Родители пред МЗ: Настояват децата да се върнат в училище

Ще пишат писмо до Костадин Ангелов
17 мар 2021 18:30, Петя Славова
56

Протест пред Министерството на здравеопазването събра недоволни от противоепидемичните мерки, както и родители, които настояват всички ученици да се върнат от утре в училище, предаде Bulgaria ON AIR.
Още по темата

"Обстановката не е такава, каквато я описват. Направих си труда, обиколих болниците, не една, а няколко. Имам клипове, има ли смисъл да го доказвам, нека да отидем с вас със същата камера, в която кажете болница, да видим къде точно са намират тези заболели и тези умрели", настоя един от протестиращите пред здравното министерство.

Протестиращите ще внесат и отворено писмо с въпроси до министъра на здравеопазването Костадин Ангелов.

Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Тук сме, за да се спре с взимането на безумни мерки, които носят повече дефекти, отколкото ефекти. След като няма информация, въз основа на какво са взети едни мерки, значи е диктат. В зависимост от отговорите ще решим какви действия да предприемем", заяви Милко Божанков от "Обединени родители".

"За мен това е биологична война. Това е средство, с което се цели икономическа, социална, здравна, психологическа дестабилизация в глобален мащаб, респективно и в България", категорична е една от майките на протеста.


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Родителите не се интересуват, когато децата им отсъстваха от часовете. Години наред ученици в 12 клас не стъпват на училище, а разчитат на частни уроци или на ниските критерии за прием в много университети.
54
0
 
1
 
! Отговори
Мяу преди 4 седмици
Какъвто народът, такова е и правителството.
53
0
 
1
 
! Отговори
Sk преди 4 седмици
Гледам деца почасово. Занимания и игри.
52
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Повечето родители и учители изкараха вируса с децата на 1-ва и 2-ра вълна.
Престанете да си измивате вече ръцете с училищата!
Единственото масово струпване на хора в държавата са на Б.Б. опашките за ваксинация, където се омешаха здрави и болни и по цял ден и нощ висяха заедно.
51
4
 
12
 
! Отговори
Вввв преди 1 месец
А, да попитам, тези родители, които сега пищят срещу дистанционното обучение, как учеха преди години, присъственно нали, а знаете ли колко те са грамотни?
50
3
 
12
 
! Отговори
Ввввв преди 1 месец
Ами какво искаш от такива родители, те по тъпи и от четвъртокласници, какво да ги правиш, рожби на демокрацията, закърмени с Фики и Азис.
49
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Предният месец, когато се върнаха присъствено за 2 седмици, ми го върнаха с ковид, цялата къща под карантина. Не благодаря! Аз го изкарах с него тоя ковид, но следващия път някой от близките ми може да няма моя късмет.
48
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Децата да се върнат в училище, че неграмотността вече бие на очи. Нека не расте неграмотно поколение, моля

________

Неграмотността не е от последната година!

Досега винаги сме имали само присъствено обучение!
И гледаме резултата от него от години вече!
47
6
 
3
 
! Отговори
Да не преди 1 месец
Да не забравим ,че лятото и зимата и пролетната ваканция децата са при баба и дядо. Нека поостанат още малко в къщи и ще се побъркат и можеби ще започнат да оценяват учителите. Иначе преди това учителите това или онова.Нищо не работят ,а взимат заплати.
46
5
 
9
 
! Отговори
Като преди 1 месец
Като прочетох коментарите на тези родители ,колко са отчаяни и също колко са заблудени. Единия родител ,как е влезнал в Ковид отделенията на болниците и Как е заснел колко пациенти има,като там се допускат само болни и медицински персонал,а другата вече вярва в конспирация.Толкова зле са възпитани децата им ,че са се побъркали и вече са за психиатър.Ако останат още малко с децата си ще се побъркат тотално.Горкичките ми,за мен е удоволствие детето ми да е вкъщи. Прекрасно си изкарваме.
45
2
 
24
 
! Отговори
Хаха преди 1 месец
Сега видяхте какво им е на учителите.Сега трябва и вие малко да се погрижите за децата си. Пускат ги в градината още на първата година,след това в училище целодневно и сега малко останаха с тях и виждат какво са отгледали и им е трудно ,понеже досега по един час през седмицата и събота и неделя аху иху. Много са зле.
44
3
 
27
 
! Отговори
А не преди 1 месец
Протестират защото не могат да се траят и да търпят децата си ,които са зле възпитани и са пълни интелектуални инвалиди.За моето дете няма значение къде е ,все учи и присъствено и не присъствено.
43
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отка.чалки! Какво училище бълнуват тия! То си е абсолютен инкубатор. Вкараха децата за по 10 дена, нищо не научиха, но развъртяха като лавина заболеваемостта. Тъкмо се бяха успокоили нещата, въпреки празниците по Н.год. Толкова ученици има болни, има с пневмонии, за дъртаците да не говорим - плащали 40 год. осигуровки и накрая в гроба, заради такива "майки".
42
3
 
19
 
! Отговори
Do picha s klipovete преди 1 месец
Умрелите- в моргата, където няма достъп за ненормалници с телефони, болните- в ковид отделението - където няма достъп за ненормалници с телефони. Всъщност, дори и при нормални, не епидемични обстоятелства болните не се държат в коридора или на рецепцията за да ги снимат. Нека се опитат да отидат и до интензивното- и да питат защо не спира асансьора на този етаж. Аман от ***
41
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Грипчето е сега, ама неграмотността ще е за поколения наред. То като видиш как не знаят роден език елементарно, та какво да си представяш.
40
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
21, 37, Хората без деца могат да бъдат много жестоки, но един ден ако се излъжете ще осъзнаете,че макар и родители хората си остават хора, а не роботи.
39
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Децата да се върнат в училище, че неграмотността вече бие на очи. Нека не расте неграмотно поколение, моля
38
3
 
15
 
! Отговори
Тим преди 1 месец
Ние да се радваме че не сме като западна Европа с вечерен час и смс разрешение да излизаме само до аптеката или магазина
37
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като ги гледам колко са многобройни, спокойно могат да съберат децата на всички протестиращи в една класна стая да се социализират там, че и дистанция ще има.
36
5
 
24
 
! Отговори
До Анонимен 21 преди 1 месец
Точно там е проблемът.
Някои родители изнемогват и наистина нямат никаква възможност да останат у дома и да контролират децата си.
Други обаче могат да си позволят поне майката да не работи. Но вместо да си гледа детето, тя предпочита да е свободна и ако МОЛ-ът също е затворен, предпочита да спи, да си прави маникюра, да гледа сериали или да се среща с любовник. И ако детето не е на училище, предпочита да го пусне да вилнее из София, вместо да седи у дома да учи.
Проблемите си ги правим сами.