Продължава премахването на незаконни гаражи в "Слатина"

Събарянето на една клетка струва 1800 лева с ДДС
28 яну 2021 14:32, Петя Славова
33
Продължава премахването на незаконни гаражи в "Слатина"
Снимка: Столична община

В столичния район "Слатина"  продължава премахването на няколко гаражни клетки, съобщава БНР.

През 2012 г. са регистрирани около 800 такива гаража. Но има и още. Целта на регистрацията е била да се знае къде са те и да се установят собствениците, обясни пред Радио София районният кмет Георги Илиев.

Процедурата предвижда предупреждение за доброволно премахване на бетонната клетка, а ако това не се направи от собственика (когато той е ясен), общината го прави, но сметката се изпраща на гражданина, на чието име е регистриран съответният гараж.

Още по темата

Премахване на клетка струва 1800 лв. с ДДС.

На мястото, където днес са багерите, преди седмица е имало 6 клетки, а днес са три, обясни Илиев. Две от останалите са опразнени и са премахнати вратите от собствeниците. Само една е заключена. На освободеното място ще се оформят паркоместа.

Всички гаражни клетки в София рано или късно ще бъдат премахнати.

Кметът на "Слатина" сподели, че е провел допитване с жителите на района и сега администрацията знае в кои квартали хората искат да бъде въведена зелена зона за паркиране и къде – не са съгласни.


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
О2 преди 1 месец
Щом имате афинитет към барачките, представям си какъв софиянец сте, хаха. Имайте предвид също, че не всички нови лица, които виждате в квартала си, са току-що слезли от джанката в двора, най-образно казано.
30
0
 
5
 
! Отговори
DDD преди 1 месец
Не само Слатина, тя цяла София заприлича на провинция, откакто Жельо премахна жителството, и тук надойдоха всякакви от всякъде!... В момента София е едно голямо село... Със съответния манталитет!...
29
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До DDD

Господине/госпожо, не искам да обиждам, но с тия "бараки" Слатина си прилича на "провинция".
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези панелни гаражи спасиха много автомобили от кражбите след 1989 година, когато бандите на демократите грабеха колите в София. В Младост действаха главно горублянски банди и примерно на двата паркинга за общо 90 коли пред блока ми, които преди 1989 година бяха пълни с коли, след 1989 останаха три коли, от които редовно крадяха части, а едната направо я обезкостиха. Сега същите тези крадци управляват България и за по-лесно крадене на последователите си, махат тези гаражни клетки
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много хубава инициатива, браво!

Багерчето да дойде и да позачисти малко и в младостите.
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да почнат от терасата.Или не е приоритет?
25
2
 
6
 
! Отговори
DDD преди 1 месец
Онлайн проучване може и да е имало, може и да е нямало!... Аз живея от 1988-ма година в Слатина, и до сега съм се наслушал на достатъчно идио.тии от районни кметове и общинари!... Но по-голяма иди.отия от тая, да ти искат1800 лева за премахване на барака, която не струва повече от 300 лева, отдавна не беше имало... И забележете: желание за премахване на бараките и за някакви "зони" изявяват предимно пришълци от прованса в квартала и София!... А без тях има къде да се паркира.
24
0
 
3
 
! Отговори
Незнайко преди 1 месец
Кой ще плаща? В София са хиляди!
23
1
 
8
 
! Отговори
Добре преди 1 месец
А кога най-сетне корумпираните общинари ще направят нещо за да се построят и продадат на гражданите нови гаражи, може и подземни или на няколко етажа, та малко да се поопразнят улици и тротоари. Ясно, проблемът не е от вчера, ама защо нищо не се прави за решаването му - всичко зависи от тях? Много по-лесно им е да си пълнят гушите от презастрояване и да притискат хората чрез кварталните банди да плащат луди пари за наеми. Ами хората да мислят за кой гласуват и да му търсят сметка.
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Купуването и поставянето им не струваше 1800 лв... Споко, цената е калкулирана вярно, много разходи са, дааааааа даа.
21
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Недейте да толерирате използването на тези незаконни клетки! Няма как някой си Ганьо решил, че това е негово и си сложил клетка. Спокойно паркирайте пред тях и гледайте сеир после като дойде полиция и СИ- директен солен акт на собственика и покана да премахне цирка! Изпитано и работещо.
20
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Всички гаражни клетки в София рано или късно ще бъдат премахнати."
1.Имате предвид - всички незаконни гаражни клетки...
2. Всички собственици на премахнати гаражни клетки да започнат дела за дискриминация. Защо махат незаконните постройки на един етнос, а на друг не?
19
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
MАХАТ ти гаража/ в повечето случаи наистина са грозни/,плащаш 1800 лв и от утре след “замитане” като лисицата с опашката започваш да плащаш за платена зона!?!?!?!?
По- алчно животно от комуниста- гербераст на земята не се е раждало!
18
0
 
9
 
! Отговори
Какво? преди 1 месец
Така ли се работи? При положение че една машино смяна е 500лв айде 1000 да за някаква супер яка машина която този гараж ще го сдъвчи и натовари за 30 мин., и те дават 1800 лв на клетка. Чиста далавера 300 лв разходи(че може и толкова да е много) , 1500 лв където си трябва. Може пък и озелеянване с дизайнерски дръвчета да е включено, знае ли човек.
17
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До DDD

Имаше онлайн допитване, беше обявено и на страницата на общината, и на страницата на кмета. И аз участвах.
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Идеята е мутрите в общината да крадат, а за това начини много.
15
6
 
2
 
! Отговори
а преди 1 месец
"Ейй яко се краде! Премахването на една клетка струвало 1800лв. Ужас"

МАХНИ си я сам! Нали това е идеята бре баце...
14
4
 
15
 
! Отговори
DDD преди 1 месец
Никакво допитване не е провеждано в Слатина! Защо кмета лъже? Долу ГЕРБ!
13
1
 
21
 
! Отговори
Мутрафон преди 1 месец
Точно така, разчистете ми терена, да вдигна едно малко блокче на 8 етажа, с 10 паркоместа в подземния паркинг, 10 апартамента, а останалите 11 апартамента ги обявявам за ателиета и за тях не се изисква паркомясто. Не се изискват паркомясто и за кръчмето на партера.
12
4
 
6
 
! Отговори
Марко преди 1 месец
Нека да погледнат ул. Марко Бочар между 109 ОУ и магазин Lidl.