Отлагат част от ремонта на бул. "Тодор Каблешков" в София

Сред причините за забавянето са летните дъждове
23
Отлагат част от ремонта на бул. "Тодор Каблешков" в София
Снимка: БГНЕС

Част от ремонта на столичния бул. "Тодор Каблешков" се отлага за следващата година. На 23 октомври ще бъде пуснато движението между бул. "България" и ул. "Боянски водопад".

До средата на ноември ще е готов участъкът на бул."Тодор Каблешков" от бул."България" до кръстовището с ул. "Луи Айер", каза зам.-кметът по строителството Ангел Джоргов.

"Преценяваме, че самото кръстовище ще го работим през следващия строителен сезон, както и рехабилитацията по северното платно. Там ни предстои поставянето на нов износващ пласт и нови тротоари. Тъй като влизаме в зимния сезон, ще оставим тези видове работи за напролет", обясни той, цитиран от БНР.

Ремонтът на ключовия булевард започна в началото на юни, а причината за забавянето са дъждовните летни месеци и инфраструктурни усложнения.

"През месеците юни и юли поваля доста и се натрупа едно забавяне от около месец. Строителят трябваше да се съобрази с няколко проекта за топлопроводи и газопроводи по линия на частни инвеститори, както и премахването на един топлофикационен колектор преди да продължи изграждането", каза Джоргов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
11
 
! Отговори
Алов преди 3 години
Важно е да се освоят парите
2
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога е валяло??? Я направете справка в БАН! Лъжци такива, мотаете се, че да открадне повече пари. ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ.
1
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А с това се отлага и ремонта на ремонта