В сезона на активния листопад: Купчини листа гният по улици и тротоари

Още от HelpBook - разбитият път към Воляк, нагло паркиране на инвалидно място
28 ное 2020 22:36, Анисия Иванова
25

Снимка: Helpbook

Сезонът на активния листопад е в разгара си, а събирането на листата трябва да се извършва по определен начин. В платформата Helpbook.info получихме няколко сигнала за недокрай свършена работа по събирането и извозването на растителните отпадъци.

Наш потребител е приложил снимки и описва състоянието на площите в район "Сердика“: „Втора поредна година наблюдавам как в ж.к. "Банишора" падналите есенни листа се събират на купчини около дърветата. Никой не събира и/или извозва тези купчини, а вятърът ги разпръсква обратно по улиците. В резултат те гният по улиците и тротоарите до късна пролет. В ж.к. "Лозенец" например листата се събират в чували, които после се извозват, и в резултат не гният с месеци по улиците, замърсявайки както обществени, така и частни площи, причинявайки неприятни миризми и най-вече създавайки опасност от подхлъзване“, пише в сигнала.

От друг квартал получихме сходен сигнал: „Почистващата фирма събира листата и ги трупа на купчина (натрупани са вече и чували с листа), които не извозва вече един месец. Уж минава камион да ги събира, но това важи явно само за булеварда (не се влиза по малките улици). Лошото е, че започва да става бунище (туби от вода, бира и др.) адресът е кв. "Бенковски", ул. "Поп Георги Величков" 10 в непосредствена близост от центъра на квартала“. Нашият потребител се надява работата да се свърши до край, за да не се появяват новоизникнали бунища.

Получихме оплакване от град Русе за системно ползване на инвалидно място за паркиране пред жилищен блок. Също така редовно се възпрепятства достъпът до специално изграден тротоар за преминаване на инвалидни колички от шофьори, които спират на него, без да имат необходимите за това стикери.

Наш потребител ни изпрати снимки, на които се вижда безобразното състояние на пътната настилка на разклона към село Волуяк. Участъкът е осеян с огромни кратери, а на много места асфалтовото покритие изцяло липсва, което създава предпоставки за ПТП.

Това са само част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден, подайте сигнал в HelpBook.info!


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
4
 
! Отговори
Капитана преди 1 месец
Не съм съгласен с практиката да се извозват листата,защото по този начин почвата се лишава от естествен начин на торене. Никой няма да докара нова почва.
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И пред Моя блок е съштото, няма кой да ми събере шумата от ореха съм го насадил от е такова си го донесох от село да си берем ореси и да ми прави сенка на жигулата коловете от доматиту прибраха а шумата не и едни торби била бех приготвил до кофата със секакви подчти не носени гуменяци и ги разфарляха из целия раион нема кой да изчисти много е мръсно а требва да е чизто зарави вироса
16
0
 
8
 
! Отговори
Смехурко преди 1 месец
Ами че грабнете метлите и преметете. Ние пред нашия блок това правим. Никак не е трудно. И като падне сняг, не мрънкаме, а почистваме нашия район. Не отнема много време, пък и се събираме и е весело. Е, тази година - освен с метли и лопати, и с маски.
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Нашият потребител се надява работата да се свърши."
-------------------------------------------

Да плаща данъци и такси и да се надява.
Никой не му пречи да продължава да се надява при условие, че плаща.
14
1
 
5
 
! Отговори
В. Узунов преди 1 месец
То покрай вируса и колко бабички вече угниват ам здраве да е.
13
4
 
12
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 месец
Ей глезлльовци не се иплаквайте листата са ви най малкия проблем
12
2
 
2
 
! Отговори
Хммм преди 1 месец
Ще го имам предвид. Добре.
11
3
 
11
 
! Отговори
гост преди 1 месец
листата.....
ами въздуха от печките....не се диша....уж проветряване заради ковид,а и не само....а то влизат отрови в домовете ни...нали уж санкции щеше да има за отопление на твърдо гориво....
никакви мерки не се вземат
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 1

От историята ти, на човке да му умекнат китктие направо ...
9
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До vie kakvo iskate

Готов съм аз да плащам за чистене, но тогва трябва да спра да плащат такса жилище и такса смет, а общината да се разкара и да не ми се вре в бизнеса. Инааче гражданският договор пропада.
8
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Боколандия, всичко е оставено на вятъра.
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Листата са добър зарзават, почвайте да нагъвате.
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това новина ли е? Или реклама къде да пишем нередности?
5
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това,че гният по улиците ,не е чак такъв проблем,при дъждове отиват в канализацията,задръстват тръби и стават наводнения
4
1
 
21
 
! Отговори
Кметицата пак спи преди 1 месец
Десет години и спане и крадене. Не й ли омръзна?
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен

И при нас има семейство закръглени жълти котараци, които пред лятото съжителстват с два таралежа. Комбина са, висчко живо ги храни.

Обаче за прегладнялата котка и на мен ми стана много мъчно. В кой квартал е?
2
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 1

Къде беше котката? Не може ли да й занесете нещичко?
Наистина бездомните животинки много ще пострадат тази зима - преди все някой им подхвърляше по нещо от ресторантите. Нека бъдем добри, моля ви...
1
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Днес видях една улична котка.
Тя ядеше жълти, опадали листа.
Явно беше гладна. Стана ми тъжно.
Всички говорим и се притесняваме за бездомните кучета.
Но никой не се вълнува от съдбата на бездомните котки, които също са много. Тъжно е. Много е тъжно.