Отчита се ръст на мигрантите в Харманли

Обитателите в бежанския център в момента са 391
Обновена: 1 окт 2020 10:43 | 1 окт 2020 10:43, Ния Христова
17
Отчита се ръст на мигрантите в Харманли
Снимка: БГНЕС

Броят на настанените в най-големия бежански център у нас, този в Харманли, се увеличава.

"Обитателите в институцията са 391. Бежанците са предимно от Сирия, Ирак и Мароко.
 
През летния период мигрантският натиск се усилва. Взели сме всички мерки срещу коронавируса. На новонастанените се правят тестове. Заразените се изолирани", каза директорът на бежанския център Славчо Янев пред Нова ТВ.
 
За четвърта поредна година рисуването на графити по стените на бившето военно поделение продължава. Десетки артисти и бежанци взимат участие в инициативата.
 
"Идеята е да се преобрази града. Художниците сами измислят какво да нарисуват. Проектите им преминават през одобрение. Рисунките са свързани с мир и толерантност", коментира Милена Николова от Международната организация по миграция.
 

17
Още от София
Жители на кв. "Кремиковци" протестират срещу животни на пътя
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
0
 
! Отговори
179 преди 3 седмици
През 50те години на миналия век, Българската комунистическа партия заселва доста роми чергари от Румъния, Гърция и Сърбия. Явно те са трябвали да заменят избитите интелектуалци на България. Ромите в нашата държава към днешна дата са над 1 милион. Нещата се повтарят гледайки събитията днес но има една разлика :D Контингентът този път е от Африка.
15
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 3 седмици
Да не е паднала "великата българска ограда"на черкезина бАлевски,че има ръст на мигранти,нали вожда ни всеки ден тръби,че сме най-охраняваната външна граница на ЕС.
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Връщайте ги в Турция, щом взимат милиарди да ги държат там. Не сме страна граничеща с държави в гражданска война. Но си имаме цяла агенция и персонал, отделно фирми усвояват поръчки по тези центрове-храна, поддръжка, ремонти. Колкото повече бройки, толкова повече за някой, за сметка на бюджета. А нашите пенсионери да плащат сметки и храна
13
1
 
0
 
! Отговори
хехе преди 3 седмици
споко деца...само след 1..максимум 2 генераций ще имат същите навици както синовете и дъщерите ви ...
СПОКО!
12
0
 
2
 
! Отговори
анонимна преди 3 седмици
Според мен най-правилният коментар е не сме дорасли нито те, нито ние да живеем заедно - или впрягаме каруцата пред коня. Един господин от тях беше казал, че го дразнят голите ръце на жените тук - ами това е достатъчно, какво остава за останалия живот? Ще вика ура ли? Ами като тези млади хора, подобно на нашата ситуация, напускат страните си, по-добре ли ще стане там без млади и по-напористи?
11
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 3 седмици
Това, че са хора, не значи, че трябва да се преселват. Имиграция винаги е имало, но когато нещо е прекалено, води до лоши последици. И не ми казвайте, че и ние сме дошли от еди- къде си, защото когато сме дошли, е нямало организирана държава с население с утвърдени навици и т.н., а отделни, пръснати племена тук - там. Лично според мен нито те, нито ние сме дорасли дотам да живеем заедно. В далечно бъдеще на супертехнологии, няма да има граници и значение кой откъде е, но сега не е така.
10
5
 
2
 
! Отговори
asda преди 3 седмици
До Додо
сигурен ли си, че не са българи?
че и ние не сме най-бялата нация...
9
2
 
7
 
! Отговори
Българина преди 3 седмици
Защо ги настанявате бе предатвли ? На самолета и обратно! Сорос ни мачка яко
8
7
 
3
 
! Отговори
Стаси преди 3 седмици
До Додо:

И какво като са “черни като катран”? Те не са ли хора, а???? На Бай Ганьо есе нещо му пречи! В случая - цвета на кожата. Ало, в кой век живееш?
7
1
 
6
 
! Отговори
Бясна преди 3 седмици
От “бежанци”-те само “благодат” може да се очаква! Ето, оня ден един “бежанец”, сгази едно Българско дете в Илиянци. Но управниците ни, в дъх на тежък и непоколебим Евроатлантизъм ще го изкарат невинен.
6
3
 
8
 
! Отговори
Додо преди 3 седмици
По Монтевидео в Овча Купел всяка вечер настава движение на черни като кaтран африканци. Постепенно се превръщаме в Африка. Нито кмета, нито която и да било държавна институция си мърда пръста. Всеки я кара на доизживяване. Язък и грехота е, че предците ни така яростно и себеотрицателно са защитавали всяка педя земя на тази пуста опустяла България. Сега, нашата генерация, стиснала смартфони в ръка и забила нос в тях я подари на кафявите нашественици от Третия свят. Анатема!
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Бежанци от Мароко ли?! Че какво им е - да не са християни?
4
7
 
4
 
! Отговори
Комунист преди 3 седмици
Хайде, че от кога ги чакаме.С другарите се опитваме да плашим балъци от години пък тез мигранти все не идват и не идват.
3
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тихомълком ги намъкват. Все по често срещам някакви странни субекти.
2
2
 
14
 
! Отговори
Коментар преди 3 седмици
Ами нали преди няколко дена Тиквата се споразумя с еврожендерасите да събира тука афроазиатската пас мина!По зле ще става!
1
3
 
12
 
! Отговори
Как преди 3 седмици
така бе? Това фалшива нови на ли е? Нали лично ТОЙ заяви, че сме с най-добре охраняваните граници в евросъюза...