Кметът на "Триадица" отговаря на обвиненията за убитото дете

Днес е погребението на трагично загиналия Людмил
18 фев 2021 07:40, Анисия Иванова
77
Кметът на "Триадица" отговаря на обвиненията за убитото дете
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Кметът на район "Триадица" Димитър Божилов отговаря на обвиненията за трагичния инцидент, при който 16-годишно момче загина от токов удар на улица в София. Районната администрация ще даде пресконференция.

Оголеният кабел, който уби детето на булевард "Иван Гешов", се оказа свързан в мрежата на ЧЕЗ на база на служебна бележка, подписана от архитекта на община "Триадица".

Според столичния кмет Йорданка Фандъкова отговорност носи и ЧЕЗ, защото дружеството е включило обекта към мрежата без документ за въвеждане в експлоатация, какъвто и останалите павилиони в района не притежават.

Неизвестно засега лице е прокарало кабел от светофарната шахта по пешеходния парапет до незаконен павилион в двора на болница "Свети Иван Рилски", без разрешителни и в разрез с всякакви изисквания за безопасност, заяви кметът на столицата.

Днес е погребението на трагично загиналия Людмил, а близките му готвят протест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
9
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
Стопанина на павилиона, защо не се сещате за него. Всичко е правено с него и за него
46
3
 
2
 
! Отговори
Кой е кмета преди 3 години
Кмета на Триадица е от ДСБ, вие кво очаквате от един червен, дето се е пребоядисал ?!Отговорност и работа ли очаквахте ?!От ДъБъ са същите безотговорни
45
1
 
5
 
! Отговори
Истината преди 3 години
В столична община имало 400 инспектори,които не се знае за какво получават заплати.А кметицата се гърчи и търси виновни навсякъде,само не и в нейната администрация,която е длъжна да прави проверки и да санкционира при нередности.
44
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
има районни техници по кметствата, чиято работа е да обикалят и санкционират НЕЗАКОННОТО строителство.. от 2011г.не са видели незаконните бараки.Я се опитай да поставиш масичка със столове на общ.тротоар да видиш какво ще ти се случи.всичко е със знанието на общината.на техен служител..да оправи работата с тока.а фирмата е с подставени хора .зад тях има общинар, който прибира сумите от дейността.
43
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 3 години
Бащите от "Системата майката ни... такова":КОРУПЦИЯТА УБИВА
42
3
 
3
 
! Отговори
GG преди 3 години
До 50Да, но до 2018 е имало стълб и токът е минавал през него. Сегашното инженерно творение по оградата е от сегашното управление на Триадица ;) Иначе добре тролиш
41
3
 
4
 
! Отговори
GG преди 3 години
А бе какво става ? Кметът на Триадица от ДБ прави некви схеми. Служебна бележка не е разрешително и официален документ. Какво се оказва ? Тия обекти работят срещу точната сума или на приятел/роднина. Тези ли са спасителите от мафията ?
40
2
 
7
 
! Отговори
Ами преди 3 години
и то к`во излиза - след всеки ремонт от некадър ниците на ВиК, енерго и др.подобни кметът трябва лично да отиде и да им провери работата ли ?ЗАДЪЛЖЕНИЕ НА КМЕТА е да осигури ефективен и действащ контрол, който да осигури безопасността на гражданите. Това очевидно не е по силите на действащата кметица затова ОСТАВКА !!! И да идва човек, на който това му е по силите.Иначе какво - хората така да си умират по улиците, защото имало по 100 ремонта на ден???
39
1
 
11
 
! Отговори
Ами преди 3 години
Неизвестно засега лице е прокарало кабел от светофарната шахта по пешеходния парапетХайде да го намерите това лице и да го изпратите да полежи няколко години на топло, на държавна издръжка.Следващите лица може да се замислят, когато видят какво ги чака.
38
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Районния кмет да си подава оставката незабавно!
37
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и то к`во излиза - след всеки ремонт от некадър ниците на ВиК, енерго и др.подобни кметът трябва лично да отиде и да им провери работата ли ? Ами те в София ремонтите на ден са поне 100 ? Правете си изводи !
36
4
 
13
 
! Отговори
Бай Баяни преди 3 години
Най-големите мутри са комунистите. Създадоха ги правителствата на социалистическата партия от спортисти и бивши агенти на Държавна сигурност да рекетират и перат червените им куфарчета. Заводи и предприятия бяха раздадени ангро на червените ръководители като новите капиталисти, а те ги точеха и Крадеха като за последно. Любен Гоцев създаде задкулисието. Сега викат като улави " мутри вън" на своите създания.
35
10
 
5
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
*** моря напишете, че кмета на Триадица ет партия ДБ на Христо Иванов.Още не влезнали във властта и се овазаха с корупция и мутри, като Маджо.
34
6
 
4
 
! Отговори
дО 40 преди 3 години
А не е ли братовчед на Бойко Борисов ,бе Шерлок Холмс??? От къде се въдите такива ,,умници бе " ,с мозък на хамсия!!!
33
7
 
6
 
! Отговори
до 35 преди 3 години
нЯМА ТАКЪВ КАБЕЛ ПО ЗЕМЯТА ТАМ ВЪРХУ КАПАКА НА ШАХТАТА.ТАМ Е ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА И СТЪПВАТ ХИЛЯДИ КРАКА.КАБЕЛЪТ КОЙТО СЕ ВИЖДА ИЗЛИЗА ДО ПАРАПЕТА ВЪВ ГОФРИРАНА ТРЪБА!! И ВЪРВИ ПО НЕГО .тОЗИ ЮНАК ЯВНО Е СМЕТНАЛ ДА ПРИБЕРЕ,,ЖИЦА" ЗА СКРАП .БАЩАТА НЕ КАЗВА ИСТИНАТА.нЕ МОЖЕ ОТ КАПАКА НА ШАХТАТА ДА ГО УДАРИ ТОК,ТОЛКОВА НАРОД МИНАВАТ ПО НЕГО . мИСЛЕТЕ БЕ ХОРА!!!РАНО ИЛИ КЪСНО ИСТИНАТА ЩЕ СЕ РАЗБЕРЕ!
32
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
собственикът на павилиона е общински съветник от гербтова е най-важното, само дето никой не го казва
31
5
 
17
 
! Отговори
толерантен преди 3 години
С мутра за "премиер", овца за кмет, калинки в администрацията... освен "канграчулайшан" от ЕС, друго не чакайте.
30
15
 
4
 
! Отговори
дО 30 преди 3 години
ТИ СОФИЯНЕЦ ЛИ СИ БРЕ?ДОСТА ИЗБИРАТЕЛНО ,ДРУГАРЮ СИ ГИ ПОДНЕСЪЛ НЕЩАТА!?!? ТОЧНО ПРИ ФАНДЪКОВА СЕ НАПРАВИХА НАЙ МНОГО НЕЩА И ЗА ТОВА СИ Я ИЗБРАХМЕ ПАК....еЙ ТОВА КОМУНИСТИТЕ СТЕ СТРАШНИ БЕ -ПРИПИСВАТЕ НА ЖЕРТВИТЕ СИ СОБСТВЕННИТЕ СИ ЗОЛУМИ!!! СДС И ГЕРБ СА ИМ ВИНОВНИ ,А ТЕ ТРИ ПЪТИ НИ НАПРАВИХА НА ЛУДИ И НЕ ГИ Е СРАМ!
29
1
 
5
 
! Отговори
Минаването покрай преди 3 години
скъсан и паднал кабел, допиращ се до земята е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ОПАСНО. Силата на тока зависи от размера на крачката. Птиците, които стоят на жиците не умират, защото между краката им почти няма напрежение. Обаче с хората не е така. Защитата от Енергото не винаги изключва, а и е предназначена да запази мрежата, а не живота на хората. 20 *** през сърцето и КРАЙ
28
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
''Йорданка Фандъкова отговорност носи и ЧЕЗ, защото дружеството е включило обекта към мрежата без документ за въвеждане в експлоатация, какъвто и останалите павилиони в района не притежават.''Фандъкова не прави разлика между мобилно търговско съоръжение,което по закон трябва да се слага да работи и после да се маха след работния ден,и преместваем обект,който трябва да има разрешение за поставяне,връзка с терена,ток и вода.Това,че има колелца павилиона щом седи там не означава,че е мобилно съоръж