Борисов доволен от напредъка на Околовръстния път

До края на годината трябва да е готов 6-километровият участък
69
Борисов доволен от напредъка на Околовръстния път
Снимка: Facebook

Тази сутрин започна монтирането на първия от трите предвидени пешеходни мостове на участъка от Софийския околовръстен път между връзката с АМ „Тракия“ и кв. „Младост", написа премиерът Бойко Борисов в своя FB профил.

Борисов изтъква, че първата пасарелка е до отбивката за с. Лозен, като тя ще обслужва бъдещите спирки на градския транспорт. Стоманеният пешеходен мост е с дължина 48 метра, широк е 4 м и е висок 5,5 м.

Още по темата

Иначе и трите пасарелки ще бъдат с нощно осветление, настилка от висококачествен декинг и парапети. Те ще бъдат покрити и хидроизолирани, а металните им елементи ще бъдат поцинковани и прахово боядисани.

Предвидени са асансьори, които ще осигурят достъп на майки с детски колички, възрастни хора, хора с увреждания и велосипедисти.

Премиерът уверява, че 6-километровият участък от Околовръстното на София трябва да е готов до края на 2021 г.
Строителите обаче работят много мобилизирано и се очаква обектът да завърши по-рано. Предстои при подходящи метеорологични условия да започне полагането на последния износващ асфалтов пласт. Вече е подписан и договор за изработване на ПУП на шосето в участъка от АМ „Струма“ до булевард „Цар Борис III“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
0
 
! Отговори
Грешно заглавие.... преди 3 години
Правилното: "Борисов САМОДОВОЛЕН от .... и"
54
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Строителите обаче работят много мобилизирано и се очаква обектът да завърши по-рано"--Колкото по-рано приключат, толкова по-рано ще могат да започнат с ремонтите! Има още пари за "усвояване" и държавни актови за продажба....
53
1
 
8
 
! Отговори
В допълнение на к.58 преди 3 години
Вече 8-и месец продъжава протестът срещу ББ, но БСП нехае. Можеше да протегне ръка на партиите от десния спектър за общ антигербаджийски блок, но вместо това Нинова отново пое рефрена, че са готови да вземат властта. Поредната глупост - гласовете за БСП няма да превишат в най-добрия случай 700-800 хил. души, а прогербаджийските партии ще превишат 1 млн. И БСП ще си остане самотният бегач в своята писта. Победа се печели със съюзници, а не с крушовишки инат...
52
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен, к.48К.Нинова без да иска или умишлено изпада в ролята на съюзник на Падишаха от Банкя. Вече четвърти път при изпадане на ГЕРБ в свързана с риск за оставка ситуация тя започва да тича по медиите и да тръби, че БСП е готова да поеме управлението на държавата. Съберат се десните сили в твърдо ядро, увлекат със себе си антиБСП настроени хора и К.Н. остане с пръст в устата. И така вече два мандати.През лятото м.г. кабинетът на ГЕРБ се клатеше, но К.Н. не вкара помощ на протеста и загуби
51
3
 
6
 
! Отговори
Читател преди 3 години
Няма околовръстен път,който да води за някъде.Управлението на този обаче,води и то със сигурност към дъното на ямата."Магистрали","саниране",обществени поръчки,това са източниците на голямата кражба на милиционерската сбирщина.На четвърти,изборите ще бъдат купени с парите на народа ни.Народ който спи,огъва се като върбова клонка,пръхти,псува,кълне,но не си впряга акъла,когато трябва да помисли за себе си и за децата си.Много сме глупави,затова сме най бедни на Балканите и в Европа.
50
3
 
9
 
! Отговори
Краси преди 3 години
Винету се надява хората да забравят Мата Хари и шкафчето със злато и пачки евро.
49
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не управляваха мутрите от 2009 година досега, това околовръстно шосе на София отдавна щеше да е построено и то качествено и за 2-3 пъти по-малко средства
48
5
 
3
 
! Отговори
Иван преди 3 години
До мак, а ти сигурно и къщичка за птици не си построил?! Със сигурност си на заплатата на *** баща ти или на пенсията им!
47
4
 
11
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Лудия отново е избягал от психиатрията
46
10
 
5
 
! Отговори
Иван преди 3 години
БСП е партия на крадците, безморалниците и подменената идентичност!
45
15
 
9
 
! Отговори
нормален преди 3 години
я некой от разбирачите и критикуващите да споменат едно нещо което бсп построи или ремонтира до като беше на власт .
44
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не уважавате господин Бойко Борисов. Той прави много за България - пасарелки не са строени от времето на Тодор Живков, който господин Борисов приема за свой ментор и затова строи като повремето на социализма. Ако беше лесно да се построи околовръстното шосе комунистите да го бяха построили,както и магистрални пътища,а не хората да пътуваха по завоите на Витиня. Имайте разсъдък и възпитание.
43
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дебелата мутра от СИК отива в затвора след изборите!Все ми е едно кой друг ще управлява.
42
7
 
22
 
! Отговори
мак преди 3 години
Хората по света строят къде по-сложни и големи обекти, тоя се хвали с детска градина и 5км път. Веселяк.
41
15
 
8
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
А ние пък сме доволни от Борисов и на изборите ще го изберем за 4 и 5 мандат (2в1 направо, за да не се губи време е в безмислени и никому ненужни избори)!
40
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 37А пък аз си спомням как рева със сълзи на телевизора като убиха Илия Павлов. И че СИК му финансира Хъшове и препираха пари от там. И че много намрази Иван Костов, защото Костов взе бизнеса със застраховането от СИК и го даде на Аполо Болкан.А че няма компромати за корупция е ясно. Една бездарна ***, която публично се възхищава на Доган не може да направи кой знае какво. Иначе е ясно че необразованите и провинциалистите ще гласуват за Чалгаря. Готов за коалиция с БС
39
1
 
2
 
! Отговори
Читател преди 3 години
*** под номера 40-41-42,ти си напомпен с *** мисли,които могат да виреят в една празна кратуна.От 100 клм. си личи,че си долен индивид,който иска да баламоса по неграмотната част от българите.
38
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво Борисов!Наскоро пътувах по магистралата до Петрич - добре е!Само не ми обяснявайте Луканов, Виденов и Станишев какво построиха.
37
12
 
4
 
! Отговори
6 км. за 1 година ? преди 3 години
Браво Бойче, браво ! ! !
36
5
 
6
 
! Отговори
Изумен преди 3 години
До Да изметем БСПАми бързо бяга гадината...