Кметът на "Триадица" отговаря на обвиненията за убитото дете

Днес е погребението на трагично загиналия Людмил
18 фев 2021 07:40, Анисия Иванова
77
Кметът на "Триадица" отговаря на обвиненията за убитото дете
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Кметът на район "Триадица" Димитър Божилов отговаря на обвиненията за трагичния инцидент, при който 16-годишно момче загина от токов удар на улица в София. Районната администрация ще даде пресконференция.

Оголеният кабел, който уби детето на булевард "Иван Гешов", се оказа свързан в мрежата на ЧЕЗ на база на служебна бележка, подписана от архитекта на община "Триадица".

Според столичния кмет Йорданка Фандъкова отговорност носи и ЧЕЗ, защото дружеството е включило обекта към мрежата без документ за въвеждане в експлоатация, какъвто и останалите павилиони в района не притежават.

Неизвестно засега лице е прокарало кабел от светофарната шахта по пешеходния парапет до незаконен павилион в двора на болница "Свети Иван Рилски", без разрешителни и в разрез с всякакви изисквания за безопасност, заяви кметът на столицата.

Днес е погребението на трагично загиналия Людмил, а близките му готвят протест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
4
 
1
 
! Отговори
до ПОМИСЛЕТЕ преди 3 години
Не те съветвам да експериментираш тези свои мисли. Преди да пишеш опасни неща си помисли дали някой няма да провери това с опасност за живота
26
1
 
16
 
! Отговори
И един мрамот... преди 3 години
Починалият беше опериран в болница от неизвестен хирург, годишният технически преглед на колата беше извършен от неизвестен сервиз, кабелът е сложен от неизвестен ел.техник
25
17
 
9
 
! Отговори
ПОМИСЛЕТЕ!!! преди 3 години
Не проумяхте ли че момчето е искало ,,да си набере кабел"Ток по бетон не протича!!!.Колко от неговият етнос си отидоха от удар от ток по стълбове, шахти и трафопостове!!Това не е първият, а няма и да е последният случай с негови,,събратя" за да го обръщате в политически проблем е смешно!
24
9
 
6
 
! Отговори
ЕДИНСТВЕНИЯТ КМЕТ преди 3 години
който не беше забъркан в КРУПЦИЯ и далавери беше КАРАЧАЧАНОВ. Стараеше се да бъде честно и открито. И то в гладните години след ПРЕВРАТА 1989г. След като СДС взеха властта в София настана МОР. Разпродадоха и подариха всички общински имоти, а при ГЕРБ вече си е чист БАНДИТИЗЪМ, защото даверата с приватизацията секна и почна РЕКЕТ с разрешителни за строеж и застрояване на градинки. А бизнеса с ОТПАДЪЦИТЕ на ВЪЛКА бяха първото перо, което ТИКВАТА усвои
23
7
 
11
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
До ДО 17-АЗ нормаленПо-корумпирани от герПаджиите могат да само седесарите по времето на масовото разграбване на България , ама едва ли !!!А вече сме от ЕС и не подобава таквоа управление , като герПаджийското, всъщност нито една Българска партия не е достойна за ЕС !!!
22
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На колко си годинки ? А какво си срещал по време на най корумпиранат тройна коа лиция?А преди това?Точно така! Но Софийска община е била винагаи крепост на антикомунистическите сили, и никога не се е забърквала в корупционни скандали!
21
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбираме, че низвестно лице е прокарало кабел от светофарната шахта по пешеходния парапет до незаконен павилион в двора на болница "Свети Иван Рилски", без разрешителни и в разрез с всякакви изисквания за безопасност.Категорично не разбираме през изминалите 10 години къде са гледали многобройните и с често дублиращи се функции контролни органи. Нали са задължени и извършват ежегодни периодични проверки на обектите?
20
8
 
1
 
! Отговори
ДО 17-АЗ нормален преди 3 години
На колко си годинки ? А какво си срещал по време на най корумпиранат тройна коа лиция?А преди това???Лоша памет или малка възраст??? Ако синаистина нормален ,спомни си!!!
19
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подал съм над пет сигнала за незаконно сметище до тир паркинг комко в горубляне и Околовръстен път, в особено големи размери, като се загробват всякакви отпадъци, включително стъкла, пластмаси, течности, масла, както и наличието на нещо като бензиностанция, която се зарежда от цистерни периодично, извършване на полева сервизна дейност, изсичане на над петдесет стари дървета, но до момента нищо. Глигана от МК транс,кара шестицата и явно кеши на клесавците на държавна хранилка,щом всичко продължав
18
7
 
4
 
! Отговори
До 17 преди 3 години
Heнopмална npocтитyтко имаш ли доказателства
17
0
 
20
 
! Отговори
ВСЯКО ДЕЛОВОДСТВО преди 3 години
има регистър на издадените документи. За една "хвърчаща бележка" се иска първо да си платиш ТАКСА в касата и да чакаш поне 2 седмици, ако не бързаш и платиш тройно. Така, че няма как да е НЕИЗВЕСТНО лицето подписало този документ към ЧЕЗ. А че ЧЕЗ са виновни пряко за опасния кабел е видно без са си специалист. ТЕ са го прокарали. Да не би собственика на бараката да е залягал сам в шахтата.Това първо е свързано със спиране на тока в тая шахта
16
19
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не бива да се използва този трагичен инцидент за политически дивиденти. Смъртта на всяко дете да е трагична, но ако дойдат комунистите на власт трагедията ще е огромна!Станалото, станало. Колкото и да се шуми, детето няма да се съживи. Няма как да се спре търговията в града, заради един нелеп и трагичен инцидент. Общината ще види къде е сбъркала, ще съдейства на прокуратурата, и за в бъдеще ще работи по-добре. Ако прокуратурата установи персонална вина, то ще се стигне до съд.
15
1
 
17
 
! Отговори
Защо? преди 3 години
Защо още никой не си подава доброволно оставката?
14
5
 
18
 
! Отговори
АЗ нормален преди 3 години
предприемач, който да не дава подкупи на ГЕРБ не съм срещал
13
6
 
16
 
! Отговори
ЙОРДАНКЕ преди 3 години
Време ти е да си отидеш на село да си гледаш кокошките
12
1
 
13
 
! Отговори
Край преди 3 години
Не съм пророк ама да кажа Юрданка - сградата срещу Мол София на Опълченска и Стамболийски ще падне и ще затисне хора.Не съм пророк - просто познавам мърляшката некадърност и тъпота отдалече.
11
3
 
17
 
! Отговори
ЕДИНИЯ ПОДПИСАЛ преди 3 години
на "хвърчаща бележка" ГЕРБаджия разбира се, други прокарали абсолютно неграмотно опасен кабел - ЧЕЗ без технически проект, който е необходим.... И сега кво праим ТИКВАТА и ПЕЕВСИ тъкмо да купят чрез ЕВРОХОЛД под масат ЧЕЗ, пък такъв скандал. Ще има да мажат и увъртат докато минат изборите. После всичко ще се забрави. Ще има нови скандали
10
7
 
10
 
! Отговори
пожелание преди 3 години
Божилов и Фандъкова оставка , и веднага съд !!!Единит пълни шкафа на боко ,а другият на мавъра !!!
9
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отговора на ЧЕЗ беше много ясен по новините вчера.Той казваше оставка за кметицата.
8
4
 
28
 
! Отговори
Неизвестно лице? преди 3 години
Това вече е абсурдно. Бг си е клоака, правилно един художник я беше изобразил като ке.нефа на Европа