ДНСК спря строителството в комплекса "Нове хоумс" на Божков

Разстоянието между сградите - 3 м вместо законните 21
56
ДНСК спря строителството в комплекса "Нове хоумс" на Божков
Снимка: novehomes.bg

След проверка, възложена от Върховната административна прокуратура (ВАП), началникът на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) спря изпълнението на всички видове строителни и монтажни работи на част от строеж / 8 броя сгради / от комплекса „Нове Хоумс“ в София.

Още по темата

Спирането на строителството е след извършена проверка по документи и на място в изпълнение на разпореждане на ВАП, с което  началникът на ДНСК и главният архитект на  София са сезирани да извършат незабавна такава на законността на реализираното строителство в посочения комплекс, състоящ се от жилищни сгради с цел продажба, допълват от пресцентъра на строителния надзор.

Проверката на строежа е извършена от служители в Дирекция за национален строителен контрол на 15 юни и на 13 юли в присъствието на представители на лицето, упражняващо строителен надзор и на строителя, и по документи в Направление „Архитектура и градоустройство“ (НАГ) - СО.

При проверките е установено, че в одобрените инвестиционни проекти по част „Архитектура“ липсват предвидените във влезлия в сила Подробен устройствен план  едноетажни междинни връзки между сградите на комплексното застрояване. Между осем сгради в комплекс „Нове Хоумс“ е предвидено разстояние, значително по-малко от изискуемото. Така например, между две от сградите е предвидено разстояние от 3,00 м, вместо нормативноустановеното разстояние – в случая 21,40 м, представляващо височината на лежащата сграда.

При проверката, извършена от служителите на ДНСК на място на 13 юли е констатирано, че строителните и монтажни работи се извършват и не са завършени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БОЖКОВ СЪС 18-ОБВИНЕНИЯ ....ДА СЪДИ ДЪРЖАВАТА...ХА,ХА,ХААААААААААААААВ , КОЙ СЪД , БЕ УМНИКО...??!------Може и 28 да са, като нито едно не е доказано, все едно са НУЛА.
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде сега и тия с недостроените апартаменти и те на протест и на тях държавата ще им е виновна.
51
1
 
1
 
! Отговори
гост преди 3 години
До КАК СТАВА ТАЯ ,БЕ...В международен съз по търговски закони на ЕС - арбитраж като със едни спрени проекти от мутрата и едни платени пари от бюджета.. Нямаш представа как може да ти го нахака.
50
0
 
5
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Споко. Независимият съд ще отсъди по съвест според ценоразписа и ще отмени заповедта на ДНСК. Това го играем вече 30 години
49
0
 
7
 
! Отговори
Подозирам преди 3 години
че американците са поискали главата на Божков. Наште иначе нямаше да смеят да го пипнат, както и не посмяха 30 години. А всички си го знаехме.
48
3
 
4
 
! Отговори
До Скоти преди 3 години
Верно Божков е голема гад. Тоя много тънко умее да си играе с пороците на тълпата. И на отделните хора. Той е в 100-те най-богати в Източна Европа. Има и много силна поддръжка КГБ/сега бизнесмени/. А техните ръце са дълги.
47
3
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
гербавите са в нокдаун и отчаяно се мъчат да се изправят
46
2
 
2
 
! Отговори
На Алепу преди 3 години
също е законно. Защото реално се води всичко под кота нула. То да си архитект трябва да си почти адвокат. Само нещо документално ако са пропуснали някоя презаверка или съгласуване могат да се хванат. Но това е формално и обикновено в края на краищата разрешават строителството. Щом веднъж вече е разрешено. Най-много да ги накарат да спрат на нивото на пътя и да си озеленят покрива и терасите.
45
8
 
4
 
! Отговори
КАК СТАВА ТАЯ ,БЕ... преди 3 години
БОЖКОВ СЪС 18-ОБВИНЕНИЯ ....ДА СЪДИ ДЪРЖАВАТА...ХА,ХА,ХААААААААААААААВ , КОЙ СЪД , БЕ УМНИКО...??!
44
7
 
10
 
! Отговори
Скоти Пипан преди 3 години
"Ако бяха успяли да го хванат да не избяга"мила наивна душица. Не са искали да го хващат изобщо. Пуснаха го да избяга. После тръгнаха с гол *** срещу пурата му. Божков има акъл колкото цялото герб заедно и част от опозицията
43
0
 
1
 
! Отговори
Един от Юг преди 3 години
Това главниО архитект Цекито ли го установи ве?
42
1
 
7
 
! Отговори
1234 преди 3 години
А на алепу що не го спряха? А да , на външния министър е
41
3
 
6
 
! Отговори
Спокойно преди 3 години
накрая всичко ще се окаже напълно законно и съда ще разреши строителството - важно е Божков да *** и да се чува от Дубай до София. Те затова ми вземаха колекцийката лъжичка по лъжичка. За да се гърчи. А хората да не се притесняват - проекта ще има нов собственик и ще си получат жилищата - тука е така.
40
3
 
4
 
! Отговори
гост преди 3 години
Тия не се ли усещат , че си го забиват сами още по-надълбоко. Хора ще горят за жилища, корумпета ще лъснат за издадени разрешения. Щом искат да се доразпорят сами , добре. Божков винаги може да ги осъди , ако е имал разрешения.
39
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 123Съденето може да продължи с години,я камилата,я камиларя,по-добре веднага да предоставят жилищата на хората или да им върнат парите!
38
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
има ли още някой, който да не е разбрал как се използват всички държавни институции за лична вендета от Лойко, Дебелян и Доган?!? Държавата е тяхна, вие сте им робите и им пълните гушите с данъци всеки ден!!!
37
1
 
13
 
! Отговори
123 преди 3 години
Чий подпис е под одобрението на дефектния проект? Надявам се набуталите се да съдят общината.
36
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега човек да го е страх да си закупи и жилище,върнете парите на хората или им дайте жилището за което са платили!Заради вашите недоглеждания на документи,корупция и политически войни,няма нужда да страда и населението,което няма нищо общо с вашите политически войни!
35
4
 
3
 
! Отговори
За народа е преди 3 години
много приятно когато мачкат някой "бизнесмен" със законни и не чак толкова законни средства. Ако бяха успяли да го хванат да не избяга щеше даже да е още по-приятно. Този Божков си беше престъпник от грандиозен мащаб. Беше втория след Илия Павлов до 2005г. Нищо чудно да е намазал и от разпределението на неговите милиарди. Казват на Дарина останали "само" 350 милиона след смъртта му.
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да му мислят горките хора дето са капарирали, давайки последните си спестявания плюс кредит за дома на мечтите си...