решава народа на избори, а не овцете по кръстовищата и площади. Колкото по рано######и ти ли си объркал дозата?
255
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
немай грижа за Радев,важното е тулупа да влезе най-после в затвора и да спрем голямото крадене.Да не мислиш че ако се махне Радев ние протестиращите ще се махнем. Тук сме заради мутрата, не заради Радев, така че продължаваме докато престъпниците си отидат на мястото което им се полага по закон..##########Че ти ,какъв си че да раздаваш правосъдие ,по закон.По закон щом нарушаваше правата на нормалните хора, мястото ти е в затвора а не да пишеш простотии тук.
254
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Финалът е на Националния стадион "Васил Левски" на 7 ноември от 20.00 часа!В добавеното време ще има бокс, който победи той взима купата.
253
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Драги беларусковци. Кой да управлява решава народа на избори, а не овцете по кръстовищата и площади. Колкото по рано схванете това,толкова по добре за вас.Иначе Лукашенко ще ви управлява още много години.
252
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дългото протакане на оставката говори само едно-ПОКРИВАНЕ НА СЛЕДИТЕ ОТ КРАЖБИТЕ ЗА КОИТО СЕ ИЗИСКВА ВРЕМЕ ЗА СЧЕТОВОДНИ"ГИМНАСТИКИ"!Народът на България е свикнал да живурка в мизерия и послушание,да печели за"коричка"хляб и да се прегърбва от толерантност!Толкова ли е просто да се рабере,че в това правителство са събрани само гамени и циници,бандити и крадци,толкова ли е трудно да се разбере това от самият им език в диалог,обръщение и изказ?Ако не го рабира народът значи и той е завършен ...
251
8
 
21
 
! Отговори
ще ни фалират преди 3 години
Комунистите огладняха, крушовската *** окраде парите от партийната каса и сега правят всичко , което могат да се докопат до властта. Но ако това стане,жална ни майка. Тази крадлива и лъжлива *** ще ни докара до просешка тояга. Те не само крадат и лъжат, ами са и некомпетентни. Нямат кадри , с които да управляват. Румен Гечев, който 3 пъти фалира държавата се готви за финансов минисър Баджанака и той се готви за висок пост. Ще занулят и държавата и ще я фалират.
250
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Драги чер ве ну шковци. Кой да управлява решава народа на избори, а не овцете по кръстовищата и площади. Колкото по рано схванете това,толкова по добре за вас.Иначе Боко ще ви управлява още много години.
249
8
 
4
 
! Отговори
Ало преди 3 години
Капиталистите огладняха май та затова правят протести.Какъвто и да е Лукашенко, той е легитимно избран и на същия този вот, който той получи други плащаха.Лукашенко не плаща за купен вот--- плащат Европа И Америка
248
17
 
5
 
! Отговори
Д299 преди 3 години
Борисов и ГЕРБ явно са измамници и крадци щом не искат да пуснат властта,няма по света други политици като тях без достойнство!#########Да пуснат властта ,защото така искали че р ве ни те кра ту ни. Сменяй дрогата,че тази ти действа зле.
247
4
 
17
 
! Отговори
Радев е на хранилка преди 3 години
Радев иска за рубли да ни пришие към бедната путинова Русия. Този път обаче не е познал...
246
6
 
10
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Мама ме е възпитала добре и от уважение не бих казал нищо лошо за беловласите старци от контрапротеста.
245
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Три пъти гласувах за ГЕРБ,три пъти съм правил непростима грешка,повече няма да я направя да гласувам за алчни и неморални хора,за хора на които достойнството им е непознато /*** например/,хора които не зачитат работодателите си, хора които ограбиха България и народът,хора за които мазненето и лазенето в името на парите е основен характер!Съжалявам за изборът на вотът си!Борисов и ГЕРБ явно са измамници и крадци щом не искат да пуснат властта,няма по света други политици като тях без достойнство!
244
5
 
12
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Контрапротест няма да спре БСП - това са нагли хора, борещи се за власт! Техният протест сега може да отвори очите на много хора що за стока са и че не заслужават съжаление, а недвусмислено отхвърляне! Всяко зло - за добро! Бойко може и да си вземе поука от нелицеприятните кадри с него, прожектирани на стената? Съдържанието е по-важно от формата и всеки може да оцени сериозната работа на Премиера, но ако успее да се пребори с някои страни от поведението си, ще бъде още по-добре без съмнение...
243
7
 
30
 
! Отговори
Ало преди 3 години
Комунистите огладняха май та затова правят протести.Какъвто и да е Бойко , той е легитимно избран и на същия този вот , който той получи други плащаха.Герб не плаща за купен вот--- плащат ДПС И БСП.
242
19
 
9
 
! Отговори
Оттече преди 3 години
Бай *** ОТТЕЧЕ У КАНАЛА....ОЙДЕ КОНЬО У РЕКАТА!!!!
241
16
 
7
 
! Отговори
Ето ги бре контрите преди 3 години
ОБРАЗА НА КОНТРАПРОТЕСТЪРА!!!!!Господари на ефира!!!!Кои са, за какво и за колко КОНТРАпротестират контрапротестиращите?! ..... https://youtube/watch?v=h40KHO1Prjw&ab_channel=COOLFUN
240
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо му клякат на Радев, това да излезнеш пред цяла България и да наричаш хората мутри, да плюеш и сееш омраза не е ли престъпление?
239
2
 
16
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Какво се случи?..... Нашите новозародили се капиталисти бяха много алчни, много примитивни-мислиха инстинктивно само за фамилиите си и преди... 90% от тия капиталисти са свързани с бившата червена партийна и стопанска номенклатура и с ДС. От там идат всички проблеми.
238
1
 
1
 
! Отговори
Американ преди 3 години
До Американа"където труда ти е ценен и добре платен!"Трудът по български не е ценен, камо ли платен в Америка. Тук се иска качество, каквото липсва в Бг.
237
0
 
12
 
! Отговори
Какво се случи? преди 3 години
Какво се случи след 30 г?Нямаме крупен капитал, нямаме знаещи и можещи човешки ресурси.Защо се случи?Нашите новозародили се капиталисти бяха много алчни, много примитивни-мислиха инстинктивно само за фамилиите си и преди всичко много невежи, откъдето произтича цялото зло.От нас се възползваха силните икономики съвсем по правилата на пазарната икономика: по-добрият печели.Няма вина.Има чиста българска прос-то-ти-я.