Видео показва катастрофата на Околовръстното в момента на ударите

Заледен път и висока скорост са причината за верижната катастрофа
13 яну 2021 08:14, Александър Попов
243
Видео показва катастрофата на Околовръстното в момента на ударите

Мокър и заледен път, както и несъобразена скорост са причините за верижната катастрофа на околовръстния път при "Симеоновско шосе".

8 автомобила се сблъскаха, двама души пострадаха, а щетите по автомобилите са сериозни.

Още по темата
В социалните мрежи бе качено видео, което показва точно момента на катастрофата.

По информация от Спешна помощ пострадали са двама души – жена на 36 години, която е с контузия на главата и съмнения за комоцио, както и мъж на 46 години. Жената е откарана в "Пирогов", мъжът – във ВМА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
4
 
14
 
! Отговори
Честно преди 3 години
Понякога ме е страх да карам с една идея под ограничението - ако е 80, на заледен участък карам с 60-65, и все си викам кога някой др.сльо, ще ми се разсвири и ще ме ядоса. Много агресивни са в София. Карам с 40 км. около 50 метра преди завой и на 6 РПУ по Бъкстон, някакъв нервно ми свири.
201
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ниска квалификация като шофери. То не е само да натиска *** на газта, да преценяваш обстановката на 200-300 метра пред тебе, ама... "култура". Ако всички тия са автомобил на Бърза помощ разбирам, ама се бърза ей така от фукня. И най вече от простотия!
200
2
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
До Данчо катаджиятаАло,Данчо,хайде да мислим понякога,а?Все още има хорица,които карат коли без абс,ти какво искаш,да бъдат дискриминирани,що ли?
199
4
 
10
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
Мда, не са чували, че може да се кара и със скорост под ограничението, както и за спиране с 5-та, 4-та, 3-та, 2-ра и спирачка чак тогава.
198
3
 
33
 
! Отговори
преди 3 години
Не е причина лошото време - снимащия успява да спре, нито пътя - там той е без забележки. Проблема е простия и нагъл нашенец - там под моста има отбивка за Студентски град и редовно някой *** се прережда на опашката, като запушва околовръстното в дясната му лента. Често и засича движещите се трилентовия път, като рязко свива към отбивката, за да пререди другите. А камикадзето от ляво - без работещи светлини, с много висока скорост, некадърен шофьор който не владее автомобила. Същия проблем!
197
5
 
24
 
! Отговори
a преди 3 години
Този с Нисана е направо за затвор! Без светлини през нощта с поне 100км в час! Или не натиска спирачките = дрогиран, пиян!
196
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прочетете и следващата статия за Западната дъга в София от 14:22 и може би нещо ще ви просветне и ще спрете да обвинявате за всичко шофьорите.
195
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На този лед там никакви гуми не помагат.
194
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълен смех и некадърност + скапани летни или зимни гуми карани лятото. Нали сме тарикати. Тоя с Нисана, никакви светлини, ковчег на колела... Не бачкат, не включени или без спирачен път...
193
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До мдааааа - а през лятото да сложат климатици да охлаждат асфалта, предлагам аз...
192
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГНЕВЕН- тъпан си... стикерите и хартийките се плащат на държавата.... застрахователите печелят от премиите, понеже такива като теб не харесват застраховките, сега тия без каско ще ходят пеш... и да водят дела срещу АПИ/СО нямат големи изгледи за успех... и не, не съм застраховател
191
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ви имам и коментариите в стил КАТ. Дано не сте шофьори.
190
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Основното е, че пътя там е бил заледен и пързалката е била страшна.
189
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този вляво видя, че трябва да спира, когато предния се удари в спрелите коли. Какво ще направиш за една секунда? Явно се опита да направи нещо - колата му поднесе, но не успя, както не успя и този преди него опитвайки се да спре с помощта на мантинелата. На такава пързалка и с 5 км/ч да шофираш, пак ще се натресеш.
188
2
 
45
 
! Отговори
Мунчо преди 3 години
Какво имаме и къде е причината: прав път 3 ленти в посока, без неравности, ограничение 80км/чосветен участъкзимна обстановка, градусите около нулата - евентуални поледици тук тамСлаби шофьорски умения и арогантно поведение, каквото се демонстрира всеки ден по околовръстното не само в този участък. Колкото и да си добър, и да овладееш ситуацията винаги ще се намери някой, който ще те удари с или без аварийки. На тоя в ляво и прожектор да му бяха сложили все тая пак ще удари.
187
7
 
24
 
! Отговори
Данчо катаджията преди 3 години
Проблема не е в заледения път, а в това че се кара с висока скорост, не се спазва дистанция и не се следи пътя! На едната кола ясно се вижда, че задните гуми не се въртят - защо кат позволява кола без ABS да се движи по пътя през 2021 ? Защо позволяват да се кара с летни гуми които са напълно неадекватни зимата, без значение от грайфера ? Защо тези които не спазват правилата за движение по пътищата имат книжки ?
186
2
 
18
 
! Отговори
Киро преди 3 години
До АнонименВ средната лента един мигаше с аварийните и този снимал видеото спря, а в другите две ленти не им мигаха аварийните и се нацепиха. Голяма работа, че си успял да спреш навреме според Закона и Правилника, като не си взел мерки да не те ударят колите зад теб. Дано не сте шофьори.А тоя в ляво дето ги натресе не вижда аварийките в съседното платно ? Гледа / не гледа даже и неговото ? Аре моля, под вола теле ще търсим. Събрали се стадо овце с коли на пътя и ето какво получи.
185
2
 
3
 
! Отговори
АМИ преди 3 години
ХАЙДЕ НАЗДРАВЕ....
184
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещата в случая станаха заради две неща: заледен път и късно разбиране, че колите пред теб спират, за да спреш и ти. Останалото са подробности в резултат на тези две неща.
183
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В средната лента един мигаше с аварийните и този снимал видеото спря, а в другите две ленти не им мигаха аварийните и се нацепиха. Голяма работа, че си успял да спреш навреме според Закона и Правилника, като не си взел мерки да не те ударят колите зад теб. Дано не сте шофьори.