Жители на Горубляне на протест днес, блокират движението

Протестната акция ще започне в 16:00 часа
18 окт 2020 10:10, Ния Христова
27
Жители на Горубляне на протест днес, блокират движението
Снимка: БГНЕС
Жители на Горубляне обявиха, че днес ще излязат на протест с искане за инфраструктурни промени. Протестната акция ще започне в 16:00 часа, а мястото е на кръстовището на бул.„ Цариградско шосе“ и ул. „Павел Красов“, предаде БНР.
 
Очаква се движението в района да бъде блокирано. Намеренията на хората са да спират преминаването на автомобили по "Цариградско шосе" всяка неделя.
 
Исканията на протестиращите от Горубляне включват изграждането на велоалея и тротоар по протежението на булевард "Самоковско шосе" до Южната дъга на Околовръстния път, както и изграждане на детска площадка. Това обясни един от организаторите на протеста Янита Тарабанова и добави, че намеренията им са да блокират булевард "Цариградско шосе".
 
"Ако няма блокада, всъщност няма да ни обърнат внимание - правим го само заради това и ще затваряме всяка неделя "Цариградско шосе", докато не видим стартирането на строителството на пенсионерския клуб, стартиране на строителство на велоалеи и тротоар по "Самоковско шосе". Също така настояваме за издаване заповед за ПУП на воден парк "Искър".
 
Тарабанова допълни, че булевард "Цариградско шосе" ще остане блокиран поне за час.
 
"Първите две седмици един час, ако продължават да не ни обръщат внимание, ще затваряме за по-дълго, докато не започне строителство".
 
Протестът е обявен за днес от 16:00 до 20:00 часа.
 

27
Още от София
София ще купува 15 трамвая на старо от Прага?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До Анонимен
Не обиждайте хората защото те са си в правото а Цариградско буквално им е в дворовете
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До хахахаха Имаме можеме каквото си искаме и който се смее последен се смее най добре
24
0
 
1
 
! Отговори
фактите преди 2 дни
До Анонимен Господине или г жо стачкували сме и пред Столична община и на основните протести има цели видеа в интернет телевизии и снимки и от жълтите павете много е грозно някой като не знае и не е информиран и не е проверил да да пише глупости и лъжи
и ние стачкуваме вече втора година много преди сегашната стачка по скоро тази стачка от жълтите павета трябва да се присъедини към нас а не ние към тях за да им дадеме акъл
23
0
 
1
 
! Отговори
фактите преди 2 дни
До ОТНОВО И на вас ви казвам като ви вземат имота без пари и на сила и вие ще станете ненормален ще запеете друга песен само тогава ще разберете че когато ви бръкнат в джоба ненормалния ще бъде нормален дали ме разбрахте как сте с IQ то
22
0
 
1
 
! Отговори
фактите преди 2 дни
До АнонименПротестираме на Цариградсо шосе защото то също е част от нашите имоти и за да се возите вие по него са взели нашите имоти и то пак без пари ако на вас ви вземат имота без пари и вие друга песен ще запеете
21
0
 
3
 
! Отговори
фактите преди 2 дни
До Гост
И подблоковите пространства и околоблоковите до ден днешен са частни имоти Погледнете си Нотариалните актове за да видите в тях че нямате земя и когато му свърши живота на панела а то ще бъде скоро блока пада и вие оставате на улицата нямате земя а за да имате трябва да си я купите като всички нормални хора по цял свят сърдете се на Тодор Живков той е забъркал тази каша да взима насила частни имоти без паритова е истината сега някой трябва да плати сметката или живущите или държавата
20
0
 
2
 
! Отговори
фактите преди 2 дни
До Гост

Нищо не знаете обаче пишете глупости и лъжете хората обещетяват се с апартамент само хора които са им взели къща с двор и то нищожно както е Слатина например а в Горубляне са иззети незаконно главно ниви и до ден днешен държавата не е дала 1 стотинка на никой на такива горубски ниви са днешните квартали Младост 1 Младост 1А Младост 3 Младост 4 половината от Дружба 1 и цялата Дружба 2 и Гара Искър тец Трайчо Костов В И К и много други общински дружества
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Пари никой не е получавал за земите си! Ако бяхме получили нямаше да протестираме . От коментарите по-долу имаше поредния дошъл от провинцията и дава акъл кой къде да ходи да протестира, ние си протестираме в квартала . Цариградско шосе също е от вкартала . Землището на горублябе се простира до гара изкър , почти до езерото в дружба и половината младост! За всички вас където давате акъл и които сега се прибирате от родните си села може би не знаете, земята под панелките не е ваша , а е наша !
18
4
 
1
 
! Отговори
Къде е даскалката преди 2 дни
Крие се от народната любов?
17
6
 
2
 
! Отговори
Гост преди 2 дни
До Реалист
Всички от Горубляне са били обезщетени с апартаменти за земите си. Това, че пак са си получили документи за земя си е грешка на приватизацията и трябва да се поправи!
16
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ами тия от Горубляне да си протестират в квартала. Защо им се позволява да блокират централна пътна артерия. Да ги глобят всички!
15
2
 
7
 
! Отговори
и те така преди 2 дни
зад всеки протест прозира една “ независима “ , мая с камбанката - безработна !
14
0
 
8
 
! Отговори
Цъцъцъцъзъ преди 2 дни
Язък ! Беше си хубаво село едно време....
13
2
 
14
 
! Отговори
ОТНОВО преди 2 дни
Съгласувани действия на тримата глупаци и шепа ненаяли се цървула.Случайно чух в новини,че организаторите на протестите планирали затваряне на Цариградско шосе,така че нищо случайно няма. Търпението на нормалните хора скоро ще се изчерпа!
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Протестирам да се реставрира Горублянското ханче в оригиналния му вид, барабар с оригиналната му шкембе-чорба !
11
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
После като ги набият нормалните хора пак полицията ще е виновна, че не ги пази.
10
3
 
18
 
! Отговори
хахахаха преди 2 дни
Тия аграри сигурно искат и космодрум в село горубляне
9
6
 
10
 
! Отговори
До 7 преди 2 дни
Ами излезте на протеста в триъгълника на властта,а не всяка козичка за свой крак или каквото там беше.
8
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Абе,тия добре ли са?Вместо да отидат пред столична община и да поискат това от кметицата,тръгнали и те барабар Петко с мъжете да затварят булеварди.А когато хората протестират за обща кауза никакви ги няма.
7
17
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 2 дни
Три десетилетия жителите на Горубляне очакват полагащите им се по закон справедливи и равностойни обезщетения за отнетата им земя . И когато псувате в задръстването - псувайте крадливите управници , а не протестиращите .