Протест и контрапротест в София, какви са исканията?

Протестът е в триъгълника на властта, контрапротестът до НДК
Обновена: 14 сеп 2020 21:51 | 14 сеп 2020 20:03, Веселина Йорданова
431

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

68-ят пореден протест с искания за оставка на правителството и на главния прокурор е тази вечер.

Протестиращите отново се събраха около фонтана на президентството.

Тук е и камионът с озвучителната техника. Остава и палатковият лагер с черни знамена и инициативата "Системата ни убива" пред бившия Партиен дом.

И през вечер на протеста фасадата на бившия партиен дом отново стана киноекран, на който участниците гледат и слушат записи на премиера Бойко Борисов и на негови министри. Излъчваха се и кадри от протестите досега.

Междувременно няколко десетки граждани се събраха при пилоните на НДК на контрапротест срещу президента Румен Радев, когото определиха като разединител на нацията.

Хората носеха български знамена и плакати, на които пише "Не искаме гражданска война".

Контрапротестиращите настояват за оставката на президента и обявиха за платен антиправителствния протест.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


431
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
276
15
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Конрапротестът е от смотани бабички и дядовци, всички са пътници............
275
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Озвучителна техника, екрани ,, прожекции - бря! И лагерни огнове да пазели били от големия лош Гешев. :)) Мда.
274
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Контрапротестът не е голям, но тепърва ще се увеличава, защото смърдящите протестъри и фигуранта стават омразни на все повече българи. Какво му трябва на един контрапротест? Стъки! И бой бой бой!
273
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герберунгелските *** пак са налазили амбразурата.Последен вопъл преди края.Кой ли вече ви обръща внимание.Даже Цецо крадецо ви дръпна електората.И дори знакови фигури се спасяват от потъващия ви кораб.Смех,смех!
272
12
 
25
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Това че Радев е разединител на нацията е само едната страна на монетата, другата е връзката му с ген.Решетников и Червеният Идил, който издигна кандидатурата му след знаковото посещение на Импексова в маскава и срещата и с Единая раССия-партията на путин. Така нареченият Беквокалист и Фигурант застана на страната на Мутрите и Олигарсите, на Божковците, Василевците, Приватизаторите от Прехода, маргиналите от улицата и русофилите от Партия Възраждане, които гориха знамето на ЕС на яз.Копринка ....
271
22
 
11
 
! Отговори
До 307 преди 3 години
Протестират образованите и то не за хляб,а за морал.Такива като теб нямат място там.А на Радев не му пука от вашето желание за импийчмънт.Има си хубава професия и след мандата/което е сигурно,че ще изкара докрай/може да прави каквото си иска.А ако направи партия,ще ви прегази като луда крава теле.
270
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е контрапротеста го видяхме-десетина бабички и няколко старци искат оставката на президента.Колко ли са им платили на горките старци?
269
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За 303 - "Почерк е строго индивидуален начин на ръчно изписване на букви, цифри и други символи, приложен чрез средство за писане като молив или химикал" - ходил ли си на училище бе 303, от улицата усвоеното само доказва колко си тъ'п ?
268
12
 
24
 
! Отговори
непротестиращ преди 3 години
Радев се усети, че е на път да "гризне импийчмънта", и заговори за морална победа!А след повседното велико замълча като птк...
267
17
 
15
 
! Отговори
До 275 преди 3 години
Толкова ли е просто да се рабере,че в това правителство са събрани само гамени и циници,бандити и крадци,толкова ли е трудно да се разбере това ##########Пич явно не си наясно другарите ,какво правителство могат да спретнат.Сегашното ще ти се види, че е манна небесна. Работил ли си за 5 долара на месец, режим на тока, празни магазини, затворени граници и т.н.
266
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
307чичо Гошопреди 1 минута 0 1Боко, време е вече да избереш парцел в ЦСГ######Чичо Гошо ти избра ли си ,че си се загрижила за другите!?
265
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 305 - знаеш ли какво е това ПОЧЕРК бе инутил ? Всите гербери сте мал'оумни и ку'хи в главите ! Къде виждаш тук ПОЧЕРК тъ'пако ?
264
23
 
8
 
! Отговори
чичо Гошо преди 3 години
Боко, време е вече да избереш парцел в ЦСГ за теб и партията ти.Цветанов направо ти закри Ника!
263
12
 
9
 
! Отговори
До 32 преди 3 години
Искам да ги питам,те знаят ли че тиквата е комунист заедно с цялата си шайка и точно по комунистически ги управлява#######Разбира се ,че знам. Но ,такава е волята на народа. Това е смисъла на демокрацията. Мнозинството управлява чрез избори .А не улицата.Който и да е на власт ,винаги ще има недоволни. Всеки месец ли ще правим избори. Пък ,алтернативата в момента са същите стари чер ве ни номенклатури. Нов бардак със стари к....и не се прави.
262
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чета тука троловете на Радев, вече и него не го бръснат. Май наистина парите свършиха :)))))))))))))))))))). Останаха само гимназистите да пишат. По надрусания почерк ще ги познаете :)))))))
261
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ох чакам 22.09 - да си купя пуканки и да броя протестиращите. Може би тоя път с полицията ще бъдат 1000?!:))))))))))))))))
260
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чекмеджето,Тиквата,Вождът,Овчарят на стадото,Шутът на Меркел,Козируващият, Шофьорът на джипката,Пожарникарчето от Банкя,Банкянският Ташунка Витко,Кюлчето,Магистралата,че той бившият му шеф бай Тошо за 40 г. управление не е събрал толкова прозвища бе ? Избран е един завъшен бандит и *** да ни управлява, щом си озволи да нарече Председателят на Народното събрание ***, кой политик по света би си позволил такава про'стотия ?А феновете му нали са ку'хи тикви му се радват
259
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 297Разбираш ли от счетоводни гимнастики:))))))))))), щото от тролене- не:))))))))))
258
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
немай грижа за Колесникова,важното е Лукашенко да влезе най-после в затвора и да спрем голямото крадене.Да не мислиш че ако се махне Колесникова ние протестиращите ще се махнем. Тук сме заради Лукашенко, не заради Колесникова, така че продължаваме докато престъпниците си отидат на мястото което им се полага по закон..##########Че ти ,какъв си че да раздаваш правосъдие ,по закон.По закон щом нарушаваше правата на нормалните хора, мястото ти е в затвора а не да пишеш простотии тук.
257
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Простите и *** герберасти ще ги познаете по изразите-"какво си пил",сменяй дрогата","нужен ти е психиатър","платени протести" и т.н.,все изрази научени от улицата /това е и училището което са завършили/,а и с тях им се изчерпва"репертоарът",те нямат свои виждания и разбирания за животът,те не знаят какво е да си свободен,защото са свикнали да живеят под диктат и тоталитаризъм!Искам да ги питам,те знаят ли че тиквата е комунист заедно с цялата си шайка и точно по комунистически ги управлява?