Плащаш "зелена зона", но "паяк" отнася колата ти

Шофьор твръди, че е бил подведен от комбинация между знаци
2 мар 2021 12:03, Ния Христова
32
Плащаш "зелена зона", но "паяк" отнася колата ти
Снимка: БГНЕС
Плащаш за "зелена зона" и въпреки това виждаш как "паяк" отнася колата ти. В такава ситуация изпаднал мъж, който пуснал SMS за почасово паркиране в центъра на София, но малко по-късно е получил съобщение, че колата му е вдигната и се намира на паркинг, съобщава Нова тв.
 
Потърпевшият Ради Георгиев твърди, че е бил подведен от комбинация между знаци, които вкарват в заблуда шофьорите.
 
Той сигнализира, че под знак за "зелена зона" е поставен друг знак, който изисква колата да бъде паркирана по определен начин. Изискването е цялата кола да бъде паркирана на пътното платно. Оказва се обаче, че по цялата улица няма вариант да бъде осъществено подобно паркиране.
 
Ивайло Симеонов от Центъра за градска мобилност обясни, че табелите са поставени изрядно. Той обясни, че в началото на улицата имало забранителен знак "спиране и паркиране". Това означавало, че "нямаме право да паркираме на пътното платно по посока на движението от лявата страна на цялата улица", допълни Симеонов. 
 
Има поставени знаци и за "зелена зона" и начинът на паркиране. Най-отгоре обаче има и поставен знак за забранено паркиране. Симеонов допълни, че той важи в случаите, когато автомобилите не са паркирани по оказания начин и тогава те биват принудително премествани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: шофьорколапаркиране
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
15
 
! Отговори
Край преди 3 години
Много моля обяснявайте на всеки познат шофьор че на нереголирано кръстовище /и Т образно също/ с предимство е ДЯСНОстоящия. 50% от българята не го занят и ще се избием.
9
3
 
6
 
! Отговори
Край преди 3 години
Давай Фандъкова - не се мотай. Качвай цената на синя и зелена зона че няма места за пракиране. Разчертавай цяла София и всичко платено. Безплатното за нищо не става - кой не верва -да влезне в безплатна тоалетна и в платена за да види разликата.
8
2
 
6
 
! Отговори
Off преди 3 години
Някой май си взел книжката с парички и не различава и не знае знаците. Сега пак парички ще плати и ще ги понаучи за следващия път.
7
4
 
12
 
! Отговори
Тоско преди 3 години
Няма нищо, българина е овца. Ще си плати, ще избере пак Боко с новата му патерица Слави и нещата ще си продължат. Българина всеки месец плаща заплати на депутати, на президент и администрацията му, на министри, кметове и т.н. и т.н та за една зелена зона ли ще се притесни. Ще напсува държавата и толкоз нищо повече.
6
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При премиер мутра е напълно нормално да се събира рекет от гражданите.Трябва да сме благодарни, че е с паяк, а не с бухалка.
5
0
 
19
 
! Отговори
пострадал преди 3 години
Големи измамници от ЦГМ. Точно в техен стил е изпълнението
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И мен вдигнаха по същия начин. Само че със знак за стоянка на таксита 50 метра преди знака за синя зона. КРАСОТА!
3
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има знак, че е забранено спирането и паркирането, но същевременно е зелена зона и е разрешено спирането и паркирането, но по определен начин, който всъщност е неприложим в съответната улица ? Нищо не разбрахИли е разрешено паркирането ,или не е. Какви са тези глупости ?
2
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сини, зелени зони, паспорти за жилища, винетки, граждански застраховки, такси, такси, такси.... като удариш чертата на разходите годишно, наред с цените на ел енергия и вода, дето сме с атомна централа и пълни с вода...ами те през соца се оказва, че хората са имали доста по висок жизнен стандарт спрямо средните заплати.Честно казано през османското робство, българинът е бил по малко изстискван и е имал повече права.
1
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
комунизмът ще ви се стори милост пред демокрацията