Собственици на жилища в "Нове Хоумс" на протест

Те са недоволни от спирането на строежа на комплекса
36

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Собственици на жилища в комплекс на  дружеството "Нове Хоумс"отново се събраха на протест.

Този път те показаха недоволството си пред Представителството на ЕК в София.

Още по темата

Поводът за протеста е спряното строителство на комплекса от затворен тип, свързано с бизнесмена Васил Божков.
Протестиращите твърдят, че са одобрени, проверени и заверени документи за законност и реализация на проекта от всички държавни и отговорни органи, в съответствие с приложимите разпоредби на закона още преди началото на строежа.

През 2020 г. проектът е спрян. Според недоволните ДНСК е издала заповед с неясни и необосновани мотиви, а проверката е извършена при тежки процедурни нарушения, като заповедта превишава многократно компетенцията на дирекцията. Протестиращите твърдят и че над 200 семейства, купили жилище там, са останали без ясни гаранции кога и дали изобщо комплексът ще бъде завършен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
1
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Комплексът не е на В.Б., а на хората инвестирали спестяванията с него. Това е чиста национализация от страна на Д-вата. Изкупителните жертви от войната на Прокуратура и В.Б. - са тези, които нямат нищо общо с тази война.
30
0
 
2
 
! Отговори
До 33 преди 3 години
Ти не си нормален! Посочи ми случай на отнет акт 16! Що се отнася до остъклен балкон, то съгласно действащата уредба, такива със северно и западно изложение се остъкляват без разрешение, другите с уведомление до общината!!! А глупостта за изолацийката даже не си заслужава и коментар!
29
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На всички злорадстващи могат да им отнемат Акт 16 на панелките, заради остъкляване на балкончетата или слагане на изолацийка. Това е същото, административен акт, който ви смазва. Но нека да злобеем срещу хората, които са искали апартамент в Нове хоумс, нали?
28
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е срамна държава. В никоя европейска страна не биха се потъпкали така интересите на обикновените граждани!
27
4
 
15
 
! Отговори
Qwerty преди 3 години
Не разбирам злорадството на тези, които не са си купили апартаменти там - явно не схващате, че ако на някой му скимне, утре и вие може да се окаже, че живеете в апартамент, "свързан" с някой неудобен на властта, и да ви изгонят на улицата. Когато човек си купува апартамент в сграда с разрешително за строеж, не може да предполага, че щото няКой не се кефи на името на строителя, ще направи всичко възможно да му пречи. Не се радвайте сега, защото утре вие може да сте невинните жертви.
26
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да купиш на зелено от Божков - по безопасно е да играете на руса рулетка .
25
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не сте прави. Във всяка правова държава по Света, държавата първо ще си прибере своите вземания и след това каквото остане ще остане за частните лица. Няма как да се остави Божков да продължава да върти такива проекти защото ако се оставят тези пари точно така могат и да изчезнат и тогава нито държавата ще вземе нещо, нито хората ще имат апартаменти.
24
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредното доказателство, че държавата е корумпирана и , че справедливост няма никъде. Отнема се частна собственост, която е НАПЪЛНО ЗАКОННО продобита, от хора които нямат нищо общо с Божков.
23
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МенКомплекса е напълно законен и не е измама. Измама е , че държавата иска да отнеме парите на хора, които нямат НИЩО общо с Божков- напълно незаконно.
22
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До с. люпицветМного от хората са си от София, не знам защо сте решили че са от село.
21
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименКакво са виновни хората обаче? Парите, които са дали са с кредити, спестявания и т.н., а се оказват обезпечители на Божков. Пълен абсурд!!!!!
20
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тея плакати са финансирани от черепа
19
16
 
6
 
! Отговори
с. люпицвет преди 3 години
да бяхте си стояли на село , ама не , софиянци сте тръгнали да ставате .
18
13
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми като купуват от мaфиоти е така!!!
17
16
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Децата ви да се върнат на село сред природата. Не може цялата държава да се премести в София. Така всички страдат от презастояване, трафик, мръсен въздух и тн.
16
3
 
33
 
! Отговори
глас от тъдява преди 3 години
Да не се притесняват и по зле може да стане. В съседното село имаше 150 апартамента в подобен комплекс , които бяха продадени , 10 години хората плащаха ипотека през това време съдът ги обяви за незаконни и накрая ги събориха....
15
16
 
26
 
! Отговори
ники преди 3 години
Мечтата на провинциалиста- да купи партмент у Софето!
14
14
 
31
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Добреее и аз го гледах тоя комплекс и като разбрах кой го строи го зачеркнах. След толкова години с измами на зелено, откраднати пари и недовършени проекти не си ли научихте урока бе хора?!!?! *** всичко било наред, бе било свързано с божков всичко 6. Да и предните пъти е било така, гаранция! Мислете преди да се набутвате сами между шамарите и после да чакате някой да ви реши проблема.
13
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преблемът е че чакаха да ги дигнат до покрив и тогава се сетиха, че били незаконни с подпорната стена и новата хижа до язовир искър е същото.
12
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия девойки и младежи са си накупили в тоя бъдещ комплекс с хай-левъл име?