ЦГМ предлага: Транспортът в София с намалено работно време

Последните курсове на градските линии да са около 22 ч.
Обновена: 27 ное 2020 11:45 | 27 ное 2020 11:40, Анисия Иванова
17
ЦГМ предлага: Транспортът в София с намалено работно време
Снимка: БГНЕС

Центърът за градска мобилност ще предложи на Столичния общински щаб временна промяна в работното време на обществения транспорт за периода от 30 ноември 2020 година до 21 декември 2020 година, съобщиха от общинската компания.

Причината е въвеждането на по-строгите противоепидемични мерки от 27 ноември тази година, което ще доведе до намаляване на пътникопотока в обществения транспорт на Столичната община. Затварянето на училища, университети, забраната за извънучилищни дейности, както и промяната в работния режим на различните бизнеси ще е и причината за по-малка натовареност по линиите на градския транспорт.

От ЦГМ ще предложат последните курсове на градските линии да са около 22 часа, а на извънградските - 22,30 часа (подобна мярка беше въведена и на 11 май т.г.). Временно ще бъде закрита линия А 294, която е с маршрут: Студентски град – метростанция „Г.М. Димитров“.

Колите на обществения транспорт ще се движат по зимни разписания. ЦГМ ще прави анализи на потока от пътници в реално време и в случай на необходимост ще може да организира гъвкави промени по линиите, ако се налага.

ЦГМ напомня, че всички превозни средства, каси, депа и обекти се дезинфекцират минимум по два пъти на ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
1
 
! Отговори
До 14 преди 3 години
*** оди пеш, бе!!!!
15
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
За толкова години не станахте гъвкави по отношение на разписанията,та сега ли?
14
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Градският транспорт е най-голямият източник на заразата. Мутрите явно се грижат да си остане такъв, като ни натъпчат в него като в консерва. Разумното решение е да се спре обществения транспорт и хората да пътуват с колите си или пеша.
13
2
 
3
 
! Отговори
ПКП речи преди 3 години
"Ми ходете пеша, бе!"
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както е тръгнало ще направят градския транспорт да минава сутрин, обед и вечер кой се возил, возил. През останалото време столичани в повече "да ходят пеша бе" както го рече онова умното кърджалийско нещо.
11
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я ги спрете най-добре.Да видим колко замърсяват и заразяват.Веднага ще спрат да се увеличават заразените,а и въздух ще има маалко по-чист.
10
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре де, не осъзнаха ли до сега, че като се тъпчат хората в градски транспорт рискът да си предадат заразата е огромен, и съответно адекватната мярка би била да създадат условия хората да спазват дистанция като пуснат повече коли на по-често! А не като ги намаляват броя им и работното им време! Разбирам, че им е по-изгодно така, ама живота и здравето на хората ли искаме да пазим или печалбите на градския транспорт?
9
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много хора ходят на работа (хранителни магазини например) с градския и се прибират късно, а скъпите таксита не са никаква алтернатива. Що за безумни предложения??
8
7
 
9
 
! Отговори
Майстора преди 3 години
Аз пък предлагам по всяка линия да пускат само по 1 курс във всяка посока: от 12:00 до 14:00. Какви са сега тея работи, кой пътува сутрин към работа и кой луд се прибира от работа в 22:00, къде го има това по света да работят на смени????
7
2
 
22
 
! Отговори
данчо преди 3 години
Цяло лято транспорта в София беше намален.Хората се блъскаха като сардини.Разнасяха се вируси на воля.Сега ново безумие.Време е Фандъкова да си ходи на село.Оставка.
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен "Ходиш пеш и дишаш смога." Дишаш смога при всички положения, обявили дебилните смог и изкарали под Брюксел да режат асфалт (прах до над небето), каква е тая любов към асфалта не знам. Да си вземат по една буца в леглото ... .... .
5
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И после ни призовават да оставим колите в буферните паркинги, без да има алтернатива. Всичко е точно :) Ходиш пеш и дишаш смога.
4
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Центърът за градска дебилност пак се изходи, просто го спрете ако мъничко ви е еня за София.
3
2
 
23
 
! Отговори
Фандъкова преди 3 години
С поредната мега глупост.Но после пак хората ще са виновни-струпвали се в градския транспорт.
2
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не само намалете времено а и броя им, че тия дето останаха да робатят да се тъпчат вътре като сърдели - МАЛ-УМНИЦИ. Така са намалили и бр на мотрисите в метрото, та кото дойде часа пик да се издушат вътре!!!
1
25
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правилно. Недоумявам за какво излиза всичкият този народ да се шляе безцелно по магазини и улици. Малко отговорност, самосъзнание. Който не може да работи от вкъщи, той да използва транспорта. Ако е нощна смяна, става сложно, защото нормален човек на такси не би се качил, но да кажем, че ще използва някое приложение с читави таксита.