Засилени проверки в магазините, няма сериозни нарушения

Столичният инспекторат следи за противоепидемичните мерки
4
Засилени проверки в магазините, няма сериозни нарушения
Снимка: БГНЕС

За последните два дни служители на Столичния инспекторат са извършили близо 30 проверки за спазването на противоепидемичните мерки в големите нехранителни магазини в София. Проверките се извършват в различен часови диапазон. Провеждат се съвместно с екипи на Общинската полиция.

Засечени са били единични нарушения, касаещи главно личните предпазни средства. Санкциите са били наложени на клиенти.

„Примерно влизайки в магазина с маска, след това решават да се освободят от нея, носейки я проформа“, обясни пред БНР Анета Савова от  Столичния инспекторат.

На този етап няма сериозни нарушения, увери Савова.

В някои магазини проверителите са установили електронна система за пропускателен режим, което по думите на Савова създава спокойствие за клиентите. В тази ситуация не бива да правим компромиси с нашето здраве, подчерта тя.

От средата на октомври проверките в търговските обекти са вече над 30 хиляди, като обхващат както малки квартални магазини, така и големи търговски центрове преди затварянето им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В БГ аз не знам някога да е открито голямо нарушение и да има обвинени. Те цели реки тровят, бълват гнусотии и тровят цели градове, вие за некакви магазини се кахърите, дето и без тва всичко в тая държава е пунта мара, знаят го от министъра до проверяващите органи. Бутафория на държава.
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой плаща музиката ,....веригите ,пълно е с хора а не само нарушения ,не мисля че ще се плаща на охрана ,а там да ходи полиция ,или да много стари пенсионери или жени ,крият се зад големите рафтове ,даже има и хора без маски ,охраната е на много ниско ниво
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами ние българиге не знаехме че има такива мерки.
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А в големите хранителни кога ще има проверки?Защото преди Никулден дистанцията беше нулева и дори отрицателна! Какво пречи да се пускат по десетина човека в магазина, а останалите през 2 метра на опашка навън?*** ни мaмaтa тие...