Евродепутат пред протестиращите: Корупцията е европейски проблем

В Триъгълника на властта продължава петото "Велико народно въстание"
Обновена: 16 окт 2020 20:47 | 16 окт 2020 20:05, Красимир Ангелов
144

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Петото така наречено "Велико народно въстание" продължава в центъра на София.

То започна малко след 17 часа в Триъгълника на власта и бе организирано в днешния стотен ден на протеста, в който се иска оставката на правителството и главния прокурор. Движението по столичния булевард "Цар Освободител" е блокирано.

Още по темата
Николай Хаджигенов от "Отровното трио" посочи, че днес се отбелязват 100 дни вот на недоверие към правителството. Той допълни, че тази вечер заедно с българите на площада са четирима евродепутати, които ще говорят пред събралите се. Двама от тях са на място на протеста.

Един от тях бе независимият евродепутат от Хърватия Иван Синчич, който отбеляза, че корупцията не е само български, но и хърватски и като цяло европейски проблем и всеки европейски гражданин трябва да се бори с корупцията в своята страна, за да може да живее нормален живот.

Синчич заяви пред събралите се, че Европа вижда проблемите им, но уточни, че българите трябва да се справят с тях, защото това е българската държава. "Европа ще ви подкрепи, защото всички сме едно", заяви още той.

Евродепутатът от Нидерландия Пол Танг пък се обърна към хората на площада с думите, че корупцията им пречи да живеят в свобода и с истината и да следват идеалите, които са споделяли със семействата си. "Ако ни пречат - да се махат", призова той.

На този етап обстановката на протеста е спокойна, но има засилено полицейско присъствие.

На проявата има две паралелни трибуни. Студентите от Софийския университет дойдоха със своя озвучителна техника и свои оратори около 18:30 ч. Пред президентството е и пунктът на т.н. "Отровно трио", съобщава БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
0
 
0
 
! Отговори
преди 3 години
Тоя Пол Танг да си "протестира" в неговата страна, да го видим как ще го посрещне полицията в Нидерландия. Тук като какъв "протестира", да не са го направили български гражданин.
127
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
и в германия има корупция но по рафинирана докато в българия е отцървули невежество цари от горе до долу
126
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До Българина димократите-фашисти които ограбват животите на децата ви са обещали да пратят 6 хАмерикански в защита на тиквата строяща турски потоци с ваши пари и руски работници...окупирана територия от руснаците сте...ама очаквате да доиде 6 американски...има да чакате...и им дреме...еничари като този ви манипулира за да ограбват и закрият държавата ни...ако сте пичове с камъни и дърве ...нова Шипка...или си отиваме...това е тъжната истина...всичко е в нашите ръце..
125
5
 
3
 
! Отговори
шанаджия преди 3 години
Корупцията е част от живота!Къв ЕС,кви пет лева?!Там,където има корупция, нещата вървят!Тя е задължителната смазка в бизнес-отношенията!При корупцията всички са доволни!Срещу нея пискат само неудачниците,дето са извън схемата!Баси лицемерието!
124
2
 
6
 
! Отговори
Европолитикдупетат преди 3 години
Корупцията е европейски проблем, а ние сме основната част от него !
123
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обикновено след 100-ят ден е прието да се прави оценка,самооценка на движението що за ротация на ръководния екип,що по названия на темите представени за целта в програмно отношение обявени,що в основата на идеята изразена за да не буди съмнения като клишетата предоставени отвън как отровното трио в триъгълника на властта,което е необяснимо за анализ според логични разсъждения освен за хибридни логистични съществувания за съвместимост по начини за организиране на образувания,тип в околната среда.
122
3
 
5
 
! Отговори
ЕС преди 3 години
Странно ми е да се развяват европейски знамена, на протест, предвождан от Мая Галева, Чорапа, т.нат "генерал" Шивиков, Вълкът Лупи и приятелите им около Христо Бойкикев и В. Божков. Просто има нещо счупено, не ми се вързва.
121
3
 
9
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
На тия евродепутати,в техните държави,не им дават думата и тука си намериха трибуна!Пет минути слава!Боли ме.....какво били казали разни социалкомунисти!
120
2
 
11
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Евродепутатите-комунисти , които са крещяли на протеста, са обещали в следващите дни да изпратят терористи в помощ на Минекян, Хаджикян и Баишкян. Също са обещали и няколко Power Point-a армаган за Фигуранта. Също са предали и писъмце от Гьоте лично за Фигуранта. Гьоте обещал да посети Президентството яхнал МИГ 21 другия петък.
119
5
 
4
 
! Отговори
Доктор преди 3 години
Искаш ли да си намериш жена за една нощ - *** на Всенародното въстание - там такива жени бол !
118
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само да ви припомня, че герп организираха един контрапротест в началото с няколко автобуса роми и това беше. Сега на контрапротест събират 20 пенсионера и Стъки - това е всичко
117
1
 
1
 
! Отговори
Rada преди 3 години
До АнонименGolama glypoct napicana ot teb
116
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е, в Русия корупция няма. Само в Европа.
115
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ай добрутро, тия откриха топлата вода.Корупцията си я има от хилядолетия навсякъде по света.
114
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВИКТОР ДИМЧЕВ ПРЕБРОИ 280 МЕТЕЖНИКА НА ИЗМИСЛЕНОТО ВЪСТАНИЕ 5
113
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДемократОх, горкия, откакто чета тоя сайт не си сменял плочата: и тогава си беше тъпо и сега си е пак ......Като ти липсва толкова миналото отивай в Русия: те са някъде 40 години зад нас, а за някои неща и повече.:))))))
112
7
 
6
 
! Отговори
Демократ преди 3 години
С Русия живеехме зле, нямахме тоалетна хартия, а САЩ ни донесоха тоалетна хартия и сега сме богати и кипуваме нови 50 годишни американски самолети за милиарди.
111
3
 
10
 
! Отговори
Демократ преди 3 години
Демокрацията е най-добрата ракета, но комунизма и пречи да лети.
110
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов към Заев:Да направим една магистрала "Гоце Делчев"?Заев: Не искам да петня името на Гоце с корупция.
109
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрите защо не пратят полицаите пи селата да пазят хората от набезите на онези, а са ги пратили да слагат протеста? По Дондуков полицай до полицай, не можеш да минеш.