Ангелов обяви: Всеки трети тестван с коронавирус, вземаме мерки!

Отпускат повече пари за още covid-зони и за медиците
Обновена: 8 ное 2020 20:23 | 8 ное 2020 18:07, Веселина Йорданова
243
Ангелов обяви: Всеки трети тестван с коронавирус, вземаме мерки!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Всеки трети българин е с коронавирус при тестване, каза министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов на пресконференция.

Още по темата
От две седмици двуседмичната заболеваемост е над 300 на 100 хил., съгласно нашия план правим реорганизация в медицинската помощ, каза Ангелов. По думите му навлизаме в сериозната фаза на епидемията.

Новите мерки ще бъдат до края на годината и са в размер на 80 млн. лв. Министърът каза, че утре ще има извънредно заседание на МС по тях.

В етап доболнична помощ за укрепване капацитета на общопрактикуващите лекари 5 млн. на месец ще бъдат отпуснати допълнително. На всеки общопрактикуващ лекар по 1000 лева, съобщи Ангелов.

В ДКЦ-тата в София и в по-големите градове, където натискът е изключително голям, ще бъдат разкрити допълнителни Covid-зони, в които ще работят лекар, сестра, лаборант. На месец това прави около 3 млн. лв. Екипът там ще получава по 1000 лева допълнително и 10 лв. за преминал пациент, съобщи министърът.

В лечебните заведения капацитетът за поддържане на готовност на легла ще бъде увеличен от 10% на 20%.

50 млн. лв. ще бъдат отпуснати за укрепване на тези структури. С 15 млн. лева ще бъдат закупени антигенни тестове за тестване на пациенти.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце аре леглата, леглата в Арена армеец, и лентата да режеш да откриваш полева болница и да ги инспектираш да те дават по телевизията, и с маска с американското знаме от едната страма, знамето на ЕС от другата, и българското знаме на носа, нали сме българи Баце!
33
3
 
3
 
! Отговори
Пенционер преди 3 години
Нас пенсинерите ни дреме какво ще ядете, за нас има. Не е много, но не е и без хич.
32
6
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
БОРИСОВ ОБЯВИ, ЧЕ ВСЯКА КАРАНТИНА МУ СТРУВАЛА ПАРИ А ДЪРЖАВНИТЕ ПАРИ ТОВА СИ БИЛИ НЕГОВИТЕ ПАРИ!!!!ЗАТОВА НЯМА ДА ИМА ПАРИ НИТО ЗА БЕЗПЛАТНО ТЕСТВАНЕ!!! НИТО ЗА БЕЗПЛАТЕН ПРЕСТОЙ !!
31
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Европейската комисия, изпълнителният орган на ЕС, призова държавите-членки да го направят, като обеща 100 милиона евро за тестовете.Да се готвим за тестване всички,не за затваряне.В *** го видях това нещо
30
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде по-скоро не само всеки трети с коронавирус и да свършва цирка.
29
12
 
17
 
! Отговори
как лъже тояяяяяяяя преди 3 години
не може всеки трети да е заразен - това са 2 милиона?? и как го разбраха като тестват по 10000 на ден????????????? лъжат ни яко тия гробари трябва да бъдат изметени от Бъклария, иначе никога няма да се оправим!!!!!!!!
28
6
 
4
 
! Отговори
Уханската Спиноза преди 3 години
Антон Кутев още преди години ви каза за Комунистическите Спинози - че лечения нямат!
27
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога ще измрете паникьорите? Само питам, та да мирясате.
26
6
 
41
 
! Отговори
Bon преди 3 години
Смешници, какви мерки вземате и вие, не можахте да накарате 6 месеца частните болници да открият Ковид отделения, а сега тези които откриха искат по 900 лв от болните да ги лекуват там. За бесене сте, некадърници ***.
25
5
 
10
 
! Отговори
браво преди 3 години
браво ,супер новина .Очакваме всеки тестван да е с коронавирус.След това вече ,няма да е интересно .Няма драми.Така има тръпка поне да очакваме колко са заразените .Нали знаете без публика няма зрелища!
24
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никакви мерки не взимат!Училищата продължават с разпространението на вируса!Подхвърлят някакви трохи на джипитата!Иската да прехвърлят тежестта на ДКЦ-тата!Оставка, некадърници!
23
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мерките се свеждат до увеличение на заболелите и още по голямо натоварване на системата вместо до ограничаващи мерки занамаление на разпространението така че разхождайте се яжте по заведенията разпространявайте заразата а после по реда личен лекар коеид зона реанимация
22
3
 
24
 
! Отговори
Мерки ли преди 3 години
Ето вчера и днес има *** сватба във Видинско-300-400човека.Няма правила. Утре всички обратно по родните места ,да го разнесем хубаво. Правила за някои
21
5
 
17
 
! Отговори
Каквито преди 3 години
И меки да въведат за подпомагане на медиците ,заразените ще се увеличават, защото ни липсва социална култура. За да се ограничи заразата ни трябват драконовски закони. Съд, присъда ,глабаи затвор за неспазване на мерките.
20
4
 
10
 
! Отговори
Джо Байдън преди 3 години
Спокойно,аз ще подам ръка на моя брат Борисов.Сухите съчки ще горят,важното е да има самолети!
19
6
 
4
 
! Отговори
Енгълс преди 3 години
От комунизма спасение няма.
18
2
 
9
 
! Отговори
Сделано в Китае преди 3 години
К итайскаО страВ ируснаИ нфекция на Д робовеБайдън е Нашият Президент, буквално платихме ме 1 500 000 000 долара!!
17
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До без резултатТочно така! Кратко и ясно.
16
3
 
13
 
! Отговори
Император Жи преди 3 години
днес в Пекин празнуваме: президентството на Байдън и Холокостта над Бялата Раса! Единствено сме недоволни, че Уханската ни Спиноза е малко бавна, но Джо ни обеща Войни и Икономически кризи, с което ще ускорим нещата!!
15
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ангелов не знае как да реагира. Лута се като пате в калчища. И пари, пари, пари...