Въздухът в София се поизчисти - на 48 място е по замърсяване

Най-мръсен е въздуха в кв. "Дружба"
7 дек 2020 08:58, Нели Христова
23
Въздухът в София се поизчисти - на 48 място е по замърсяване
Снимка: БГНЕС

Вятърът и дъждът в София тази сутрин поизчистиха въздуха и столицата е в жълтия сектор по замърсяване, съобщават от БГНЕС.

Индексът за качеството на въздуха показва 15,5 µg/m³, което тази сутрин нарежда столицата ни на 48-мо място в света по замърсяване.

По данни на сайта airsofia най-мръсен е въздухът тази сутрин в кв. "Дружба", следват "Подуяне" и "Хаджи Димитър".

В световен мащаб най-мръсен е въздухът в Делхи, Индия, следван от Карачи в Пакистан и Дака в Бангладеш. По-надолу в таблицата са Брюксел на 19-о място, Париж – 30- място, Лион – 33-то, Лос Анжелис, САЩ – 35-то място, Портланд в САЩ – 38-мо място.

А най-чист въздухът тази сутрин е Мелбърн в Австралия, следван от Ташкент в Узбекистан и Осло в Норвегия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въздухът е чист защото вали дъжд и улиците са мокри и прахоляка не може да се вдигна от тях а общината трябва да замества дъжда с миене на улиците ще видите тия дни като изсъхнат как пак ще е мръсно Аз сега като вали дъжд дали са палат печките или не сепала
19
1
 
4
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Преди 1989 година горенето на гуми беше изключение и то в малки количества, а сега е правило в кварталите с избиратели на ГЕРБ. Сега се появи вятър и махна голяма част от замърсяването, но в кварталите около маалите пак се е доста замърсено.
18
1
 
3
 
! Отговори
тъй де преди 3 години
До ДаЗащото ще счупи скалата от мизерия.
17
1
 
4
 
! Отговори
Да преди 3 години
А в Красна поляна, защо няма измервателна станция?
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направо кристално чист, само на 48 място в света.
15
3
 
2
 
! Отговори
Стар софиянец преди 3 години
Смогът винаги си е бил смог! Но въздухът в София по рано беше по мръсен от ,въпреки че бяхме с повече от милион по малко и с по малко коли. Като се качахме на Копитото или Златни мостове и погледнеш от там по това време София беше под калпак от мъгла,дим,смог.....Котловина е все пак и при безветрие винаги е било така.......А поне 60% от жилищата бяха на твърдо гориво.Въглищата-чукуровски,пернишки,донбаски,***,а раздробенното и разпрашеното,за дане се хвърля ,увиваха във вестник и торяха!
14
3
 
1
 
! Отговори
До 14 преди 3 години
Е като нямаше тогава Интернет не можеше да оплюеш никой.То и никой нямаше да посмее де,защото ,,гримьорната"на Московска 5 ,,възпитаваше в едно каменно корито и един професионален костотрошач !!!
13
4
 
4
 
! Отговори
До Маскираният скопе преди 3 години
Питай мама и тате какво беше като работеше Кремиковци!!!Мъглите и смогът бяха по гъсти и по миризливи! А в голямата си част от София хората се отопляваха с въглища и дърва и камиони и електрокари ,,щъкаха из цяла София и изсипваха товара на тротоара до шахтата на мазетата.Нещо нормално беше да видиш цялото семейство с кофи и лопати и почернели от кюмюра лица да го прибират мазето си...Или цистерната с нафтата мушнала маркуча в шахтата да пълни варелите ни.Кой ли мереше тогава прахови частици?
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименПреди 1991 нямаше мъгли ли ?
11
1
 
6
 
! Отговори
Маскираният скопец преди 3 години
трафикът в Дружба е почти никакъв тези дни. Откъде ли е замърсяването?
10
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Качеството на въздухът е съпоставимо с градове с 10 милиона население... Изчистило се е хах.Като в Мумбай..
9
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изчисти се щото индо-мексиканскитене палят толкова много гуми и отпадъци да се топлят.Всички знаем защо е мръсен въздухът.500 хиляди каруци с отрязани катализатори и 200 хиляди мауглита горящи пластмаса и гуми.
8
7
 
4
 
! Отговори
Радо преди 3 години
Много важно. Пак ще се замърси. Бабите ви едно време всеки ден са гледали какъв е въздуха и са доживели до старини.
7
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално да се изчисти, днес има вятър! Нищо не може да направите с мъглите, и петкан да дойде на власт, и с каруци да се движим, и на ток само да се отопляваме все ще си има мъгла! Географското положение на града е идеално за такива мъгли!
6
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има ветрец, затова.Иначе най-разумното е инвестиране в огромни вентилатори за създаване на изкуствен вятър, а не само оня Топуз да открива отсечки от по 1,7 километра!
5
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
48-о място от 27 държави в ЕС. Евала Бойко :)
4
5
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ГЕРБ ОБЯВИ РЕЗУЛТАТИ, ЧЕ ВЪЗДУХА В СОФИЯ БИЛ ПО-МРЪСЕН ОТ НЮ ДЕЛХИ СТОЛИЦАТА НА ИНДИЯ И ОТ ПЕКИН СТОЛИЦАТА НА КИТАЙ!!! ТОВА НЯМА КАК ДА Е ИСТИНА!ГОЛЯМО КРАДЕНЕ НА ПАРИТЕ ЗА УЖ МРЪСНИЯ ВЪЗДУХ ОТ СТРАНА НА ГЕРБ И ДОКАТО СА НА ВЛАСТ НЯМА ДА СПРАТ ДА КРАДАТ!!!
3
5
 
8
 
! Отговори
До АнонимеН преди 3 години
0ли, пий си хапчетата
2
8
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ВЪЗДУХА В СОФИЯ ИЗОБЩО НЕ Е БИЛ ТОЛКОВА МРЪСЕН!ДАВАХА СЕ ФАЛШИВИ ЗАВИШЕНИ СТОЙНОСТИ С ЦЕЛ ГЕРБ ДА КРАДЕ В ОСОБЕНО ГОЛЕМИ РАЗМЕРИ ОТ ПАРИТЕ НА ОБЩИНАТА ЗА СПРАВЯНЕ С ПРОБЛЕМ ЗА КОЙТО НЕ ДАВА НИЩО НО ПАРИТЕ БЯХА СВИТИ!!!---------ГЕРБ АКО НЕ ВИ ИЗЛЪЖЕ И ОКРАДЕ ЗНАЧИ ТОВА НЕ Е ГЕРБ!
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Миналата седмица валя сняг, след това вятър, сега дъжд вие какво очаквате ? Като спре да вали ще ви питам...