72-и ден на протест събра хора в столицата

Засега ситуацията е спокойна и няма блокирани кръстовища
Обновена: 18 сеп 2020 22:08 | 18 сеп 2020 20:00, Петя Славова
261

Снимка: БГНЕС

За 72-и пореден ден се събират протестиращи срещу правителството на площад "Независимост" в София.

От вчера демонстрантите искат и оставката на председателя на парламента Цвета Караянчева, след като служители на охраната на парламента изведоха майки от "Системата ни убива" вчера. Засега акцията минава спокойно и няма блокирани кръстовища.

Още по темата

Самата Караянчева коментира, че не е давала разпореждане на НСО, а служителите сами изпълнявали задълженията си.

По-рано днес пред президенството се събраха и други протестиращи. Те бяха родители и ученици, които не са съгласни с носенето на маски в училищата.

Според тях, те са опасни за здравите деца. Родителите също така се изказаха и ротив задължителното карантиниране на цял клас при заразен съученик.

Демонстрацията преминава спокойно. Има засилено полицейско присъствие. Протестиращите тръгнаха на шествие към сградата на ЕК в центъра на София.

Малко след това част от хората се върнаха към Военния клуб, други пък тръгнаха към НДК. И тази вечер множеството гледа стари интервюта на част от управляващите на фасадата на Народното събрание, както и записи с Тодор Живков, предава Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
16
 
6
 
! Отговори
Бабикян Ян Бибиян преди 3 години
Тази вечер се събрахме не по-малко от 10 000 искащи оставката на всичко свързано с Герб.Даже може и да сме 20 000.По-късно от провинцията ще идват още и още.
74
2
 
20
 
! Отговори
emigrant преди 3 години
Ак разкопаеш,намериш древна монета или не дай боже предмет с историческа стойност,не го ли предадеш веднага,боквално ще те разкостят.А дрогарете дето се манифестират и дето пият бирички за сметка на Черепягата не си и задават въпросчето как техния спонсор си е складирал около 10 000 супер скъпи антики?!Само за това трябва да лежи до живот!Ама те ша сменят системата ве ДРОГАРЕ?!Коя система?!На престъпление и наказание по Н,асран Панов?!Плащаш 100 000 е.,невинен и ти вадят включая паспорт за Дубай
73
3
 
32
 
! Отговори
Дайте снимка от дрон преди 3 години
Да се посмеемПовече от 200 лузера нямат вече цял месец
72
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко некадърници и нехранимайковци има на площада?
71
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Царево е излезнал паламуд, но за съжаление е само с едно око и Българина няма да има достъп до него.Радев само ще яде от него.
70
33
 
3
 
! Отговори
Капиталист преди 3 години
Ами много просто, бедни сме, защото ни управляват комунистите от ГЕРБ и комуниста Борисов. При комунизма както всички знаем се живее бедно. А трябва от Брюксел и Вашингтон да ни турат един капиталист да ни управлвява, и да станем капиталисти, да забогатяваме при капитализма и да правим капитал, а пролетарчетата да ни бачкат за да умножаваме капитала си.
69
27
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес Цветанов сипа яко на Бойчето от миризливата купа!Много бахур се очертава за гербавите!
68
5
 
1
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Ако се сблъска мерцедес в товарем влак ще останат премазани пътници и смачкана ламарина, и остава нещо във вечноста, творението на немската инженерна мисъл, съчетание на красота и качеством което не може да бъде никога смачкано!!!Агент Кени Лейджър!ЦРУ!!!
67
2
 
28
 
! Отговори
Анонименп преди 3 години
На протеста са само шепа *** и наркомани и някоя и друга червена мутра.......3
66
13
 
2
 
! Отговори
До 71 преди 3 години
Явно говориш за себе си,но защо го приписваш на всички българи ???
65
1
 
27
 
! Отговори
Да попитам преди 3 години
Врякащите безделници насъскваниот фигуранта, още ли заработват вечер по 50 лв на Ларгото?За един прЕател питам
64
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е , добре де какво точно искате и как да се постигне ?Само като папагали повтарят оставка.Ако за 30г не сме се научили да правим честни избори , значи целият ни живот е бил пропилян.Не можахме май и пазарна икономика да направим.И сега да почваме всичко отначало?ТАКА ДЪРЖАВА НЕ СЕ ГРАДИ!ИМПИЙЧМЪНТ !!!
63
26
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 40 Ами простичко е.Най бедни са щото приемат каквото им подхвърли БОРЧЕТО др Борисов! за 7 г са се изродили в Герберасти и Бойкофили! А оная мутра почерняла вече та матова чак.Си пълни не само шкафчето а и гардероба вече! -:) А Бойкофилите лапат ли лапат мухите! -:( ЗА съжаление сте вече другари партийни членове на Групировката ГРОБ! То бива бива "верност" Ама вашето е извън пътя вече! Ами събудете се бре тъпу н г е ри! Др Борисов ОЧАКВА ЧЕРВЕН КАРТОН ОТ ЕС! СКОРО ЩЕ Е! -:) Леле лелее.рая..
62
18
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво става с вируса, вече трети месец се събират хора, къде са масовите заразявания?
61
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо да ги обичат?
60
0
 
27
 
! Отговори
дедо Славчо преди 3 години
Риба като има за хвърляне ми се обадете и аз да дойда до София да протестирам.Заредете със Сафрид и естествено картофи.Ще напълня раницата.Може да дойда и ако хвърляте пържоли,кюфтета,агнешко със спанак,пиле с ориз и крем карамел.
59
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българите мразят инвалидите, а още повече мразят майките на деца инвалиди!!
58
21
 
2
 
! Отговори
govedo otivash v BEL преди 3 години
Смех ....образованието е последна грижа и на бойчо и на ония там ....колкото по-прости хора има толкоз по-добре ... много умни и начетени хора не са нужни .....и така .Думи на учителка ...предавам си урока и въобще не се занимавам с невъзпитаните деца ... нервите да си тровя да им наливам акъл ли ....НЕ ....дете което видя ,че има интерес и желание да учи съм плътно до детето ....малко са добрите деца ....Родител ...пратил съм детото на училище да го възпитавате и учите .....смех за първото за второто ДА ....това е положението ....и сто бона да се направят заплатите на учителите с повечето ***
57
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сценария е както от "имало едно време на изток".Многолюдна тълпа се втурна към президенството и един "грипен" не можа да излети.Баце пак ще ви "надуе шортите"!!!
56
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
A какво ще остане от мерцедес ако се блъсне челно във влак?