Нови жилища от контейнери в столичния кв. "Факултета"

В тях ще бъдат настанени около 300 души
4 мар 2021 10:13, Ния Христова
76
Нови жилища от контейнери в столичния кв. "Факултета"
Снимка: БГНЕС
Три многофамилни жилищни сгради от морски контейнери с 51 апартамента се изграждат в квартал "Факултета". В тях ще бъдат настанени около 300 души. 
 
На социално слабите семейства ще се предоставя готова половин къща, която включва кухня, санитарен възел и спалня, а другата половина е оставена сами да подредят според нуждите си с лични средства.
 
"Искахме да покажем, че тези жилища, подредени правилно, могат да поемат нуждите на многочленните семейства. Искаме да им създадем добри условия на живот", обясни пред Нова тв кметът на район "Красна поляна" Иван Чакъров.
 
"Обзавеждайки апартаментите, една от целите беше да се докаже, че те стават за живеене. Изградени са от морски контейнери, а довършителните работи са физическо строителство. Жилищата са с подово отопление, което е икономично и екологично", разказа архитект Румен Първанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
2
 
! Отговори
Краси преди 3 години
"Интегрираните" са бъдещето на РБ!Като станат мнозинство,кой ще ги издържа ?Добре,че няма да съм жив тогава.
55
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И внимавайте много да не се вдигне цената на желязото!
54
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбрахте ли кои избраха фандъркова ? същите си простират гащето на бул Константин Величков в Центъра !!! на София ! А ние плащачите ще плащаме по 500 лв на ап за паспорт !2009г бойко сложи данък и такса Смет на нивите около София - ама раята трае и плаща ,а живее като скот с мебели от 75г .
53
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как да не си плащам данъците и ипотеката с кеф! Всички много се "радваме", че се грижим за други индивиди, макар и ***, нали?
52
1
 
15
 
! Отговори
Ще ги продадат преди 3 години
Щом има метал и желязо ромците ще го продадат за скрап да вземат някоя пара.
51
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да плащаш за арабски, африкански и всякакви стан"ски бежанци и навлеци ли:-)))
50
1
 
7
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Не е "затова не гласувам от 25 години", затова трябва да се гласува масово и по 90%, за да се претопи купения вот и да няма смисъл да се купува. И безполезните търтеи да се залавят за работа, а не да се дондуркат и никой да не го е грижа, че са неграмотни, недисциплинирани и нечистоплътни.
49
2
 
8
 
! Отговори
истина преди 3 години
Егати ромите, задължен съм да плащам за да се лекуват без пари, плащам данъци за да им дават жилища без пари ...... Сбогом България НЕ ЖЕЛАЯ ПОВЕЧЕ ДА ПЛАЩАМ ,, ЩЕ ПЛАЩАМ ДАНАЦИ И ЗАСТРАХОВКИ НА ЗАПАД.........
48
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А подовото отопление има ли електромер? Щото да се мери тока на ромите не е политически коректно
47
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая новина защо не е в рубрика "Избори 21" ?
46
0
 
16
 
! Отговори
до 50 преди 3 години
Бате, 12 тона джилезу, бате... ка дъ *** остаа дъ гнии?
45
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И това като гледам и си представям каква жега и колко ще е задушно лятото и какъв студ зимата. А звукоизолация? Ще си попръцкваt със съседите заедно. Знаете ли колко струва читава звукоизолация? Колкото целият шкаф-жилище. Дизайнът не е мръднал от времето на соц-а. Все едно гледам една соц почивна база в Приморско. Ама едно е да останеш за 2 седмици на море и съвсем друго да живееш в тая кутийка. Тия след първия месец ще се избият взаимно. Вторият - оживелите ще бъдат с флексове на прИмоция.
44
0
 
7
 
! Отговори
специалист експерт преди 3 години
И като изгният тея железа след 10 години сичко на скраб за претопяване в пещите на кремиковци. Затворен цикъл.
43
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредната малоумщина. За *** безплатни, за белите - кредити.Затова не гласувам от повече от 25г.
42
0
 
18
 
! Отговори
толерантен преди 3 години
Абе, това не е ли арогантна дискриминация на българите в България. Освен всичко друго.
41
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И по един флекс да им остават у контейнеро...
40
0
 
11
 
! Отговори
Ок преди 3 години
Щом е така значи всички гето около София с незаконни постройки да бъдат сринати . Обитателите се настанават в подобна сграда в стая . Навсякъде има охрана и доста камери . Освен това за да си плащат наема трябва да полагат обществено полезен труд - чистене , съдене , косене и т.н , но всички тези незаконни гета да изчезват на секундата . Аз ако си изградя къща в Борисовата градина дали няма да ме изгонят за няколко дни оттам . Има си нормативи , които трябва да важат за всички .
39
6
 
7
 
! Отговори
Съвет преди 3 години
За да няма дискриминация трябва да се дадат на хора които нямат завършен 8 клас, не могат да говорят добре български, млади семейства под 30 но многодетни, за предпочитане жената да е раждала за първи път преди навършване на 15 г. Също така да са трайно безработни и получаващи помощи. Жилищата трябва да са безплатни или със символичен наем. Нека данъкоплатците поемат разходите. Така ще е най честно.
38
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименТЕЗИ ЖИЛИЩА НИКАК НЕ СА ЛОШИ И СА БИХ КАЗАЛ ПО-ФУНКЦИОНАЛНИ ОТ ПАНЕЛКИТЕ.В ПРЕДГРАДИЯТА НА ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ В АМЕРИКА МАСОВО ИМА ТАКИВА ЖИЛИЩА...
37
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименТОЧНО ТАКА Е...МАСОВО В САМОКОВ РОМИТЕ ИПОТЕКИРАХА ЖИЛИЩА КУПЕНИ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ И СПРЯХА ДА ПЛАЩАТ.ОТ ГОДИНИ СПЕЦИАЛНО В САМОКОВ СЕ НАБЛЮДАВА ОГРОМЕН БРОЙ ЗАПОРИ НА РОМСКИ КЪЩИ И АПАРТАМЕНТИ.ОТ ДРУГА СТРАНА РОМИТЕ МАСОВО ДЪЛЖАТ ОГРОМНИ СУМИ НА ВИК И ЧЕЗ БЪЛГАРИЯ А ОТ НЯКОЛКО ГОДИНИ И КЪМ МЕСТНОТО ГАЗОПРЕНОСНО ДРУЖЕСТВО.СТАВА ВЪПРОС ЗА МИЛИОНИ.КОЙ ЩЕ ГИ ПЛАЩА НЕ Е ЯСНО!