Ново: Започват да глобяват със стикер за неправилно паркиране в София

Тази система ще заработи през втората половина на октомври
26 сеп 2020 10:46, Елка Василева
61
Ново: Започват да глобяват със стикер за неправилно паркиране в София
Снимка: архив, БГНЕС

От втората половина на октомври всички, които паркират неправилно, могат да бъдат глобени с неприсъствени фишове. Това каза изпълнителният директор на Центъра за градска мобилност Димитър Дилчев пред БНТ.

„Паяците основно вдигат автомобили, които са спрели неправилно и пречат на градския транспорт и автомобилите със специален режим на движение. Те са необходими в София. Рядко вдигаме тези, които не са заплатили скобата си в рамките на деня“, посочи той.

„В момента е готова система и обучаваме хора за налагане на неприсъствени фишове за неправилно паркиране. В близкия месец всички, които паркират неправилно, могат да намерят стикер на своя автомобил, което означава, че са глобени. Тази система ще заработи през втората половина на октомври. С това се надяваме да дисциплинираме проблемните части на София по отношение на паркирането“, допълни Дилчев.

Още по темата

По думите му тези фишове са необжалваеми и процедурата е направена добре със снимков материал. Той посочи, че тези фишове ще бъдат лепени от служители на ЦГМ и ще са за цялата територия на София.

„Човекът, който е паркирал неправилно, ще си получи фиша и по пощата на постоянния адрес. Целта е с по-малко хора да можем да санкционираме повече пътни превозни средства и да можем да покрием по-големи терени в столицата и така местата в различните квартали, където има проблеми с неправилното паркиране, да започнат да се изчистват. Парите от глобите отиват в Столична община, а не в ЦГМ. Идеята е да освободим тротоарите и местата за пешеходците“, допълни той.

В края на годината новата тикет система в градския транспорт трябва да заработи. Това каза още Димитър Дилчев.

„В края на годината новата тикет система в градския транспорт трябва да заработи, като поетапно към нея ще бъдат надградени много услуги. Хората вече ще могат да заредят превозния си документ през интернет и мобилно приложение, ще могат да заплатят пътуване само с докосване на безконтактна кредитна или дебитна карта, както и ще даде възможност за въвеждане на нови превозни документи за време и разстояние“, посочи Дилчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
6
 
! Отговори
dsadasa преди 3 години
До VakoАми заминавай за Койнаре, тогава...
14
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гражданска 1000 лв, най-нисък данък 200 лв и всички чобани с по 3 кошници, паркирали в градинките ще ги махнат.
13
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ай , да не да почваме да пълниме второ шкафче с банкноти на големио шеф????////
12
8
 
11
 
! Отговори
Vako преди 3 години
Където отсядам всяка година за по ден два в софиясега строят още два блока (като инкобатори без балкони0Коли паркирали от двете страни в същото време от 2 посоки хвърчат превозни средства.а пешиходците къде?и майки с детцки колички като се пробват да преминатсърдити бг шофьорчета им пибиткат и рукомахат сърдитоА ви давате пръсти на долу?всякаш всичко е наред?що за човеци сте бре ?
11
7
 
20
 
! Отговори
А защо преди 3 години
Тези от провинцията могат да паркират в София, въпреки че не плащат данъци тук?
10
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разгеле. По цял свят е така, само тука не. Те булевардите са обърнати на еднопосочни улици с паркинг. Всеки се.ля.ндур идва с по 2 коли. Масово никой не спазва знаците за забранено паркиране. Особено е комично по Гоце Делчев
9
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"В края на годината новата тикет система в градския транспорт трябва да заработи..."Има ли друг град в света в който да няма от къде да си купиш билет ?
8
20
 
16
 
! Отговори
Vako преди 3 години
Стига глупостинаправете инфраструктора и паркинзитогава алчни глобаджии.София та софия е бати неустроения град
7
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не давайте разрешения на строителство в града щеше да има място за паркинги и то безплатни.
6
22
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фиша ще е необжалваем, плащаш поредният рекет , за да пълниш чекмеджета.Няма ли други административни мерки.Много се научихте само пари да взимате .Ще се появят такива с пропуски и плащане само за хора без протекции.Ти им искаш оставката те ти вдигат рекета...
5
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щял да дисциплинира, това ще доведе точно до обратния ефект, хората не са стадо да се дресират със глоби. Важното е че вече сте европейска държава, е може и бандитска да сте благодарение на ЕС и техните европари. А Крим е руски и там няма скоби.
4
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми не знам... те с Тити Папазов не могат да се справят, че с неправилното паркиране ли?
3
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудесна идея, но май е време да глобим обшинарите и политиците заради, които кварталите се презастроиха масово без никаква улична регулация.
2
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До джавиПаркирай както си искаш, стига да е позволено, ***
1
27
 
8
 
! Отговори
джави преди 3 години
пак ще си паркирам както искам,дреме ми....