Мъж заколи и одра агне пред десетки в кв. "Мусагеница"

Всички се възмущавали и снимали, никой не подал сигнал
17 ное 2020 09:32,
201
Мъж заколи и одра агне пред десетки в кв. "Мусагеница"
Снимка: БГНЕС

Снимка на току що заклано агне, закачено на оградата на игрище в столичния кв. "Мусагеница", предизвика вълна от възмущение и коментари в социалните мрежи. Убитото животно било окачено на метри от прозорците на два жилищни блока. Според очевидци "жертвоприношението" е станало пред очите на многобройна публика, излязла по терасите на близките сгради.

"Предполагам, че много хора са видели това действие. Явно човекът си е заклал агне за Заговезни", обясни очевидец пред Нова тв. "Или шиле или агне беше, но явно ще заговява човекът", допълни още той.

"Подобни дейности не трябва да се случват на публични места, на метри от детска градина. В социалните мрежи има стотици коментари по темата, но няма нито един подаден сигнал в общината или на 112", коментира зам.-кметът на Район "Студентски" Искрен Арабаджиев.

Арабаджиев апелира гражданите да сигнализират за нередности, дори това да е в извън работно време или в почивен ден. По думите му, ако имало сигнал, органите на реда щели веднага да разтурят "ритуала".

Подобни "жертвоприношения" оказва се не са рядкост в квартала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
9
 
! Отговори
Обаче преди 3 години
Агнето всъщност е било шиле (нормално е софиянци да не правят разлика), а за клане на прасе още е доста топло и рано, освен това малко хора дерат прасета и нямаше да е толкова зрелищно.
87
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами пържолите в магазините са свински и пилешки, а не агнешки, ***!
86
2
 
6
 
! Отговори
Софиянец преди 3 години
Селските същества пак злобеят
85
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ОТ КЪДЕ МИСЛИЕТ ЧЕ ИДВАТ ПЪРЖОЛИТЕ НА РАФТА В МАГАЗИНА?За кремвиршите и саламите има хуманно решение но за пържолите няма хуманен метод.
84
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да беше заклал някое псе, пак полезна работа щеше да свърши. *** има много. А тоя *** да коли с такава злоба агънце. Нещастен!
83
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
София си е село по произход. Друго са градовете Велико Търново, Пловдив, Ахтопол, Плевен, Варна, Русе
82
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименА е всички възмущавали се наблюдатели да не се правят на ощипани. Да не би бурканите с месо в колите им, като се прибират от родните места, агънцетата да са се озовали сами там.Не съм против консумирането на месо, предимно в менюто ми има свинско, пилешко месо и риба. Агнешко и телешко месо НЕ ям, нито пък изпитвам удоволствие от това да се колят тези чисти животни. А това с агънцето е жестокост.
81
2
 
5
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
95% от софиянци са със селско родословно потекло и ги влече касаплъка - човек от гените си не може да избяга.
80
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да загатнем ли с какъв цвят на кожата е бил този мъж...?? Понеже медиите много ги е страх да кажат в прав текст!
79
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е какво искат само 1200 евро е квадратния метър на жилищата в Младост. Виж ако стане по 4000-5000 може би няма да има касапи по градинките.
78
0
 
3
 
! Отговори
88 Sorry преди 3 години
Забравих, че "пaчa" е мръснa дума
77
2
 
6
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
Пише се "закла" а не "заколи"!На село можеш да приказваш както си искаш но е срамно уж журнала пък да пишат на домашния си диалект!
76
1
 
2
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Американците убиват свинете "хуманно" с куршум в главата, но ние българите обичаме да си хапваме *** и ще си счупим някой зъб с куршума.
75
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А е всички възмущавали се наблюдатели да не се правят на ощипани. Да не би бурканите с месо в колите им, като се прибират от родните места, агънцетата да са се озовали сами там.
74
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човек може да излезе от селото, но селото не може да излезе от човек.За всички, смятащи че няма проблем да коли агнето си на площадката пред блока, има. Както има проблем да вдигнеш сватба, да викнеш поп и да гръмнеш с пистолет пред блока.Като живееш с много други хора е хубаво да се съобразяваш с тях.Някои от тях може би имат деца, някои може би са със специални потребности.Животът в града просто предполага, че човек се съобразява с друго.Дали това е за добро, или е за лошо, това е друг въпрос
73
1
 
3
 
! Отговори
ШибиРиби преди 3 години
Говеем а?
72
3
 
4
 
! Отговори
светнат преди 3 години
До ПитащИма, разбира се! Основната разлика, че животните се зашеметяват с ток или седативи и не изпадат в ужас преди гибелта си. Доказано е, че ако животното е ужасено преди края си хормоните на ужаса се предават чрез месото на консумиращия ги.
71
2
 
4
 
! Отговори
Ъъъъъъ преди 3 години
Като са гледали, трябва да си платят за шоуто, а пък може и да са понаучили касаплъка, което ще им е от полза.
70
3
 
6
 
! Отговори
Deep Zone преди 3 години
Великан! Чакаме с нетърпение и тричане на кучета в езерото в Дружба :D
69
3
 
5
 
! Отговори
лз преди 3 години
е, в Младост все пак, селяните - са си селяни, не случайно се появи една реклама - не остарявай в младост - запознай се с центъра, но уви тези дето искат да дерат ягнета и кокошки са си все там