Началник на COVID-отделение в София: Персоналът вече е преуморен

Бруск Халил е на мнение, че мерките трябва да се върнат
18 окт 2020 09:43, Ния Христова
79
Началник на COVID-отделение в София: Персоналът вече е преуморен
Снимка: БГНЕС
"Истината е, че нещата са много тежки. Специално персоналът вече е преуморен, не само уморен. Над 70% от сестрите и лекарите са пенсионери. Те не успяват да работят по 24 часа. А нашият дълг е да пазим болницата и пациентите", коментира началникът на COVID-отделението на II МБАЛ в София д-р Бруск Халил пред Нова ТВ. 
 
Той обясни, че обстановката във Втора градска болница е нормална, но леглата за лечение на пациенти с COVID-19 са изчерпани.
 
Бруск Халил посочи, че отделението, което той ръководи, не разполага с "Ремдесивир" за тежките случаи.
Още по темата
 
"Лекуваме по други начини, със силни антибиотици и различни препарати от най-тежката артилерия, както и с кислород", добави той.
 
"Хората, които са на домашно лечение, се консултират всеки ден", обясни още медикът.
 
Той е на мнение, че е задължително мерките да се върнат.
 
"Трябва да се затегнат в дискотеките, баровете и нощните клубове. Привърженик съм на носенето на маски в затворени помещения", уточни д-р Халил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е истината - легла няма, лекари няма и лекарства няма, за сметка на това мерки няма, защото половината ганчовци смятат, че вирОс няма!При това положение е ясно, че заразата ще се развихри, ще има много починали хора. Както с всеки проблем, ние просто не се справям!
40
3
 
8
 
! Отговори
Член на - герб преди 3 години
Феик новина - бацко ясно заяви справяме се наи добре в цяла европа- има лекари - маски каски защитни облекла и даже изнасяме и за чужбина
39
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
42 слабоумникбаш бизнесмените са милиарди на печалба от пандемията, ама ти откъде да знаеш, вковидиотен телетъбис
38
1
 
11
 
! Отговори
Бочко каза преди 3 години
Бочко каза, че България се справя най-добре в Европа с корона вируса. Ама май не е слизал от джипа да види за какво става дума.
37
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ходя по дискотеки и нощни барове, тъй че ми е все тая.И по ресторанти не ходя, да ги затварят!Последния път си поръчах за в къщи от ресторант.Лятото ходих един път само.Мога и в къщи да ям.
36
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 35Ти направо изби рибата. Значи всички милионери бизнесмени са ба'лъци и независимо, че губят бизнеса си заради тази пандемия никой от тях не се интересува, дали има измама. Само *** Умника е разкрил конспирацията,понеже няма друг, толкова умен, като него в целия Свят....
35
0
 
1
 
! Отговори
ДО 39 преди 3 години
Не, те не са откачили, а са си по принцип такива, откачени!
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 28 - съгласен съм че се преписва яко, но имаме универиситет в топ 1000. СУ е на 500-600 място доколкото знам...
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А за другите болни защо нищо не казвате? Вчера четох за един лекар кардиолог, който каза, че са се обаждали на пациенти за планови операции, а те се оказали междувременно че са умрели!За това ни дума! Освен Ковид други болести няма, и хората са безсмъртни!Вярно е, че повечето доктори са пенсионери.А на входа на АГ отделението на тази болница видях надпис от соца: "Болницата - приятел на детето".
32
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Директорите милионери изгониха квалифицираните кадри в чужбина и продължават да издевателстват над тези които са останали. Няма човек който да издържи 24 часови смени. За кризата в здравеопазването е виновна мафията в белите престилки. Ако отделят ресурс за по-голям персонал и по-добро възнаграждение, директорите няма как да взимат 50000 на месец.
31
7
 
5
 
! Отговори
До 15 преди 3 години
Честно да си кажа след 2 дни четене в интернет ще знам точно толкова колкото са учили и тези студент чета. И да случвало ми се е да ходя на лекар и да знам Много-повече от него самият. Чак ме е питал дали съм му колега. Направо си е трагично. Не е смешно...
30
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако имаше истински разследващи журналисти, щяха да проследят колко са се увеличили паричните потоци от СЗО към всички държави, за подкупи на лекарите за да лъжат, че има ковид.Добре, че Тръмп им поспря парите и им забави плана.Следва локдаун, още вируси като САРС и Ебола, първа ваксина на основата на грипа и видяхте ли, че няма страшно и след това втора ваксина с нанобоклуци и отрови. След това идва тупаника и всички взимат яко!
29
1
 
4
 
! Отговори
До Сатанато преди 3 години
И щото там, където ти си ходил си бил виждал само млади лекари и сестри значи е точно така?Това отменя всички статистики че още преди короната сестрите са в пъти под необходимите.Лекарите същата работа. Като голяма част са в пенс възраст.Че в цели области липсват определени специалисти.То и аз ако вляза в Св. Екатерина мога да си въобразя че болниците ни са супер пълни с високоплатен и щастлив персонал.Но дори влизането в съседната Александровска показва обратното
28
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 30 от 15, като си такъв умник, що не се лекуваш сам? Съответно и да не вземаш отношение по тема, която не те засяга
27
4
 
9
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До Сата НАТОСериозно ли си толкова загубен, че не правиш разлика м/у отделение със силно заразен вирус и нормално? Минавали да слагат по една инжекция вика ...
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Влезеш ли в бьлгарска болница с ковид - спукана ти е работата
25
5
 
5
 
! Отговори
До 15 преди 3 години
Учели... Голям смях. Само в България студентите сядат да получат 2 дена преди изпит. Ти изобщо знаеш ли в чужбина как се учи? Тук учил или не сяда преписва и айде.. Учили били... Тия смехурийки другаде. Нямаме университет в топ 1000 в света. Голямо ни е образованието и не само то...
24
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 15Какво общо има тук възнаграждението с оплакването от преумора. Никой не е казал да не взимат повече пара. Нека ги взимат в случая. Говорим за това,че били преуморени.
23
5
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
"Лекуваме по други начини, със силни антибиотици и различни препарати от най-тежката артилерия, както и с кислород"------- Който е прос да си прави PCR и да влиза в болница, да го отровят с антибиотици и хлорокин. Боко умника нали закупи хлорокин за милиони, сега някой трябва да го изгълта.
22
7
 
4
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Предпочитам от това да ме лекува Мангъров, а не тия некадърници. Той поне е инфекционист.