Ново: Започват да глобяват със стикер за неправилно паркиране в София

Тази система ще заработи през втората половина на октомври
26 сеп 2020 10:46, Елка Василева
61
Ново: Започват да глобяват със стикер за неправилно паркиране в София
Снимка: архив, БГНЕС

От втората половина на октомври всички, които паркират неправилно, могат да бъдат глобени с неприсъствени фишове. Това каза изпълнителният директор на Центъра за градска мобилност Димитър Дилчев пред БНТ.

„Паяците основно вдигат автомобили, които са спрели неправилно и пречат на градския транспорт и автомобилите със специален режим на движение. Те са необходими в София. Рядко вдигаме тези, които не са заплатили скобата си в рамките на деня“, посочи той.

„В момента е готова система и обучаваме хора за налагане на неприсъствени фишове за неправилно паркиране. В близкия месец всички, които паркират неправилно, могат да намерят стикер на своя автомобил, което означава, че са глобени. Тази система ще заработи през втората половина на октомври. С това се надяваме да дисциплинираме проблемните части на София по отношение на паркирането“, допълни Дилчев.

Още по темата

По думите му тези фишове са необжалваеми и процедурата е направена добре със снимков материал. Той посочи, че тези фишове ще бъдат лепени от служители на ЦГМ и ще са за цялата територия на София.

„Човекът, който е паркирал неправилно, ще си получи фиша и по пощата на постоянния адрес. Целта е с по-малко хора да можем да санкционираме повече пътни превозни средства и да можем да покрием по-големи терени в столицата и така местата в различните квартали, където има проблеми с неправилното паркиране, да започнат да се изчистват. Парите от глобите отиват в Столична община, а не в ЦГМ. Идеята е да освободим тротоарите и местата за пешеходците“, допълни той.

В края на годината новата тикет система в градския транспорт трябва да заработи. Това каза още Димитър Дилчев.

„В края на годината новата тикет система в градския транспорт трябва да заработи, като поетапно към нея ще бъдат надградени много услуги. Хората вече ще могат да заредят превозния си документ през интернет и мобилно приложение, ще могат да заплатят пътуване само с докосване на безконтактна кредитна или дебитна карта, както и ще даде възможност за въвеждане на нови превозни документи за време и разстояние“, посочи Дилчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
6
 
4
 
! Отговори
Нафарфорий преди 3 години
Бай Грантьо се накичи с име Европеец и взе да мърси форума със словоблудства и сквернословия.
34
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато Тиквата е на власт и има форумни клакьорки на сороссс в тази държава ще е така.
33
4
 
10
 
! Отговори
Ти си ганьо! преди 3 години
До ЕвропеецТи не си никакъв европеец . Обоколил съм цяла Европа и половин Азия . Навсякъде е пълно с частни и ощински паркинги . Тук никой не строи подобни "сложни съоражения. Общественият транспорт е друга тема. Има хора, които искат да направят няколко улици пешеходни , та белким нещо се промеи , но "интелектуалците" от центъра крещят , че няма къде да паркират и накрая пишман - софиянеца не иска нищо да се променя за да не му се нарушава удоството. Е как нещо да се промени към по-добро?
32
1
 
7
 
! Отговори
БългАрия преди 3 години
Винаги ще се яви дежурния еврогеец троол да изкаже най-*** възможно мнение от всички 7.5 млрд. човека на планетата. Няма такъв шампион и рекордьор по тъпотия.
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Винаги
30
1
 
14
 
! Отговори
всичко в джоба преди 3 години
дилчев да каже , какви заплати получава и най простия работник в ЦГМ и всичко затова директорите да взимат по 10000 месечно срам , от данъците ни е това. ЦГм е една рекетьорса организация която рисува паркоместа по улиците , които не са затова , а за движение на колите.
29
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крайно време беше, само дано са назначили повече хора. Да се научат разни тъпчовци да не спират на втора линия, в кръстовища и т.н. Особено около училищата е ужас.
28
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някак си е глупаво хора от провинцията да дават акъл каква е столицата, каква е била и каква трябва да бъде. Който не му харесва има право да живее където му харесва, но щом си в София няма нужда да плюеш.
27
12
 
11
 
! Отговори
Европеец преди 3 години
Ха-ха, *** иска държавата/общината да му построи паркинг за да си паркира таралясника. В нормалните държави паркирането до жилището ти е твое задължение т.е. търсиш си жилище с паркомясто или гараж. За работата ако работодателя не ти е осигурил си ходиш с градски транспорт. Ако имаш да си вършиш работа в центъра - почасово платено паркиране. Така се прави.
26
5
 
13
 
! Отговори
Дани преди 3 години
Да вземата да свършат нещо полезно като да направят многоетажни паркинги, вместо да глобавят. Работа за строители, охранители, някой ще крадне от усвоените пари ...Кое му е сложното?
25
1
 
20
 
! Отговори
От София с тъга. преди 3 години
От София съм , но с тъга трябва да се съглася с по- долу мразещите българи София, че сме адски неуреден град. Много по- малки бг градве са успели с мн по- малко пари да изградят в пъти по-добре и тротори и улици и центъра си дори. А иначе елате в някои централни квартали на София да видите как масово се паркира на тротоара. Кога ще се изградят паркинги най-сетне в центъра и по кварталите? Вижте Бургас, Белград и мн. други . Тук в София нищо не се прави както трябва . За срам сме наистина !
24
2
 
11
 
! Отговори
тото преди 3 години
Надявали се да дисциплинирар нарушитеите. А то впонеже създадохте условия за правилно паркиране или пък в общината са най-дисциплирани от всички ли.
23
4
 
7
 
! Отговори
Vako преди 3 години
Влизам в тез сайтове да не забравям колко. криворазбран е Българинабеден *** но горд и обедидлив.щом опира до его казва на черното бяло
22
2
 
0
 
! Отговори
до 15 преди 3 години
за околовръсното на Софето говоря от към банкя към боянаиндиска отсечка
21
5
 
2
 
! Отговори
до 15 преди 3 години
типично за човек с капаци.да командава и да казва на другите какво да правятда с кеф се махамно не в Куйнаре а в Швейцарияи дано не ми се налага дори по околовръсното да минавам че няма на 100 процента такова Приятелю
20
2
 
6
 
! Отговори
Vako преди 3 години
Та питам един стар софиянец инфраструктора?тои се смее и отговаря-Това е София каква инфраструктора.
19
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
София е най-смешната столица в Европа. Обиколил съм почти всички столици в Европа. По-жалка столица от София няма никъде.
18
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей сетиха се след един век, хората в Европа от един век така правят, лепят глобата на стъклото и толкова, няма паяци няма нищо!България - 100 години назад от белите държави!
17
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
София е ужасен град. Невъзпитани и нагли жители, мръсен, прашен, няма места за паркиране. Лесно е да глобяваш, но това не решава проблема. Проблемът ще се реши, когато има места за паркиране за всички коли.
16
11
 
7
 
! Отговори
Истината преди 3 години
София най смешната( столица )в Еропа.столица?няма даже река!!!!!!