В София: Учениците онлайн, заведенията до 22:00 ч., мисли се за моловете

Новите мерки влизат в сила от 12 март
Обновена: 10 мар 2021 14:34 | 10 мар 2021 14:34, Александър Попов
229
В София: Учениците онлайн, заведенията до 22:00 ч., мисли се за моловете
Снимка: БГНЕС

От петък, 12 март, всички ученици от 5 до 12 клас в София преминават на онлайн обучение, а всички заведения, в това число и тези в хотелите и игралните зали, ще работят с ограничено работно време до 22 часа, реши Софийският оперативен щаб на заседанието си днес.

Преустановява се присъственото обучение във висшите училища и в центровете за извънкласни занимания. Срокът на действие на тези мерки към момента е двуседмичен – от 12 до 26 март. Това реши софийския оперативен щаб на заседанието си днес.  

По предложение на директора на СРЗИ д-р Пенчев се обмисля затягане на мерките при продължаващ ръст на заболеваемостта с преустановяване на посещенията в големите търговски центрове и фитнес залите, съобщи кметът Йорданка Фандъкова.

Още по темата
Столична община, Столичната здравна инспекция и СДВР започват засилени проверки за спазването на мерките в търговските обекти, ресторанти и заведения, както и в градския транспорт.

Препоръчва се на работодателите да се насочат към организация с работа от вкъщи или на смени, където е възможно.

В домовете за социални услуги на територията на Столична община се забраняват посещенията на външни лица.

На територията на Столична община се забранява провеждането на организирани екскурзии, фестивали и събори, при които се планира събиране на голям брой хора на открито.

Софийският оперативен щаб предлага на министъра на образованието да измести датите за ученически състезания и олимпиади, които са планиране за месец март, в това число и пролетните математически състезания, планирани за края на месеца.

По последни данни София премина прагът от 500 заболели на 100 хил. души. Притеснителен е фактът, че средната възраст на заразените с COVID-19 продължава да спада, като към днешна дата е 51 години.

Чувствително се увеличава и натискът към здравната система – за 14 дни общият брой на хоспитализираните нарасна с 645 души. С 30% се увеличават позвъняванията към Спешна помощ за случаи с коронавирус.  

По данни на Столичната здравна инспекция общият брой на ваксинираните граждани на територията на Столична община е над 86 хил. В днешният ден продължават ваксинациите на граждани, които ще бъдат членове на секционни комисии на парламентарните избори и са заявили желание да бъдат ваксинирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
2
 
5
 
! Отговори
Уб.ий предателя ББ 1 преди 3 години
Бокл.ук Борисов пуска араби и н.егр.и да КРАДАТ Парите и Работата на Българските спортисти... И накрая, след кат в продължение на 3 ( три ) години крадат парите и работата на българите, ПРЕДАТЕЛЯ Бокл.ук Борисов дава Български Паспорти на ***.йм.уните да ГЛАСУВАТ за него на Българските избори- Сисиньо. РОберта, Али Соу, Дий Бост..
171
2
 
4
 
! Отговори
Убий предателя ББ 2 преди 3 години
При Бокл.ук Борисов НЯМА правосъдие.. Неговия министър на правосъдието дава Бъ.лга.рски паспорти на ВРАГОВЕТЕ на България.. Ислямистите - Османци и араби, 500 години КЛАХА БЪлгари и КРАДЯХА, но ги изго.нихме и изт.реб.ихме при Осво.бождението на БЪ.лга.рия, през 1878 г...
170
2
 
2
 
! Отговори
Уб.ий предателя ББ 3 преди 3 години
А после през 1989 г , Тодор Живков изг.они много от тях.Някой трябва да намери и да заст.реля Банкя- лийския Тур.чин Бокл.ук Борисов, още пред изборите. После да уб.ият Ахмед Доган и да ИЗГОНИМ и изтре.бим всички тур.ци и н.егр.и-***.йм.уни на които Бокл.ук Б.Б дава Български паспорти да ГЛАСУВАТ за него на Българските ИЗБОРИ- Сисиньо, РОберта, Али Соу, Дий Бост..
169
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кво има да се мисли за моловете. В България моловете ги държат мутри, затова ли? Мутренска държава с мутренски приоритети и привилегии. Както едно време, само че сега вместо комунисти блажат мутри, които са чедата на най-върлите комунисти. Що за държава е това?
168
2
 
13
 
! Отговори
4.04 преди 3 години
На 1 март ги пускат, на 10-ти ги затварят. Поне 10 000 заразени, заради малоумияta на тези нещacтнuци!Анархията ГЕРБ!
167
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
работил съм в мол и мога да потвърдя,че там въздуха е много мръсен в магазините от никъде не влиза чист, там където работех филтрите на климатичната инсталация вобще не се чистеха защото "струвало пари"
166
11
 
2
 
! Отговори
до 176 (тинтири -) преди 3 години
И какво си мислят сега БГ-тата като не щат да се ваксинират ?Че са по-умни от евреите , американците , немци , англичани и тнт ?... тикви ...
165
2
 
14
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 3 години
До 175Ходи се ваксинирай ти, може и по 10 пъти на ден ако желаеш !!!Може пък и от ваксината акъл да ти дойде :)
164
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тея ограничения !Отивайте да се ваксинирате веднага ! Казах веднага !навсякъде къде се ваксинират - бройките падат . Колко е трудно да го проумеете или за пропития с ракия мозък всичко е трудно ?
163
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
20ти Март- Ден на световен протест срещу мерките.
162
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Онлайн децатаНе че нещо, ама това го правят от 20 години вече ... Освен това, със зачестилите случаи на свръхдози, публични побоища, наркотици, пребивания, изнасилвания ... слушане на чалга и рап, може спокойно да кажа, че не е тооооолкова лошо.
161
2
 
14
 
! Отговори
рускиня преди 3 години
бладавица фъндъкова да обесни - нали имаше зор да отворят молове и ресторанти . Е отворили и сега какво - *** проста самокофска офца
160
7
 
14
 
! Отговори
Онлайн децата преди 3 години
Ще ги превърнат в онлайн онанисти По цял ден ще цъкат игриЩе гледат сайтове за възрастниЩе се ровят в профилите на учителките си по сайтове за запознанства.Като завършени пълни онлайн онанисти.
159
0
 
8
 
! Отговори
До 147 преди 3 години
Да, така е - има най-много лекари, болници, училища и т.н. Обаче пропускаш нещо, София е най-населения град в страната.
158
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По телевизионните студиа- мерки няма
157
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много хора не са наясно, че климатичните инсталации на моловете дърпат въздуха отвън, тоест въздухът в по-модерните молове е напълно безопасен. Паниката може би идва от страха за струпване на много хора на едно място, но в момента това не е така - моловете са спокойно и безопасно място за пазаруване :)
156
12
 
5
 
! Отговори
Tonita-7 преди 3 години
Две седмици ще подобрят ли положението?:) Затворете моловете-там се врътка един И същи въздух!
155
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво ще решавате за мол-овете?! все те са големия трън в някои очи! За сведение, моловете са най-стриктно спазващи мерките търговски обекти в страната! В сравнение с всички други! Запишете си го някъде това вече
154
3
 
25
 
! Отговори
протестъри преди 3 години
швеция и до ден днешен няма нито един ден със затворени заведения или молове.. и заболелите от ковид са горе долу като при тези с постоянен локдаун..
153
2
 
18
 
! Отговори
Добре ма, булка, преди 3 години
а децата в детските градини и тези в началното училище защо не ги смяташ като рискови? И техните учители броиш ли ги за хора? Те ли трябва да са сухите съчки? Щото съчки скоро няма да останат...