Пак мръсен въздух в столицата, общината призовава да оставим колите

Апелира се и да не се използва твърдо гориво за битово отопление
6 фев 2021 09:15, Петя Славова
75
Пак мръсен въздух в столицата, общината призовава да оставим колите
Снимка: БГНЕС

Столичната община призовава гражданите да не използват личните си коли, а градския транспорт днес. Причината е прогнозата за завишено замърсяване на въздуха.

От кметството апелират също хората, използващи твърдо гориво за битово отопление, за преминаване, при възможност, към алтернативно отопление.

През деня ще се извършват и проверки за контрол на промишлени, транспортни и битови източници за замърсяване с прахови частици в града. От инспектората ще проверяват и строителни обекти, генериращи емисии.

Столичната община отправя призив и за ограничаване използването на камини с открита горивна камера, в случай, че е втори топлоизточник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
19
 
! Отговори
така е по-добре преди 3 години
Пак мръсен въздух в столицата, общината призовава да оставим колите, но и да оставим избирателите на властимащите да горят каквото им попадне пред очите.
20
6
 
2
 
! Отговори
Брадата преди 3 години
Няма да спра да паля каминката, ако ще турско да Се върне
19
2
 
7
 
! Отговори
БГ Мама преди 3 години
Децата на студа - така Джек Лондон нарекъл ескимосите. Така че майки български раждайте студоустойчиви деца да живеят без топлофикация и отопление и без градски транспорт да се живее просто и екологично и почти без никакви пари.
18
2
 
20
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
Добро утро Варна!Не знаех,че автомобилите са виновни в 6 часа сутринта да има мъгла-смог в града!Миришеше здраво на сяра!
17
8
 
9
 
! Отговори
Фандъчкина преди 3 години
Решението е ПРОСТО. ТРЯБВА хората ДА ОСТАНАТ БЕЗ ПАРИ с МНОГО ВИСОКИ ДАНЪЦИ И ТАКСИ. Без пари не човек не може да поддържа и да кара автомобил. БЕЗ ПАРИ човек НАМА ДА може и да си купува твърдо гориво. Ескимосите как могат да живеят в студ и в ледени иглута, защо и българите да не живеят така.Парите събрани ще се дават на зелени фирми и стартъпи на децата на богатите, за да се учат как се прави биднес и въртят фалшиви иновации.
16
3
 
10
 
! Отговори
до 21 преди 3 години
Точно това гледах минути преди да седна да чета новините. Стоях на прозореца и чаках кафето да стане. Гледам долу в градинката зад Големия гигант колите на тревната площ. До преди 1г. имаше някакви гаражни клетки и ги премахнаха. Сега ги няма, но на тяхно място е кола до кола. Качили са ги върху тротоара и от там чак на тревната площ.Изпочупиха плочките на тротоара, където всеки ден паркират. Жалко, че няма как да кача снимка в полето за коментари-да видите брутално наглите как рушат града.
15
2
 
12
 
! Отговори
Край преди 3 години
До 18 какво миене на улици бе - половината коли са паркирани в блатата на бившите градинки. 200 лв. е глобата за паркиране в градинка - дали я налагат. 200 лв. е за паркиране по троторар - дали я налагат.Идат избори - властта иска да я изберат за да харчи бюджета /рушветите са от там/ не ще да налага ред на лумпенята.
14
3
 
16
 
! Отговори
До ГОСТ-3 преди 3 години
,, Билеттът е един от най скъпите в света" !?!В кой свят си пътувал и къде е по евтин???....А мръсният въздух и смогът са проблем за всеки многомилионен град!!.....А какво чудо беше като работеше Кремиковци , димяха Икарусите,а от Топливо изсипваха въглищата направо на тротоара-половин София се топлеше на ***!!!А бяхме и 800 хиляди жители!!!Сега надойдохте,заедно с мурафетите си и дирите кусури,които сами създавате.А тинейджърите пък съвсем не сте в час!
13
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Пловдив е много мръсен върздуха, но хората няма да оставят колите си защото сутрин няма никакви автобуси. Когато си от 7:00 на работа излизаш в 6:00 и няма с какво да се придвижиш в друг квартал.От Кършияка е почти невъзможно да се стигне до Изгрев или Тракия. Автобус 25 до преди 4 год. идваше в 6:05 и горе-долу с прикачване с авторус 6, 26 или 36 се стигаше до училище "Симон Боливар" в 6:55. От 2 години е невъзможно.Сега е абсурдно да идеш на работа с автобус.Първата кола 25 идва в 6:40.
12
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а зелен билет, а миене на улиците?
11
5
 
13
 
! Отговори
Край преди 3 години
Фандъкова "апелира" да не се ползва твърдо гориво за отопление. Големия недъг на българската демокрация е популизма. Кмета не ще да упражнява власт - да ЗАБРАНИ на всеки който не е социално слаб да ползва такова гориво в рамките на града. Да ЗАБРАНИ и на социално слабите в безветрени дни да се греят на твърдо гориво - социалните помощи да са бутилка пропан бутан.Кмета не ще да управлява - стига му да харчи бюджета както му харесва.
10
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дали данчето се вози на градски транспорт и онези лежпери в сградата ходят на кафе и кебапчета в сградата ана наодното събрание със градския транспорт или влосипеди . Данче Бойко - дайте личен пример ама не
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей аве колите не са ви проблем те днес са по родните си места некой гори *** в котловината софия
8
6
 
9
 
! Отговори
Край преди 3 години
Фандъкова с призиви град от 1.7млн. човека не се управлява. Не може с кола да ти е по евтино отколкото с градски транспорт и да очакваш че някой ще ти се качи на трамвай.Защото българчето много иска да "кара" - придава му някакво самочувствие че и то управлява нещо. И защото е позволено да джиткаш с всякакво возило независимо от това колко замърсява. И защото паркирането в центъра е прекалено евтино. В синя зона място не можеш да намериш.
7
12
 
3
 
! Отговори
Галин преди 3 години
как ще вземеш на бай *** колата...нали иска да *** у тех си до 8:20 и в 9 да е на другият край на София да бачка...
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ме "радват" подобни снимки, на които коли на 15-20 години са мнозинството -астричка, Пунто, жипката и тя клони към 15-те , само Дачата и "баничарката" са около 10+.
5
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
общинарите да ходят с градски транспорт, както и другите от парламента и нещата ще се оправят - хем ще са по близко до народа, хем въздуха ще е чист
4
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо нямам спомен да съм прочел статия за това колко междублокови пространства са асфалтирани, колко градинки са оправени за да не се паркира и разнася кал, колко тротоара са направени недостъпни за паркиране....
3
5
 
27
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Общината призовава, но билета за градски транспорт е един от най скъпите в света по абсолютна стойност, фандъка затваря електротрансртни линии и залива релси и градинки с асфалт и купува автобуси с ДВГ, повечето втора употреба. А, и още нещо, аз пък призовавам да не внасят и горят *** на Европа
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко- патерицата на Корнелия се спотайва в Банкя.