Започва тестването на всички контактни лица в 55-о училище в София

Училището ще продължи да работи въпреки заразата
17 сеп 2020 08:18, Ния Христова
26
Започва тестването на всички контактни лица в 55-о училище в София
Снимка: Pixabay
Започва тестването на всички деца, които са били контактни на осемте заразени с коронавирус учители от столичното 55-о училище "Петко Каравелов". Днес и утре ще продължи тестването.
 
Училището ще продължи да работи, каза пред БНР говорителят на Регионалната здравна инспекция - София Руслана Петрова:
 
"При положителна проба на някои от децата вече ще започнем самото епидемиологично проучване, в което ще се направят тестове и на родителите, и на всички, които са контактни от първи ред. Но към момента няма да се затваря училището и в следващите дни ще се тестват само децата, които са били контактни на две от положителните учителки, другите не са били контактни. В следващите два дни ще се изследват, с идеята да има разстояние между самите взимания на пробите и да не се получават струпвания."

26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
3
 
! Отговори
gest преди 1 месец
Е не! Можеха да направят на всички учители по един тест преди началото на учебната година! Е сега кого да глобим? Това е безодговорно отношение към учениците и към цялата образователна система!
Със сигурност не са се заразили на 15.09.!
Дано да се оправят учителите и да не са заразили децата.
23
0
 
1
 
! Отговори
До славянин преди 1 месец
Тупанин си ти, славянин не съм сигурен.
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Маските скриват усмивките на хората.
21
2
 
2
 
! Отговори
славянин преди 1 месец
Как точно ще ме тестват без мое разрешение!? Ще ме вържат насила ли и ще ми отворят насила устата и ще ми бъркат с клечка в нея!?
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Маските вършат работа, но ако не са висок клас и не се подменят на нужния период време може да създадат други проблеми, а и не са пригодни за продължителна употреба, да не говорим, че е дискомфортно. Училищата и градините и без този вирус са инкубатори на всякакви, предимно респираторни и стомашно/чревни проблеми, а в тази ситуация си е безотговорно да се прави такава масовка, както показаха данните от Европа, където почнаха по-рано, сега почнаха да затварят училища.
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Родителите на които децата им учат в това училище да си пребират децата преди да са ги тествали.
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако някой си мисли, че контактите между децата в училище могат да се ограничат, дълбоко се заблуждава.
Маските не вършат никаква работа. Напротив, допълнително усложняват ситуацията и застрашават децата от заразата, особено по-малките. Не че при по-големите е различно...
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добре де, тестват контактните, но ми прави впечатление, че първият, който е бил положителен винаги се е таствал за собствена сметка. Същото каза и вчера д-р Николова. Хората със симптоми не се тестват. Ако искат тест - 100 лв от джоба. Това не е ли безумие? Тестваме безплатно контактните, но не тестваме наистина болните. Дали целта не е да се изкара по-хубава статистика?
16
1
 
9
 
! Отговори
До 15 преди 1 месец
До Анонимен
Ами защото държавата пари за тестове не давааа.... гледа да прекара потърпевшите сами да си платят. А в Здравната каса има достатъчно пари. Заради пандемията и ограничаване на здравните услуги и прегледи, са се натрупали достатъчно средства...
15
0
 
4
 
! Отговори
Мнение преди 1 месец
Стига сте се вайкали за парите за тестове. Ако се преброят колко от тях са платени от държавата сигурно ще се окажат по-малко от половината. Маса пари дадоха за тестове, за да се ходи по Гърция на почивка. Да не говорим, че в началото гъ.ците ги правеха без заплащане....
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
тия негодници от министерството на образованието защо не са тествали учителите сега е пламнало
13
3
 
16
 
! Отговори
х преди 1 месец
Киро Брейка се оказа прав. Сега ще има "Затваряй, отваряй, учи от вкъщи, учи в училище, карантинирай, слагай маски, махай маски". Цирк и съсипване.
12
1
 
1
 
! Отговори
до 6 преди 1 месец
забравил си накрая и коли.....
11
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никой антиковидовец не щя да иде при някой заразен да си похортуват без предпазни мерки. Само мърмори нечленоразделно по форумите и проявява един вид съмнение и развива конспирационни теори от безопасно разстояние. Ади бе неверващи - върете при някой заразен та да демонстрирате на всички нагледно че такова животно няма. Иначе сте просто комични.
10
6
 
10
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Вече даскалите не ги съжалявам изобщо! Преди да започне учебната година бях в едно училище, тая пасмина там нито един даскал нямаше с маска, на куп всички, не ги бърка...Имам една позната учителка, тя цяло лято не се спря, екскурзии, почивки, банкети.... Кво да кажа.....
9
2
 
7
 
! Отговори
СС преди 1 месец
е почна се, сега училища градини + родители тоест 80 процента от държавата ще трябва да се тества...пък кой ще ги плаща тестовете не ги интересува ако е държавата пак излизат от джоба на данъкоплатеца ето нов заем тегли за 2,5 млрд. нали трябва да се усвоят а кой ще ги връща народа от данъци....
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цирка отново започва ,още от първия ден ,гадове
7
8
 
7
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Сигурно пак Бойко ви е виновен за болестта и тестовете например в Индия, хахаха, ставате смешни!
6
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия учители кви са ги вършили на купчина че общо са се заразили на един път ? И на какво ще обучават децата след като самите те се проявяват като незнаещи, незачитащи и неможещи.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 3

Всеки вижда каквото му се иска да види, но никой не иска да вижда реалността.

Спонсорирани публикации