София може да отвори градините, но по-добре след Нова година

Връщането на децата за седмица крие повече рискове, смята Тодор Чобанов
Обновена: 11 дек 2020 11:40 | 11 дек 2020 11:33, Ния Христова
13
София може да отвори градините, но по-добре след Нова година
Снимка: БГНЕС

Детските градини и яслите в София може всеки един момент да отворят врати. Това каза пред bTV зам.-кметът на Столична община Тодор Чобанов относно даденото обещание от властта, че при ниска заболеваемост заниманията за най-малките може да се възстановят на 14 декември или 21 декември.
 
Той уточни, че все още не се знае дали ще се вземе подобно решение, защото обработката на данните продължава и предстои да се вземе решение по темата.

Още по темата
"За момента оценката е, че нямаме основание да сме спокойни при едно евентуално отваряне на детските градини в Столична община. В София все още има значим брой нови случаи. А това е една система, която се крие рискове", уточни още Чобанов.
 
Той е на мнение, че родителите не подкрепят връщането на децата в градините и яслите преди празниците. "Коледа и Нова година са семейните празници, децата традиционно са при родителите си, а едно отваряне в рамките на седмица би създало много повече проблеми, отколкото би решило", допълни зам.-кметът.
 
Чобанов обясни, че е по-добре отварянето на системата да се случи след Нова година.
 
Здравният министър не посочи конкретна дата, на която ще бъдат отворени детските градини. "Ние не се готвим да отворим детските градини и ясли, имаме нужда от още информация до края на седмицата, за да се вземе окончателно решение, към момента данните не ни водят в тази посока", заяви проф. д-р Костадин Ангелов по време на брифинга на националния оперативен щаб в четвъртък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
moment...v bibliata kak e bilo?...ako sa bili zatvoreni iaslite, kade e stial da parkira bebeto onzi bibleiski djendar?a. pri neofitb. pri franciskov. pri merkelg. pri makrond. pri juan karlos
10
2
 
6
 
! Отговори
Фен преди 3 години
На този най ще му ходи гегата.
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чобанов,стига вече. Разбрахме че отсега нататък тъй ще да е.Не лъжете повече и без това родителите останаха масово вкъщи без работа и ще си гледат децата.
8
2
 
8
 
! Отговори
kilop преди 3 години
явно след Нова Година вируса ще се уплаши ,че идва ваксината и ще избяга от страната ни,най-вероятно през терминал 2 ,както го направиха много много сънародници !
7
7
 
6
 
! Отговори
kilop преди 3 години
Всички власт имащи разбират толкова от управление на кризи колкото и от примерно -аеронавтика. Реално училищата в София са затворени от началото на ноември да са спаднали случайте -не не са затвориха и градините -да са спаднали случайте не не са .и след нова година какво и каква нова порция лъжи ще пропагандират ? Защото е ясно на всички имащи поне малко разум ,че затваряйки над 1 милион деца по къщите ти реално затваряш и поне 500000 възрастни, за да ги гледат иначе лок дауна бил лекичък -смях.
6
2
 
12
 
! Отговори
леле преди 3 години
Пуснете яслите и градините, или като в норамлните държави давайте 80% от заплатата на родителите, които не могат да работят, за да си гледат децата! Който има възможност да си гледа децата или го е страх да не ги пуска. Всеки да си преценява, но в крайна сметка да има тази възможност е важно!
5
7
 
5
 
! Отговори
Пародия преди 3 години
Никаква логика нямаше в затварянето на детски ясли и градини. Основните места, където хората се заразяват са офисите и градския транспорт. Вижда се, че и след като затовриха "уж" всичко пак се задържа процента на новозаразени. Друга тема е тази статистика колко е вярна. Но ако градините бяха огнища, много повече учителки щяха да са болни, а реално не е така.
4
6
 
9
 
! Отговори
зомби Тодор преди 3 години
Тодоре, *** на психиатър! Пускайте детските градини! Не тормозете деца и родители!
3
0
 
13
 
! Отговори
"Умни" гла преди 3 години
А защо изобщо трябваше да коментират, че може и да ги пуснат, като на всички беше ясно, само дадоха надежда на хора, които нямат възможност да си гледат децата и да работят. Само говорят неща, които не изпълняват, така и никой от медиците на първа не е получил по обещаните 1000 лв., къде са отпуснатите пари? Мерките като са пълна пародия, за едни важат, за други не. Затвориха молове, но други големи и чуждестранни вериги останаха отворени, даже били глобили джъмбо с 200 лв. смях в залата.
2
12
 
7
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Направо да не ги отварят! И най-добре да продължът мерките срещу коронавируса и след Нова Година! Всички училища, университетите затворени. Ресторантите също. Ако отворят всичко, пак всичко ще пламне!
1
2
 
14
 
! Отговори
АЗз преди 3 години
Който не желае и има възможност да не си пуска децата на градина... Помислете за тези който нямат възможност да си останат в къщи и да си гледа детето. Какво да правят тези родители?