110 дни протест: Цената на свободата хвърлянето на яйца ли е?

Медик обвини протестиращите, че не спазват мерките
Обновена: 26 окт 2020 20:39 | 26 окт 2020 20:22, Веселина Йорданова
256

110 дни недоволство. Лекарка обвини организаторите от Отровното трио, че на протестите не се спазват противоепидемичните мерки.

Продължаващите повече от 3 месеца антиправителствени протести все още предизвикват смесени реакции и сблъсък на мнения. Столичен невролог дори обвини демонстрантите, че не спазват противоепидемичните мерки.

"Когато има хора, които гладуват, а вие хвърляте храна и горите маски, когато мои колеги загиват лекувайки ви... Спечелихте моето презрение! Без уважение: д-р Данаилова". Това написа в социалните мрежи д-р Юлияна Данаилова, която осъди методите, с които протестиращите изразяват недоволството си.

"Всяка маска изгорена би могла да спаси човешки живот. Има хора, за които 5 яйца биха били една седмична дажба за един пенсионер. Мисля, че има и по-демократични и цивилизовани начини на протест", заяви неврологът.

Бившия министър на културата Вежди Рашидов пък определи протестните акции с хвърляне на яйца като оскверняване на културното ни богатство и заяви, че трябва да има санкции, предаде Bulgaria ON AIR.

"Това не може да бъде поведение на сериозни и градивни хора. Послание не виждам, някой, ако вижда, да ми каже. Посланията са единствено жлъч и омраза. Не може ковчегът да е символ на бъдещето, не може бесилката да е поведение на един човек, който има отношение към нация, държава и бъдеще. Не може да се посяга към паметници", категоричен беше Рашидов.

Адвокат Хаджигенов обаче определи критиките като несъстоятелни. Той заяви, че протестиращите защитават демокрацията законно и с възможно най-мирните методи.

От Отровното трио заявиха още, че свободата има цена и ако тя е хвърлянето на яйца, те ще продължат да я плащат. Също така са започнали срещи с извънпарламентарни сили - "Има такъв народ" и проектът на Мая Манолова "Изправи се, БГ".

"Свободата има цена и ако тя включва хвърляне на яйца и нагазване в политическото блато, което е политическо блато благодарение на досегащните политици последните 30 години, а не бистро езеро както трябва да бъде- да ще го направим", заяви Хаджигенов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още по темата: протестмеркиоставка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Журналистите все още си пълнят програмите и сайтовете с празни приказки за протестите. Те вдигат повече шум от самите протестиращи.
85
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Свободата има цена и ако тя включва хвърляне на яйца...ще го направим!" Боже, Божеее прибери си вересиите! За тази ли свобода умряха Ботев, Левски и много други знайни и незнайни герои!
84
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И казвате какво? Че щом протестиращите са малко, всички други, които сме по домовете си подкрепяме Мутрата от СИК ли?Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха...
83
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви протести? Стотината ***, които продължават да хвърлят хранителни продукти и замърсяват София трябва да бъдат глобени. Отровното трио не заслужава да получава повече пари от господарите си, не изпълниха задачите си по организиране на протестите.
82
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пред денонощния до нас повече хора чакат за цигари, отколкото протестиращи на площада. Божкоф, Слави чалгаря и останалите лYмпени се провалиха, ГЕРБ печели с мнозинство този път
81
1
 
23
 
! Отговори
читател преди 3 години
И двамата ми дядовци умират за България през ПСВойна, а преди това са заделяли от жалкия си залък си за да се построи това Народно събрание, символ на българската държава, заедно с други знакови за държавата сгради, ато съд, министерства.Кой позволява на тези антибългари да ги оскверняват?Само продажни истерици могат да се подиграват така с нас.ДОКОГА?
80
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия пари ако бяха ги дарили за благородна кауза- домове за деца без родители, старчески домове и т.н. щяха да натрупат толкова много дивиденти, че сега щяха да са власт. Но. Но. Парите са им мръсни и идват от мафиоти. Не могат да ги легализират по тоя начин. И затова дай да рушим. Ама българина по традиция е мързелив и ленив. 2-3 дни ихо и после тихо. Пари има, прости не му дават да си ги харчи по кръчмите. И това го вбесява, че някой му забранява. Такива са тия протестиращи извън платените.
79
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виж им само просташките протести и си представи как ще управляват един ден./не дай боже/
78
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаджигенов, с какви пари финансирате трети месец този държавен преврат? Кой плаща ежедневното ви присъствие по медиите?
77
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
110 дни платени циркове, целящи една камара политически трупове да се върнат в парламента за да цоцат субсидии
76
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
110 на 0 за Бойко
75
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доктор данаилова - противоепидемични мерки вьв страната няма кьм моментаВ случеи , че не сте разбрала
74
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Между другото,Честит имен ден на Димитровци,Димитринки и всички производни!Сега темата в републикатае заяо Борисов не бил пък после бил в карантина,не можаха с избори,не можаха с метежи,не хвана дикиш резолюциятаи хоп нова дъвка.Борисов кой да го смени,защо да го сменят като е добре,кой да го сменя като е жив,иначе вечната Амбър Първа стогодишният Гарелов/ днеска разтягаше някакви локуми но нямам нерви да слушам ченгеджийски глупотевини.Борисов че е зависим,зависим е,но ги доведе до истерия!
73
7
 
23
 
! Отговори
Монте Кристо преди 3 години
Великия адвокат да събира яйца да прави кейкове със скрити пилички и да ги носи в Сливенския, че подзащитните му натам са се устремили.
72
9
 
31
 
! Отговори
Канна Рачева преди 3 години
Милиони протестиращи на площада.Милиарди в чужбина.А аз лъжа като дърта ромка.
71
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 65Всяка откачалка иска много работи.
70
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 685 човека протестиращиБРАВО
69
12
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Налапали се като пеликани с народна пара:Гергов - притежателят на ЦУМ, най-представителната и огромна сграда в центъра на София - ако днес реши да я продаде колко ГАРДЕРОБА ще напълни с пачки??За ЦУМ да се построи някога са събирали дарения от цялата страна, и са ходели доброволци да строят.Колко пачки имаше в куфара на Кирил Добрев, когато го хванаха на сръбската граница митничарите?? В куфарчетата, които раздаваше Луканов на приближените си колко милиони е имало и колко куфарчета са БИЛИ?
68
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руснаците няма да владеят България повече. С нашите кръвни американски братя ще им покажем къде е изхода на бантрушките и руски крак повече няма да тъпче българин, както го е тъпкал толкова векове.
67
13
 
32
 
! Отговори
До 75 преди 3 години
За Радев гласуваха 1 милион и 200 хиляди заблудени българи и аз в това число. Моите искрени извинения на хората, че подкрепих такова алчно за власт ,безполезно първеню. НИКОГА ВЕЧЕ, ОСТАВКА ВЕДНАГА !!!