110 дни протест: Цената на свободата хвърлянето на яйца ли е?

Медик обвини протестиращите, че не спазват мерките
Обновена: 26 окт 2020 20:39 | 26 окт 2020 20:22, Веселина Йорданова
256

110 дни недоволство. Лекарка обвини организаторите от Отровното трио, че на протестите не се спазват противоепидемичните мерки.

Продължаващите повече от 3 месеца антиправителствени протести все още предизвикват смесени реакции и сблъсък на мнения. Столичен невролог дори обвини демонстрантите, че не спазват противоепидемичните мерки.

"Когато има хора, които гладуват, а вие хвърляте храна и горите маски, когато мои колеги загиват лекувайки ви... Спечелихте моето презрение! Без уважение: д-р Данаилова". Това написа в социалните мрежи д-р Юлияна Данаилова, която осъди методите, с които протестиращите изразяват недоволството си.

"Всяка маска изгорена би могла да спаси човешки живот. Има хора, за които 5 яйца биха били една седмична дажба за един пенсионер. Мисля, че има и по-демократични и цивилизовани начини на протест", заяви неврологът.

Бившия министър на културата Вежди Рашидов пък определи протестните акции с хвърляне на яйца като оскверняване на културното ни богатство и заяви, че трябва да има санкции, предаде Bulgaria ON AIR.

"Това не може да бъде поведение на сериозни и градивни хора. Послание не виждам, някой, ако вижда, да ми каже. Посланията са единствено жлъч и омраза. Не може ковчегът да е символ на бъдещето, не може бесилката да е поведение на един човек, който има отношение към нация, държава и бъдеще. Не може да се посяга към паметници", категоричен беше Рашидов.

Адвокат Хаджигенов обаче определи критиките като несъстоятелни. Той заяви, че протестиращите защитават демокрацията законно и с възможно най-мирните методи.

От Отровното трио заявиха още, че свободата има цена и ако тя е хвърлянето на яйца, те ще продължат да я плащат. Също така са започнали срещи с извънпарламентарни сили - "Има такъв народ" и проектът на Мая Манолова "Изправи се, БГ".

"Свободата има цена и ако тя включва хвърляне на яйца и нагазване в политическото блато, което е политическо блато благодарение на досегащните политици последните 30 години, а не бистро езеро както трябва да бъде- да ще го направим", заяви Хаджигенов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още по темата: протестмеркиоставка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
10
 
! Отговори
Смехурко преди 3 години
Хахаха хахаха хахахаДъБъ викаш. Хахаха хахаха. Абе вие въобще вярвате ли си?
105
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо протестите не са за да се върнат "руско комунистическите проксита", а защото властимащите са корумпирани. Ако бъдат свалени винаги може да има дясно управление страната. Герб не са единствените. Има много по-добри от тях в лицето на Демократична България.
104
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 124,а за другата Прокопиевска медия нещо ще кажеш ли, там тотално напълниха гащите, от 110 дни толкова явно си личи, че и във Вашингтон го видяха и се чудят "тия наред ли са". За тях нещо имаш ли да кажеш.
103
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави,Манолова се изложиха, тайно подкокоросват и поддържат хаоса на протестиращите!
102
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако тази медия има корени към хора от "една улица с Италианско име" защо не се публикуват опозиционни статии, а проправителствени? Тази медия по-скоро служи на властта - всичките статии за протестите винаги са написани с манипулативно заглавие и съдържание.
101
0
 
11
 
! Отговори
Тия преди 3 години
Се изчерпаха
100
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По тоя начин не се отива на избори. Който нож вади от нож умира!
99
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега тия мятат яйца,утре другите ще мятат...! Това ли е пътя? Значи когато сме несъгласни,да си купим яйца и давай по полицая,давай по президента,давай по премиера,давай по министъра! Ами дай да вземем тояги и пръти за по категорично!
98
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ква е тая християнска доброта, ква е тая демократичност, алтруизъм и обич към врага през последните 70 години?Ако човек не е свиреп, кръвопиещ и безпощаден ще бъде унищожен и поробен от онези които са по-смели от него.
97
0
 
14
 
! Отговори
До 114 преди 3 години
Нищо не помниш. Затова си готов да върнеш руско комунистическите проксита на власт.
96
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нарочно Боко ги остави,за да се отвратят хората от тях.Иначе тия про..стаци щяха да се героизират!
95
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Молтака: ти беше ли там та ги твърдиш тези неща? Или просто си платен ???
94
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДО 110искаш да кажеш, че ти тогава си работил цял месец за 5 яйца. Аз бях ученик тогава но добре помня какви бяха парите - с много нули но с еквивалент на много повече яйца, ако така ги оценяваме.
93
0
 
5
 
! Отговори
izh преди 3 години
Журналистите са хора на заплата. Никой няма да ги назначи в дадената медия ако няма да спазват икономическите интереси на чорбаджиите. Справка: текущият сайт , медията която представлява и исторически преглед и корените му дето водят все към една софийска улица с италиамско име
92
17
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка и затвор за шайката!
91
1
 
18
 
! Отговори
Молтака преди 3 години
Само викат "остафка", a фърчат слюники, сополи, пръдни и кофти миризми...
90
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 107,може да ти се струва смешно да го правим на въпрос, но по време на Жан Виденов една *** яйца струваше 2 месеца работа!
89
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поръчкови статии от власта. Тази медия е пробита от Герб и използвана за пропаганда.
88
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А кой плаща постоянното медиино внимание за Борисов?
87
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко яйца са похабени - 2- 3 кори по 10. Това са яйца за няма и 10 лева на вечер. Да го правите на въпрос е смешно.