Засилени проверки в София в дискотеките, за маски, в транспорта

В магазини и градски транспорт вече има актове за деня
52
Засилени проверки в София в дискотеките, за маски, в транспорта
Снимка: БГНЕС

Засилени проверки на нощни заведения и дискотеки в София за спазване на изискването за намален капацитет започват екипите на полицията и Столичния инспекторат.

От днес със заповед на министъра на здравеопазването се допуска заетост на местата не повече от един човек на 2 кв. м от нетната търговска площ на обекта.

Още по темата
Продължава контролната дейност за носене на лични предпазни средства в търговски обекти, магазини и в градския транспорт.

През последния ден екипите на Столичния инспекторат са проверили над 900 търговски обекти и са съставили три акта.

В градския транспорт (наземен и метро) са съставени 5 акта. Полицейските екипи са направили също 40 предупреждения на непълнолетни лица и 42 полицейски разпореждания за липсата на маски.

Засилването на контрола и проверките за спазване на противоепидемичните мерки обсъдиха на заседание на Софийския оперативен щаб за ограничаване разпространението на COVID-19, свикано от кмета на София Йорданка Фандъкова. На заседанието присъства и д-р Данчо Пенчев, директор на Столичната РЗИ, съобщиха от общината.

На щаба се прие предложеният от Столичната РЗИ алгоритъм за бърза реакция на директорите на детски ясли и градини и училища за действия при съобщен случай на COVID-19 на дете, ученик или лице от персонала.

Алгоритъмът цели да създаде ясни правила за действия на директорите при установен случай на положителен резултат за COVID-19 и последващо освобождаване и поставяне под домашна карантина. Столичната РЗИ ще изготви и алгоритъм за действие и в заведенията за социални услуги.

Оперативният щаб прие също да бъде възобновена помощта за закупуване на продукти от първа необходимост, храна и лекарства, за възрастни самотни и болни хора с цел да се намали необходимостта от излизане.

Продуктите ще бъдат закупувани по предварителна заявка. Заявки ще се приемат от понеделник, 26 октомври 2020 г. в оперативния център на дирекция "Аварийна помощ и превенция" на Столична община на телефон 02/9041397.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
слагайте маските, овце.. Цяло лято обикалям дискотеките и нищо не съм хванал. На края ще отида и ще си изкарам една медицинска бележка, че страдам от астма и да видя как ще ме накарат да сложа маска. Носенето на маска ви трови
5
1
 
1
 
! Отговори
В Европа преди 3 години
Работят разни заведения но им искали адрес и телефон. Тук май много да им поискат 20 лева за да не ги глобят.
4
2
 
10
 
! Отговори
Палми Странджев преди 3 години
Ако имаме по 50 000 случай на ден, нещата ще излязат извън контрол, и ще настъпи....Нормализация.
3
3
 
8
 
! Отговори
Чарлз Дарвин преди 3 години
Махайте маски, дезинфекции и мерки и вируса ще отмине за 1 месец !
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българска работа - за 3 дни (забележете засилена работа) а само 5 акта.Оххохохоххо, ганьоу
1
5
 
6
 
! Отговори
Манчо от Манчестър преди 3 години
Да глобяват наред, и другата седмица ще имаме по 20 заразени на ден:))))))