Строеж на блок вместо детска площадка провокира протест в кв. "Обеля"

Разбрахме случайно, дойдоха и започнаха да слагат колчета, посочиха граждани
7 окт 2020 12:33, Ния Христова
33
 
Строеж на жилищен блок вместо детска площадка в столичния квартал "Обеля" изкара жителите на протест. 
 
Искат да строят и да съсипят една детска площадка. Оказа се, че има издадено разрешително. Тук ще има поне 4-етажен блок, а може да стигне и до 6 етажа. Децата ще трябва да играят във вечна сянка, ще се скрие потокът слънчева светлина. Това казаха пред Bulgaria ON AIR простестиращите родители в квартала.
 
По думите им собствениците са съгласни да преговарят за това каре земя, за което има намерение за строеж. Събралите се питат къде е кметът и защо не се преговаря със собствениците. ИНтересуват се и защо досега няма организирана среща с хората.
 
"Смятаме, че може да се защити както частният, така и общественият интерес", казаха недоволните граждани.
 
Те смятат, че още през 2017 година въпросното каре земя е било купено, но хората не са били уведомени.
 
"В "Обеля" имаме блок, който в мазетата се пълни с вода. Кметът не изпълнява точката за опазване на зелените площи и изграждането на детски площадки. Разбрахме случайно, дойдоха и започнаха да слагат колчета, да заграждат", посочиха още хората.
 
Твърдят, че на мястото е пълно с майки и деца, които искат да ползват площадката.
 
"Лично аз ще легна пред трактори и камиони. Нашите деца трябва да има къде да играят. Не може всеки да си прави кой каквото иска. Всеки понеделник сме пуснали заявления за протести. Ще обикаляме блока и сме готови на блокади", каза един от протестиращите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
7
 
11
 
! Отговори
Терсенето преди 3 години
Моята гора, ако тръгне да я сече някой ще му отсека ръчичките. САЩ са велики защото частната собственост е неприкосновена. Селската *** да извади нотариален акт, че земята е нейна, и ще дойда да я подкрепя със оръжие.
7
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Грозотията се е превърнала в национална черта, в архитектурата, в изказа, в намеренията, в музиката, в естетиката, в мечтите. Имахме гори - изсякоха ги. Имахме природа - бетонираха я. Имахме природни ресурси - арендоваха ги за без пари. Построиха мутробарок където можаха. Сега се зъбят на малкото останали в опозиция, на грознотията, защото тя стана ценност. Най тъжното е, че всичко ще стане така както го искат, защото и законите са такива - грозни.
6
12
 
14
 
! Отговори
Todor преди 3 години
В този случай е спазен закона на 100% . Сигурен съм. Селяните нямат право да протестират!
5
6
 
8
 
! Отговори
Корупция преди 3 години
Това е обяснението
4
5
 
22
 
! Отговори
и те така преди 3 години
ами ше се строи до като преселението на цяла България в София не спре ! новософиянците се увеличават непрекъснато , продават си нивите и търсят жилища в София ! та за това ше се строи , пазара е според търсенето на миекашите , завладяли градът ни !
3
24
 
11
 
! Отговори
Инвеститор преди 3 години
Абе ***.... ти да е..... и селянката проста. Марш на къра като искаш трева и слънце. Тук е град и щом има издадено строително разрешение значи ще се строи. Щяла да ляга пред тракторите?!? Трактори има на полето в твоето село. Тук ще реват мощни багери, камиони и бетоновози. Бетон-помпи ще изтласкват хилядите кубици бетон към висините, където ще се издига новият модерен небостъргач, а вашите панелни коптори, които и без това са на доизживяване, ще бъдат срутени за да не загрозяват пейзажа.
2
14
 
14
 
! Отговори
Терсенето преди 3 години
***, да намерят собственика да съберат пари, да му платят земята и ще си е тяхна. Панелните плъхове си знаят, че дефакто земята под панелната бърлога не е тяхна а притежават въздуха над нея.
1
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мая Манолова нямаше да допусне такива произволия. Добре че скоро президента Радев ше поеме контрола и ще спре краденето.